Recurs pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul

  • Dosarul a fost repartizat aleatoriu completului de recurs și a fost stabilită data primei înfățișări la termenul din 11 decembrie 2023, ora 10.00.
  • În proces, șoferul reclamant a cerut anularea articolului 8 din Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, care face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
  • Decizia pe care o va lua Curtea de Apel nu va mai putea fi atacată.
Recursul pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței va fi judecat luna viitoare de Curtea de Apel Constanța!
 
Dosarul a fost repartizat aleatoriu completului de recurs și a fost stabilită data primei înfățișări la termenul din 11 decembrie 2023, ora 10.00.
 
Cazul se află pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, fiind în atenția completului C3 Recurs, format, potrivit surselor noastre, din magistrații Elisabeta Crihană, Andreea Bianca Andruș și Maria Timoașcă.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel, ea va fi definitivă.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, dosarul cu indicativul 6236/118/2022 vizează cererea unui proprietar auto din Constanța de anulare a sancțiunilor pentru abaterile rutiere prevăzute în Regulamentul de gospodărire a orașului, adoptat prin HCL 77/2021.
 
Părți în cauză sunt Mihai Alexandru Stoicescu, în calitate de recurent reclamant, în timp ce UAT Municipiul Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Inspectoratul General al Poliției Române sunt intimați pârâți.
 
În primă instanță, la Tribunal, cererea conducătorului auto privind anularea sancțiunilor rutiere din regulament a fost respinsă.
 
La Tribunal, dosarul fost analizat de completul CA1 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Teodora Luminița Popescu.
 

În motivarea deciziei de menținere a regulamentului contestat, judecătorii au arătat, printre altele, că, în contradicție cu susținerile reclamantului din proces, regulamentul contestat avea avizul Poliției pentru a introduce sancțiunile rutiere – inclusiv cele vizând parcarea autovehiculelor.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ cu caracter normativ HCL 77/2021“, aceasta fiind hotărârea Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat Regulamentul de gospodărire.

 
Potrivit datelor oficiale, în principal, în proces s-a cerut anularea regulamentului în întregime, iar în subsidiar, s-a solicitat anularea în parte a regulamentului, respectiv doar cu privire la articolul 8 și punctele aferente – anume, sancțiunile pentru abaterile rutiere prevăzute prin regulament.
 
Astfel, în Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, articolul 8 face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
 
Decizia pe care o va lua Curtea de Apel după judecarea recursului nu va mai putea fi atacată.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Primăria Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța, obligată să repartizeze locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități! Primarul pierde procesul (MINUTA)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 1110

Curtea de Apel, anunț important pentru conducătorii auto din Constanța! (MINUTA)

20 Dec 2023 1726

Regulamentul de gospodărire a Constanței a ajuns și la Tulcea!

12 Nov 2023 897

Dosarul pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței, ajuns la Curtea de Apel

22 Oct 2023 763

Vești importante pentru șoferii din Constanța! Judecătorii explică de ce nu au anulat sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire (MOTIVARE)

18 Oct 2023 4308

Cel mai contestat Regulament al administrației Chițac, reconfirmat la Tribunalul Constanța! (MINUTA)

26 Sep 2023 3333

Proces la Tribunalul Constanța pe cel mai contestat regulament al administrației Chițac! Judecătorii întreabă de avizul IPJ pe regulament

11 Sep 2023 4016

Regulamentul de gospodărire a Constanței, contestat iar la Tribunal

27 May 2023 1244

Regulamentul de gospodărire a Constanței nu se va schimba! S-a cerut anularea sintagmei „dăunează esteticii“!

26 May 2023 974

Judecătorii din Timiș decid dacă sintagma „dăunează esteticii“ rămâne în Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul

25 Apr 2023 784

S-a cerut anularea sintagmei „dăunează esteticii“, din Regulamentul de gospodărire a Constanței. Procesul, judecat în Timiș

31 Jan 2023 1063

Judecătorii din Timiș, chemați să decidă dacă e bun Regulamentul de gospodărire a Constanței, adoptat de administrația Chițac

14 Jan 2023 2151

„Radiografia“ proceselor pentru anularea sau suspendarea regulamentelor administrației Chițac

04 Jan 2023 1337

Constanța. Un important regulament local, privind proprietarii de mașini, vizat de o decizie definitivă!

22 Dec 2022 12271

Proprietarii mașinilor din Constanța, vizați de o hotărâre definitivă a Curții de Apel!

02 Dec 2022 29148