Verdict în așteptare pentru Primăria Constanța! Instituția a fost obligată să repartizeze locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități

Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Este vorba despre procesul deschis de Primarul Municipiului Constanța Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, după ce instituția a obligat primăria să asigure locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități.
  • Pronunțarea a fost amânată pentru data de 21 noiembrie 2023.
  • Procesul în care primarul ceruse suspendarea procesului-verbal a fost pierdut definitiv de primar.
Primăria Constanța mai are de așteptat până la aflarea verdictului Tribunalului cu privire la locurile de parcare gratuită pe care instituția a fost obligată să le asigure persoanelor cu dizabilități din oraș!
 
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal au anunțat că instanța mai are nevoie de timp pentru deliberări, astfel că hotărârea, ce era așteptată ieri, 7 noiembrie 2023, a fost amânată pentru data de 21 noiembrie 2023.
 
Este vorba despre procesul deschis de Primarul Municipiului Constanța Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, după ce instituția a obligat primăria să asigure locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități.
 
Cazul are indicativul 2785/118/2023 și se află în atenția Tribunalului Constanța, completul CA1 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Teodora Luminița Popescu.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
Primarul s-a adresat judecătorilor, solicitând anularea și, respectiv, suspendarea procesului-verbal întocmit de inspectorii AJPIS, prin care s-a dispus în sarcina primăriei următoarea măsură: „repartizarea locurilor de parcare gratuită persoanelor cu handicap care au solicitat și au nevoie de astfel de parcare în conformitate cu prevederile art. 65 alin. 5 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată“.
 
De asemenea, prin același proces-verbal al inspectorilor AJPIS s-a prevăzut și un termen de realizare a măsurii stabilite.
 
Controlul inspectorilor AJPIS Constanța la primărie a avut loc la mijlocul lunii februarie 2023, ca urmare a unei petiții prin care o persoană cu dizabilități a solicitat acordarea unui loc de parcare gratuită cât mai aproape de domiciliul său.
 

Timpul stabilit pentru implementarea măsurii a fost de circa trei luni.
 
Procesul care viza suspendarea aplicării măsurii a fost pierdut definitiv de primar în luna octombrie 2023, iar în motivarea hotărârii de respingere, pronunțată de Tribunal și menținută de Curtea de Apel în recurs, judecătorii au arătat, printre altele:

 
„Instanța va reține că nu apare ca fiind nejustificată măsura dispusă, lipsa unor motive plauzibile, dovedite cu înscrisuri, şi doar arătarea unor aspecte pur formale neputând conduce la aprecierea că este îndeplinită şi cea de-a doua condiție a pagubei iminente“.
 
În aceste condiții, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului cu privire la cererea de anulare a procesului-verbal.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Verdictul pentru Peninsula Constanța, amânat din nou
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Un nou termen în dosarul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Cuza Vodă. Ce au decis magistrații

27 Apr 2024 113

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 664

Prefectul Județului Constanța, obligat de magistrați să achite peste 3.500 de lei primarului comunei Agigea

26 Apr 2024 713

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 405

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 734

UPDATE. Termen nou, 21 mai 2024 Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Apr 2024 1156

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 473

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1129

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 400

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 619

Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 506

Ședință CL Constanța Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

21 Apr 2024 570

Aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 442

Se modifică organigrama, statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 495

Tribunalul Constanța a anulat autorizaţia de construire, emisă de Primăria Năvodari pentru societatea MCG Private Residence SRL

21 Apr 2024 5333