„Lumea moare pentru mai puțini bani decât la Mangalia“ Control judiciar menținut pentru trei afaceriști din București, trimiși în judecată de DNA

Tribunalul București a constatat legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar
  • Cei trei suspecți în cauză, printre care se află și oameni de afaceri, au fost trimiși în instanță sub acuzații de șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe, fapte comise inclusiv în legătură cu un proiect pe fonduri europene implementat la Mangalia.
  • Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, unul dintre inculpați i-ar fi transmis soției victimei să își onoreze obligațiile, întrucât „lumea moare pentru mai puțini bani decât la Mangalia“.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Judecătorii din București au menținut controlul judiciar dispus față de trei oameni de afaceri din Capitală trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.
 
Cei trei suspecți în cauză, printre care se află și oameni de afaceri, au fost trimiși în instanță sub acuzații de șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe, fapte comise inclusiv în legătură cu un proiect pe fonduri europene implementat la Mangalia.
 
Cazul a fost înregistrat pe rolul Secției penale a Tribunalului București, unde a primit indicativul 11818/3/2022, părți în dosar fiind Adrian Constantin, Simion Șerban și Vladimir Iarmomedov, în calitate de inculpați și SC Baumann Activ SRL, în calitate de parte civilă.
 
În rechizitoriul anonimizat întocmit de procurorii DNA și pus la dispoziția ZIUA de Constanța, se arată că unul dintre inculpați i-ar fi transmis soției victimei să își onoreze obligațiile, întrucât „lumea moare pentru mai puțini bani decât la Mangalia“.
 
De curând, Tribunalul București a constatat legalitatea măsurii preventive a controlului judiciar ce fusese dispusă față de cei trei acuzați.
 
Totodată, Curtea de Apel București a respins contestațiile celor trei acuzați împotriva prelungirii măsurii.
 
Instanța de judecată a decis menținerea măsurilor preventive până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului  București la finalul procesului penal, ea va putea fi contestată de oricare dintre părțile nemulțumite la Curtea de Apel București.
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tensiuni între afaceriștii din București pentru un proiect din Mangalia! DNA a intrat pe fir, iar cazul a ajuns în instanță
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorul Sorin Constantinescu, fost șef al DNA Constanța, părăsește sistemul prin pensionare

28 Feb 2024 414

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion “Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA!

28 Feb 2024 480

„Voi construi o altă echipă, cu un suflu nou!“ Ce spune Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, după ce cinci procurori au anunțat că vor să plece la o altă structură

28 Feb 2024 1130

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 905

În locul lui Mihai Stanciu Iată ce avere are Veronica Jalbă, noul șef al Parchetului Judecătoriei Constanța (DOCUMENTE)

28 Feb 2024 516

Din 1 martie 2024 Veronica Jalbă, noul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Constanța

28 Feb 2024 630

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă pentru Stelian Tocia și Apostol Cristian Ionuț (MINUTA)

27 Feb 2024 433

Tribunalul Constanța, decizie privind măsurile asigurătorii din dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța (MINUTA)

26 Feb 2024 437

Tribunalul Constanța menține măsura asigurătorie în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă (MINUTA)

26 Feb 2024 528

DNA, acord de recunoastere a vinovăției cu Laura Bobeș, fost șef al Serviciului Resurse Umane din Primăra Constanța! Tribunalul, în pronunțare (DOCUMENT

25 Feb 2024 4223

DNA, oficial despre dosarul acțiunii din Portul Constanța, din 30 decembrie 2023. Patru persoane trimise în judecată

25 Feb 2024 510

Tribunalul Constanța i-ar elibera din arest pe Stelian Tocia și pe Apostol Cristian Ionuț, din dosarul DNA Constanța

23 Feb 2024 753

DNA a reținut doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău!

23 Feb 2024 418

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 1826

VIDEO Procurorul Vasile Abagiu, de la DNA Constanța, i-a trimis în judecată pe Tocia Stelian, Apostol Cristian Ionuţ, Pomjan Rolland și Yovdiy Yuriy

21 Feb 2024 963