Proces penal după furtul armei din Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat! Anunțul judecătorilor

 
 
  • Incidentul a avut loc la data de 19 martie 2022, când un tânăr militar din Constanța ar fi fost atacat de o persoană, care i-a sustras arma și muniția de răboi aferentă. 
  • Potrivit MApN, militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.
 
 
Judecătorii militari de la Tribunalul Militar Iași au stabilit un nou termen în procesul penal deschis după furtul armei din Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat!
 
Incidentul a avut loc la data de 19 martie 2022, când un tânăr militar din Constanța ar fi fost atacat de o persoană, care i-a sustras arma și muniția de răboi aferentă.
 
Potrivit MApN, militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.
 

„După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității. Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului“ – au spus atunci oficialii MApN.

 
Militarul va fi judecat pentru încălcare de consemn, dar și pentru fals în declarații, pentru că acesta ar fi declarat că a lăsat telefonul mobil la poartă, însă el a luat dispozitivul în obiectiv. De precizat că tot în acest dosar a mai fost deferit justiției un militar.
 
Acum, dosarul se află pe rolul Tribunalului Militar Iași.
 
Noul termen a fost stabilit de judecătorii militari pentru data de 7 decembrie 2022.
 
Amintim că, în continuare, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă cercetările specifice menite să depisteze persoana care ar fi sustras arma de la militar.  

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UPDATE. LISTĂ
Percheziții la baza NATO de la Kogălniceanu! Opt militari români, reținuți pentru furt de combustibil (VIDEO+FOTO)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Detalii neștiute până acum din dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

17 Jan 2023 6613

Procesul militarului din Mamaia căruia i-a fost furată arma și muniția de război a început cu o amânare!

03 Nov 2022 1478

Ședință secretă la tribunal! Începe judecata militarului din Mamaia căruia i-a fost furată arma! (VIDEO)

17 Oct 2022 5805

A trecut proba sincerității? Militarul din Mamaia căruia i-a fost furată arma, testat cu detectorul de minciuni! De două ori! Verdictul specialiștilor

30 Jul 2022 5892

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 16173

Primele imagini cu arma găsită în Mamaia Sat Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Viorel Teliceanu, declarații despre dosar (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Jul 2022 8492

A fost găsită arma de care a fost deposedat militarul constănțean. Unde se afla și cine a găsit-o

13 Jul 2022 32444

Două anchete penale sunt în derulare Procurori militari și civili, mânați de același gând – unde sunt arma și muniția de război furate de la un militar din Constanța

11 Apr 2022 8312

Sondaj de opinie 66% dintre participanți nu sunt mulțumiți de modul în care au acționat autoritățile în cazul pistolului mitralieră și muniției furate de la un militar din Mamaia

28 Mar 2022 3467

Editorial Armata Română și scenariul fantezist, dar bine redactat, al unui film hollywood-ian

24 Mar 2022 3635

ZIUA LIVE. Ce spun specialiștii despre cazul armei furate de la unitatea militară din Constanța

24 Mar 2022 1984

ZIUA LIVE Cristian Crăciun, despre cazul militarului în post, rămas fără armă

23 Mar 2022 1820

Armă și muniție de război, sustrase din Mamaia. Căutările au ajuns la Iași

23 Mar 2022 2549

ZIUA LIVE. Explicații detaliate și pe înțelesul tuturor despre cazul militarului din Mamaia deposedat de armă

22 Mar 2022 2014

Armă căutată de scafandri în lacul Ciric, Iași!

22 Mar 2022 2288