Se reia concursul pentru inspectori judiciari. Doi dintre candidați sunt constănțenii de la Secția Specială. Contracandidații vin de la DIICOT

  • Magistrații constănțeni Adina Florea și Silviu Ciocoiu s-au înscris pentru Direcția Inspecției Judiciare pentru Procurori.
  • Ambii își desfășoară în prezent activitatea în cadrul Secției Speciale a magistraților.
  • Interviul va fi susținut în perioada 20-21 iunie.
Suspendat inițial de izbucnirea epidemiei de coronavirus la noi în țară, concursul pentru noile funcții de inspectori judiciari atât în cadrul Direcției pentru procurori, cât și în cadrul Direcției pentru judecători se reia. Potrivit noului calendar al desfășurării examenului, pe data de 15 iunie va fi publicată programarea candidaților pentru susținerea probelor interviului, urmând ca susținerea efectivă a acestuia să aibă loc în perioada 20-21 iunie.
Printre magistrații înscriși pentru posturile vacante din cadrul Direcției pentru procurori, se numără fostul procuror general al Constanței, magistratul Adina Florea, dar și procurorul constănțean Silviu Ciocoiu. Ambii magistrați constănțeni au plecat din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, cunoscută drept Secția Specială a magistraților, unitate de anchetă unde cei doi procurori își desfășoară încă activitatea, alături de alți patru colegi.

Contracandidații


Pentru a reveni la concursul pentru funcțiile de inspectori judiciari, este de menționat că tot pentru un post în cadrul Direcției pentru procurori s-a înscris şi magistratul Oana Andrea Schmidt Hăineală, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fost şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei şi fost adjunct delegat al Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT.
Totodată, şi fostul şef al DIICOT, magistratul Oliver Felix Bănilă, îşi doreşte să devină inspector judiciar în cadrul Direcţiei pentru procurori. În acest sens, şi el şi-a depus candidatura, aceasta fiind admisă de comisia de examinare.
Ceilalţi magistraţi care au optat pentru posturile vacante din cadrul Direcţiei Inspecţiei Judiciare pentru Procurori sunt Bogdan Codreanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Otilia Iolanda Elena Isac, din Parchetul Judecătoriei Oraviţa, magistrat cu grad de parchet de pe lângă Tribunal, Adrian Ștefan Majeri, procuror al Parchetului Tribunalului Bucureşti, dar şi Mihaela Munteanu, din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Rezultatele finale, pe 8 iulie


Lista continuă cu procurorii Tiberiu Mihail Niţu, din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Ligia Carmen Oprea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, Adriana Claudia Pampu Romanescu, de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (Inspecţia judiciară), Lucian Sorin Stănescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi magistratul Ioana Ursache, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
La Direcţia de Inspecţie pentru Judecători au fost scoase la concurs şase posturi, pentru care s-au înscris 12 judecători. Din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi-au depus candidaturile magistraţii Doina Anghel, Andra Monica Asănică, Ștefan Ciprian Cmeciu, Veronica Dumitrache, dar şi judecătoarea Nicoleta Ioana Constantin (Inspecţia judiciară). De la Tribunalul Bucureşti s-au înscris în concurs judecătoarele Carmen Cosma şi Claudia Florina Prilogan, iar restul candidaţilor admişi în această etapă sunt magistraţii Ioan Gârbuleţ, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, Paul Daniel Moglan, de la Tribunalul Bacău, Mihaela Simona Muşat, de la Tribunalul Ialomiţa, Florentin Teişanu, din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi, respectiv, judecătorul Neculai Topliceanu, de la Tribunalul Neamţ.
Potrivit calendarului desfășurării concursului, după interviu, candidații vor susține testarea scrisă pe data de 27 iunie, iar publicarea rezultatelor finale va avea loc pe data de 8 iulie.

Citește și:

Concursul pentru posturile de inspectori judiciari. Ce a declarat magistratul Adina Florea, din cadrul Secţiei Speciale

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ultima oră! Președintele a semnat decretul de pensionare pentru magistrații Adina Florea și Silviu Ciocoiu

30 Nov 2022 900

Sfârșitul unei ere! Documentul prin care magistratul Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, a ieșit la pensie (DOCUMENT)

04 Nov 2022 5492

Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, se pensionează!

02 Nov 2022 2127

În dosar cu foști șefi și adjuncți SRI Clasare la Curtea Supremă pentru procurorul constănțean Adina Florea și Laura Codruța Kovesi! (MINUTA)

15 Jul 2022 1205

Andrei Bodean și Adina Florea Secţia Specială, clasare pentru mai mulți procurori din Constanța. Ordonanța, menținută de Curtea Supremă

30 Jun 2022 1684

Curtea Supremă, verdict definitiv pentru magistratul constănțean Adina Florea! (MINUTA)

26 May 2022 1335

Parchetul General cere aprobare pentru redeschiderea urmăririi penale față de Adina Florea! Înalta Curte se va pronunța azi!

26 May 2022 1299

Oficial Parchetul General cere aprobare pentru redeschiderea urmăririi penale față de magistratul constănțean Adina Florea!

15 Apr 2022 1130

După desființarea Secției Speciale Procurorul Adina Florea, în schema de personal a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța!

18 Mar 2022 2114

Adina Florea pleacă de la Secția Specială! Fost procuror general al Constanței, admis la concursul pentru Inspecția Judiciară, cu cel mai mare punctaj

17 Nov 2021 1951

Fostul șef al procurorilor din Dogrogea Adina Florea, de la Secție Specială, susține interviul pentru Inspecţia Judiciară

09 Oct 2021 1612

Fostul procuror general al Constanței Adina Florea, de la Secția specială a magistraților, admisă la concursul pentru Inspecţia Judiciară (document)

13 Aug 2021 2085

Doliu în lumea politică A murit Dumitru Florea, fostul consilier județean PSD

14 Jan 2021 2322

CSM sesizează Inspecția Judiciară în cazul Adinei Florea, procuror în Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

12 Jan 2021 1694

Cazuri declinate Desființarea Secției Speciale, din nou în atenția CSM. Dosarul șefului DNA Constanța, printre anchetele vizate de noile măsuri

05 Jan 2021 1791