Polițist local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră! Ce s-a decis ieri în instanță

  • În timpul unei misiuni, polițistul de la Locală ar fi refuzat să se legitimeze iar colegul de la Rutieră l-a amendat cu suma de 500 de lei.


Ieri a avut loc primul termen de judecată în dosarul în care un polițist al Poliției Locale Constanța contestă o amendă primită de la coleg polițist din cadrul Poliței Rutiere Constanța. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Constanța, instanță care a decis acordarea unui nou termen în prezenta cauză pentru luna ianuarie 2021.
 

Șofer băut

Amintim că în seara zilei de data de 31 martie, un echipaj al Poliției Locale Constanța se afla pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța. La un moment dat, echipajul a tras pe dreapta un auto care nu avea aprinse luminile de întâlnire și al cărui șofer părea băut.

Atunci, polițistul local a chemat la fața locului, în ajutor, un echipaj al Poliției Rutiere Constanța. Ulterior cercetărilor specifice, oamenii legii au stabilit că șoferul tras pe dreapta nu avea permis de conducere. Mai mult, el băuse înainte să se urse la volan (0,32 alcool pur în aerul expirat).

Pentru a demara cercetările specifice unui dosar penal, deschis pe numele conducătorului auto, polițistul de la Rutieră i-a solicitat buletinul polițistului local care a tras pe dreapta respectiva mașină. În acest context, cel de la Locală ar fi refuzat să se legitimeze iar cel de la Rutieră l-a amendat cu suma de 500 de lei.


Oficial

„Referitor la evenimentul din data de 31 martie, în care au fost implicați un polițist din cadrul Biroului Rutier Constanța și un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat de către reprezentanții Poliției Locale Constanța cu privire la faptul că un polițist local a fost sancționat de către un polițist rutier. La aceeași dată, conducerea I.P.J. Constanța a dispus activități de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri disciplinare a polițistului în cauză. Menționăm faptul că temeinicia și legalitatea procesului verbal de contravenție pot fi analizate doar de către instanța de judecată“, se mai arată în punctul de vedere al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

După cum precizam și mai sus, nemulțumit de sancțiunea primită, polițistul local s-a adresat Judecătoriei Constanța și solicitând anularea amenzii încasate.


Citește și

Poliția Locală Constanța

Timpii de reacție pentru echipajele de pe teren au scăzut


Taximetriști din Constanța, amendați de Poliția Locală


Poliția Locală a amendat Parchetul Curții de Apel Constanţa pentru parcare neregulamentară. Procesul va fi reluat
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un tânăr din Hârșova a rupt mâna unui polițist local, după ce a fost amendat, pentru organizarea unei petreceri. A luat cu executare

29 Apr 2022 7885

Oficial! Polițistul rutier din Constanța, sancționat disciplinar după ce a amendat un polițist local, a învins IPJ în instanță (MINUTĂ)

15 Mar 2022 17822

Detalii mai puțin știute Polițist rutier din Constanța, sancționat disciplinar după ce a amendat un polițist local. Unde este acum dosarul (document)

11 Oct 2021 19163

Polițistul rutier din Constanța, care a amendat un polițist local, sancţionat disciplinar de comanda IPJ. Victorie în instanță

13 May 2021 8864

Surse. Verdict final în cazul polițistului local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră!

15 Apr 2021 4081

Când polițiștii se amendează între ei! Caz real la Constanța. Judecătorii descriu cu lux de amănunte ce s-a întâmplat

09 Feb 2021 3904

Oficial! Victorie în instanță pentru polițistul local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră!

03 Feb 2021 10189

Constanța S-a stabilit primul termen în dosarul polițistului de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

05 Aug 2020 3548

Mașina unui polițist local din Ovidiu incendiată de un șofer amendat pentru parcare neregulamentară

03 Aug 2020 3138

Întâmplarea care a făcut înconjurul României! Un polițist local din Constanța, amendat de unul de la Rutieră. Cazul a ajuns în atenția judecătorilor

11 Apr 2020 4773

Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

03 Apr 2020 12685

Polițist local, amendat după ce a jignit un coleg de la Rutieră

06 Nov 2019 2211

Slobozia. Motivul incredibil pentru care a fost amendat de poliția rutieră. Ce credeți că a scris rutieristul în procesul verbal. Veți fi șocați

28 Feb 2017 8008