Nicușor Constantinescu a recuzat-o pe judecătoarea Antoneta Ardeleanu, de la Tribunalul Constanța

  • În prezent, Nicușor Daniel Constantinescu se află în detenție, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a recuzat-o din nou pe Antoneta Ardeleanu, judecător al Tribunalului Constanța. Acțiunea fostului șef al CJC a fost formulată în dosarul (2973/118/2018) în care este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Cererea de recuzare a judecătoarei Antoneta Ardeleanu a fost respinsă.
 
„Respinge, ca nefondată, cererea de recuzare formulată de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 12.01.2021“, potrivit minutei judecătorești.
 
Până în prezent au fost acordate 25 de termene de judecată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au reținut următoarea stare de fapt: „În perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, a achiziționat și a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei. Suma respectivă reprezintă un prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Constanța concomitent cu obținerea de către firma prestatoare a serviciilor a unui folos necuvenit în același cuantum“.
 
Curtea de Conturi, la CJC „Concret, în perioada respectivă, Consiliul Județean Constanța a achiziționat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral un număr de 12 facturi fiscale. Ca urmare a dispozițiilor emise de Curtea de Conturi a României, Consiliul Județean Constanța s-a adresat instanței civile și a obținut o hotărâre judecătorească definitivă de obligare a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel la plata sumei de 401.700 lei, ce reprezintă întregul prejudiciu al faptei penale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului“, se mai arată în actele DNA.
 

Expertiză

 
Amintim că la termenul din 11 septembrie 2020, Tribunalul Constanța a admis cererea lui Nicusor Daniel Constantinescu privind efectuarea unei expertize fianciar contabile, cu urmatoarele obiective:
 
1) să se precizeze care este contravaloarea prestațiilor ce au fost achitate de Consiliul Județean Constanța către SC Combat Press SA în perioada reținută prin rechizitoriu, decembrie 2009-noiembrie 2010 și dacă suma ar fi fost diferită în cazul organizării unei licitații în legatură cu serviciile imputate a fi nelegale –
 

2) să se stabilească circuitul financiar contabil și administrativ pe care trebuia să îl urmeze operațiunile realizate pentru plata sumelor de către Consiliul Județean Constanța către SC Combat Press SA
 
3) să se precizeze care erau persoanele care trebuiau să verifice îndeplinirea condițiilor legale pentru efectuarea plătilor către SC Combat Press SA.

Adresă la CJC În continuate, Tribunalul Constanța a decis emiterea unei adrese către Consiliul Județean Constanța în care să se comunice: dacă s-a adus la cunoștința Președintelui Consiliului Județean Constanța a unei note/adrese din care să reiasă că, nu exista un contract încheiat în urma unei licitatii cu SC Combat Press SRL, pentru plata prestațiilor către aceasta.
 
În prezent, Nicușor Daniel Constantinescu se află în detenție, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
 
Citește și
 
„Moștenirea“ Xenoti. Mazăre și Nicușor, la judecată cu administratorul judiciar al firmei

Nicușor Constantinescu, procurorii DNA și falimentul Flora

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța încearcă recuperarea unor prejudicii de la o parte dintre condamnaţii în dosarul “perdelelor forestiere”!

25 Jan 2021 472

Procurorul Vasile Abagiu l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu. Cine va judeca dosarul

19 Jan 2021 996

Oficial de la DNA! Date din noul dosar al lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC

15 Jan 2021 870

Înființată anul trecut Modificări în firma ginerelui lui Nicușor Constantinescu

14 Jan 2021 925

Sfârșit de an neplăcut pentru foștii primari ai Constanței Radu Mazăre trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri în Mamaia, iar Făgădău pentru terenuri din Portul Tomis

31 Dec 2020 1612

„Moștenirea“ Xenoti. Mazăre și Nicușor, la judecată cu administratorul judiciar al firmei

29 Dec 2020 2155

Dosar la DNA Falimentul Clubului de Volei Municipal Tomis Constanta, amânat pentru la anul

24 Dec 2020 711

Nicușor Constantinescu, procurorii DNA și falimentul Flora

23 Dec 2020 6879

Nicușor Constantinescu chemat, din nou, la DNA Constanța într-un dosar privind Herghelia Mangalia (video)

22 Dec 2020 1624

LIVE Nicușor Constantinescu, prezent la DNA Constanța

16 Dec 2020 1831

Supărările lui Nicușor Constantinescu. Este chemat, azi, la DNA Constanța. Iată în ce dosar

16 Dec 2020 1222

Decizia judecătorilor Veste proastă pentru unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Constanța!

27 Nov 2020 2496

Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“, amânat la Galați. Legături cu CJC

21 Nov 2020 614

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu nu mai vor ca Sorin Strutinsky să fie administratorul special al Xenoti SRL, care deține Hotelul Flora din Mamaia

19 Nov 2020 2003

Mazăre și Nicușor vor să intervină în procesul Xenoti SRL, care deține hotelul Flora din Mamaia

11 Nov 2020 1956