Justitie

Terenurile afaceristului Cristi Borcea, în atenţia judecătorilor constănţeni. Procesul fusese amânat de protestele din justiţie


Judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor analiza în cadrul şedinţei de astăzi cererile Primăriei Constanţa cu privire la sechestrul legat de terenurile afaceristului bucureştean Cristi Borcea, sechestru ridicat de Fiscul din capitală. Mai exact, magistraţii s-ar putea pronunţa cu privire la instanţa căreia îi revine competenţa de soluţionare a acestora. La ultimul termen de judecată, instanţa a amânat procesul, având în vedere protestele care se desfăşurau în justiţie legat de eliminarea pensiilor de serviciu.


Procesul a fost iniţiat de reprezentanţii Municipiului Constanţa prin Primar după ce municipalitatea a constatat că Fiscul bucureştean a ridicat sechestrul instituit asupra terenurilor pe care le deţine omul de afaceri Cristi Borcea. Condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, alături de fostul primar Radu Mazăre, Borcea s-a ales prin aceeaşi sentinţă cu sechestru pe anumite proprietăţi ale sale. În cursul lunii mai 2019, ANAF - Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale - Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regionale Bucureşti a decis ridicarea acestei măsuri. Această decizie a nemulţumit municipalitatea constănţeană şi, pe cale de consecinţă, reprezentanţii Municipiului Constanţa prin Primar au atacat-o în instanţă.
 

Dosarul, trecut prin mai multe instanţe


Cazul fusese înregistrat iniţial la Judecătoria Constanţa, însă magistraţii acestei instanţe au declinat competenţa în favoarea Tribunalului. La Tribunal, cazul este înregistrat la Secţia civilă, dar instanţa constată că, de fapt, ar trebui înregistrat la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, astfel că instanţa civilă îşi declină competenţa în cauză. Surpriză, însă, judecătorii de la Tribunal – Secţia contencios au stabilit că, de fapt, competenţa în cauză ar aparţine Judecătoriei Constanţa. Astfel că dosarul ar fi trebuit trimis înapoi Judecătoriei.


Dat fiind conflictul negativ de competenţă, cazul a ajuns, în cele din urmă, pe rolul Curţii de Apel din Constanţa, instanţă menită să stabilească, de fapt, cine trebuie să judece dosarul. Înregistrat la Curtea de Apel la finele lunii ianuarie, judecătorii de aici nu au analizat până în prezent cui îi aparţine competenţa de soluţionare a cererii municipalităţii, dat fiind că procesul a fost amânat de protestele din justiţie.
În acest context, rămâne de văzut dacă la termenul de astăzi judecătorii vor lua o decizie cu privire la instanţa care trebuie să judece dosarul.
 

Citeşte şi:

Sechestru ridicat de pe terenurile lui Borcea. Ce a decis instanţa

Terenuri ce ar fi trebuit să revină Constanţei?!:

Ce vrea municipalitatea de la averea lui Cristi Borcea. Ce a făcut Fiscul bucureştean


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN. Activități de instruire în comun cu bombardiere strategice americane B-1B Lancer

29 May 2020 334

Primăria Constanța la judecată cu omul de afaceri Cristian Borcea. Contestă decizia ANAF de ridicarea sechestrului asupra terenurilor din dosarul retrocedărilor

21 May 2020 834

DRDP Constanța. Traficul rutier se desfășoară normal pe Autostrada A2 (video)

15 May 2020 675

Adunare Generală la Muntenia Estival 2002 De la cine vrea fosta soție a lui Cristi Borcea să cumpere un apartament în Mamaia? Suma convenită pentru tranzacție

08 May 2020 448

Licitaţia a fost lansată în vara anului 2019. Construirea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța abia în faza de proiectare (documente)

08 May 2020 2424

Braconaj piscicol. Șase persoane, prinse în flagrant!

29 Apr 2020 721

Se prelungesc restricțiile de circulație pe podul Borcea (A2) din cauza lucrărilor de reparații

27 Apr 2020 676

Confiscare specială în cazul Borcea. Afaceristul a contestat decizia

27 Apr 2020 533

Lucrările de remediere în zona căii de rulare a Podului Borcea, în desfășurare (galerie foto)

03 Apr 2020 734

Regretatul Petrică Iordache, coronavirusul și starea de urgență Procesul moștenitorilor. Ce s-a întâmplat cu dosarul

01 Apr 2020 1912

Restricții de circulație pe A2 din cauza unor deficiențe pe zona căii de rulare a Podului Borcea

20 Mar 2020 748

Confiscarea specială a pastilelor de Xanax găsite la Cristi Borcea. Ce a decis Tribunalul Constanța

20 Mar 2020 1132

Conflict negativ de competenţă S-a stabilit instanţa care va judeca procesul pentru sechestrul terenurilor lui Borcea

11 Mar 2020 883

Borcea şi Giurgiucanu, „pârâţi“ Banca Naţională a României i-a dat în judecată pe o parte din beneficiarii retrocedărilor din peninsulă

28 Feb 2020 4416

Militar condamnat pentru un accident mortal în judeţul Constanţa. Motivarea judecătorilor (galerie foto+video)

24 Feb 2020 2469