În prag de iarnă! Primarul Constanței, autorizat să desființeze instalațiile de gaze în două blocuri din oraș (documente)


 
  • Deciziile Judecătoriei Constanța au fost luate în dosarele civile 19160/212/2019 și, respectiv, 6604/212/2021, în ambele cauze reclamant fiind Primarul Municipiului Constanța, iar obiectul fiind „autorizare desființare lucrări (legea 50/1991)“.
  • Prin Hotărârea nr. 10542/2020, pronunțată în dosarul 19160/212/2019, completul C12 al Secției Civile a Judecătoriei Constanța, prezidat de magistratul Diana Bușu, a decis să admită cererea formulată de reclamantul Primarul Municipiului Constanța în contradictoriul cu pârâta Asociația de Proprietari 343 Alfa.
  • Nicoleta Rădulescu, membru al Asociației de Proprietari 343 Alfa, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că, la acest moment, au fost deja depuse toate actele pentru intrarea în legalitate a lucrărilor realizate încă de acum câteva luni, așteptându-se doar confirmarea oficială a intrării în legalitate din partea primăriei.
  • La rândul său, Hotărârea nr. 10953/2021 a fost pronunțată de completul C5-2021, prezidat de magistratul Innana Micu, iar instanța a admis cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu Asociația de Proprietari FD 7 (SC A+B+C+D).
  • Hotărârea 10542/2020 și, respectiv, Hotărârea 10953/2021 pot fi consultate în Secțiunea Documente.

UPDATE:

Nicoleta Rădulescu, membru al Asociației de Proprietari 343 Alfa, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că, la acest moment, au fost deja depuse toate actele pentru intrarea în legalitate a lucrărilor realizate încă de acum câteva luni, așteptându-se doar confirmarea oficială a intrării în legalitate din partea primăriei.


„Noi am depus deja, din vară, toate actele pentru intrarea în legalitate privind lucrările efectuate, iar acum mai așteptăm doar confirmarea oficială din partea autorităților“, a declarat Nicoleta Rădulescu.



Primarul Municipiului Constanța a fost autorizat de judecătorii din oraș să desființeze instalațiile de gaze realizate fără autorizație!
 
Este vorba despre două hotărâri pronunțate de Judecătoria Constanța în două procese diferite, una dintre acestea rămânând definitivă.
 
Mai precis, deciziile au fost luate în dosarele civile 19160/212/2019 și, respectiv, 6604/212/2021, în ambele cauze reclamant fiind Primarul Municipiului Constanța, iar obiectul fiind „autorizare desființare lucrări (legea 50/1991)“.
 
Procesul cu Asociația de Proprietari 343 Alfa
 
Prin Hotărârea nr. 10542/2020, pronunțată în dosarul 19160/212/2019, completul C12 al Secției Civile a Judecătoriei Constanța, prezidat de magistratul Diana Bușu, a decis să admită cererea formulată de reclamantul Primarul Municipiului Constanța în contradictoriul cu pârâta Asociația de Proprietari 343 Alfa.

 
„Obligă pârâtul să desființeze, în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire, astfel cum au fost identificate prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor (...) emis de reclamant“, a decis instanța.
 

De asemenea, prin aceeași hotărâre, Judecătoria Constanța „autorizează reclamantul (nr., Primarul Municipiului Constanța) ca, în caz de neîndeplinire de către pârât, în termenul stabilit de instanță în acest scop, a sus-menționatei obligații de a face, să procedeze, pe cheltuiala pârâtului, la aducerea la îndeplinire a obligației de desființare a construcției edificate nelegal stabilite prin prezenta hotărâre“.
 
Potrivit Hotărârii 10542/2020, document citat pe Jurindex, lucrările pe care primarul a fost autorizat să le desființeze sunt reprezentate de „executare instalație de utilizare gaze naturale alcătuită din conductă de la contorul general montat la intrarea în casa scării coloană de pe casa scării și racordurile către unitățile locative aferente scării A“.
 
Trebuie menționat că Asociația de proprietari a declarat apel împotriva acestei hotărâri, dar decizia Judecătoriei Constanța a rămas definitivă după ce Tribunalul Constanța, în completul Apel civil 4 format din magistrații Monica Vieru și Delia Gherasim, a decis respingerea apelului ca tardiv formulat.
 
Asociația de Proprietari FD 7 (SC A+B+C+D)
 
Nu mai departe de luna trecută însă, pe data de 8 octombrie 2021, magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța au admis o altă solicitare a primarului privind autorizarea pentru desființarea unor lucrări de instalații de gaze, efectuate de o asociație de proprietari.
 
Astfel, Hotărârea nr. 10953/2021 a fost pronunțată de completul C5-2021, prezidat de magistratul Innana Micu, în dosarul civil 6604/212/2021.
 
Potrivit hotărârii citate pe Jurindex, instanța a admis cererea de chemare în judecată formulată de Primarul Municipiului Constanța, în contradictoriu cu Asociația de Proprietari FD 7 (SC A+B+C+D).
 
În continuare, instanța „obligă pârâta la desființarea lucrărilor de construcții realizate în mod nelegal la imobilul situat în Constanța (...), astfel cum au fost constatate prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. PV (...), în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“.
 
„Autorizează reclamantul ca, în cazul neîndeplinirii de către pârâtă a obligației de a face, indicată anterior, să procedeze, pe cheltuiala pârâtei, la aducerea la îndeplinire a obligației sus menționate“, se4 mai arată în hotărârea citată pe www.rolii.ro.
 
Conform documentului citat, lucrările pe care pr4imarul a fost autorizat să le desființeze, constate prin procesul-verbal, sunt reprezentate de „executare coloana de utilizare gaze naturale alcătuită din conducta de la contorul general montat la intrarea pe casa scării, coloana casa scării și racorduri către unitățile locative individuale“.
 
Hotărârea Judecătoriei Constanța poate fi atacată în apel în termen de 30 de zile de la comunicare, caz în care dosarul va ajunge în atenția Tribunalului Constanța.

UPDATE:

Nicoleta Rădulescu, membru al Asociației de Proprietari 343 Alfa a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că asociația a depus încă de acum câteva luni toate actele pentru intrarea în legalitate, iar acum se mai așteaptă doar confirmarea oficială din partea instituției.


„Solicităm respectuos să observați că am obținut Autorizația de construire după rămânerea sentinței definitive și vă rugăm să nu treceți la punerea în executare a sentinței, respectiv la desiințarea în termen de trei luni de la data rămânerii definitive a hotărârii. Subliniem faptul că, deși târziu am obținut autorizația de construire, prin acțiunea de desființare a coloanei ar avea de suferit mai multe familii“, se arată în cererea adresată Primarului Municipiului Constanța de către reprezentanții Asociației de Proprietari 343 Alfa.

 
Surse documentare: Portalul Instanțelor de Judecată, www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța a cerut autorizare pentru desființare lucrări la un magazin Mega Image. Decizia judecătorilor (document)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța și Administrația Porturilor „duc“ Portul Tomis la Curtea Supremă, în procesul cu Tomis Marina Management!

03 May 2024 565

Judecătorii explică de ce a pierdut Primarul Constanței procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MOTIVARE)

01 May 2024 648

Dosarul Marcon Star SRL vs. primarul municipiului Constanța, suspendat de judecători. Vezi de ce

01 May 2024 382

Fiul unui fost consilier județean PNL, proces cu Primarul Municipiului Constanța, pentru un teren de pe strada Traian! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

30 Apr 2024 704

Două dosare pe rolul Tribunalului Costanța Primăria Năvodari a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții București și Inspectoratul Județean în Construcții Constanța. Iată ce au decis judecătorii

28 Apr 2024 497

Soluția magistraților în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Primarul Comunei Amzacea

27 Apr 2024 402

​Un nou termen în dosarul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Cuza Vodă. Ce au decis magistrații

27 Apr 2024 608

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 3607

Prefectul Județului Constanța, obligat de magistrați să achite peste 3.500 de lei primarului comunei Agigea

26 Apr 2024 2065

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 469

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 791

UPDATE. Termen nou, 21 mai 2024 Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Apr 2024 1320

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 532

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1230

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 439