Proces penal după furtul armei din Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat! Anunțul judecătorilor

 
 
  • Incidentul a avut loc la data de 19 martie 2022, când un tânăr militar din Constanța ar fi fost atacat de o persoană, care i-a sustras arma și muniția de răboi aferentă. 
  • Potrivit MApN, militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.
 
 
Judecătorii militari de la Tribunalul Militar Iași au stabilit un nou termen în procesul penal deschis după furtul armei din Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat!
 
Incidentul a avut loc la data de 19 martie 2022, când un tânăr militar din Constanța ar fi fost atacat de o persoană, care i-a sustras arma și muniția de răboi aferentă.
 
Potrivit MApN, militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.
 

„După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității. Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului“ – au spus atunci oficialii MApN.

 
Militarul va fi judecat pentru încălcare de consemn, dar și pentru fals în declarații, pentru că acesta ar fi declarat că a lăsat telefonul mobil la poartă, însă el a luat dispozitivul în obiectiv. De precizat că tot în acest dosar a mai fost deferit justiției un militar.
 
Acum, dosarul se află pe rolul Tribunalului Militar Iași.
 
Noul termen a fost stabilit de judecătorii militari pentru data de 7 decembrie 2022.
 
Amintim că, în continuare, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă cercetările specifice menite să depisteze persoana care ar fi sustras arma de la militar.  

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UPDATE. LISTĂ
Percheziții la baza NATO de la Kogălniceanu! Opt militari români, reținuți pentru furt de combustibil (VIDEO+FOTO)

 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armă furată dintr-o unitate militară din Mamaia! Judecata s-a terminat! Când se va da decizia finală

15 Nov 2023 1714

Constanța. Dosarul care a cutremurat sistemul militar din România, amânat în instanță

15 Oct 2023 1126

Ce se întâmplă cu dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia. Anunțul judecătorilor din apel

27 Aug 2023 758

Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia, contestate!

10 Aug 2023 1215

Motivarea judecătorilor în dosarul armei furate din Mamaia! „Preocupările religioase nu îl degrevează de obligația de a-și apăra țara!“

24 Jul 2023 2127

VIDEO. Incident unic în Armata României! Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

16 Jul 2023 3683

Ce au decis judecătorii militari în dosarul armei furate din Mamaia!

10 May 2023 2458

Când se vor pronunța judecătorii militari în dosarul armei furate din Mamaia

12 Apr 2023 1763

Incident fără precedent în Armata României Final de proces în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia! Anunțul judecătorilor

04 Apr 2023 9189

A trecut un an de la un incident deosebit de grav petrecut la o unitate militară din Mamaia! Un soldat a fost atacat în post și i-a fost sustrasă arma

19 Mar 2023 1267

VIDEO Detalii neștiute până acum din dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

17 Jan 2023 9213

Procesul militarului din Mamaia căruia i-a fost furată arma și muniția de război a început cu o amânare!

03 Nov 2022 2183

Ședință secretă la tribunal! Începe judecata militarului din Mamaia căruia i-a fost furată arma! (VIDEO)

17 Oct 2022 6314

A trecut proba sincerității? Militarul din Mamaia căruia i-a fost furată arma, testat cu detectorul de minciuni! De două ori! Verdictul specialiștilor

30 Jul 2022 6507

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 16927