Deputatul Robert Turcescu şi consilierul judeţean Florin Goidea au mers la Mangalia. Litoralul românesc, subiect de dezbatere

Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu şi consilierul judeţean Florin Goidea s-au întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiilor locale din judeţ.
 
„Am făcut o oprire la Mangalia, unde, preţ de o oră, am discutat cu Cristian Radu, primarul municipiului. Probleme multe: necazuri cu administrarea plajelor din zone care în mod aberant sunt gestionate de Mediu, în loc să fie sub tutela primăriilor, întârzieri birocratice pentru aprobarea proiectelor cu fonduri europene, traficul sufocant din perioada sezonului estival în absenţa unei centuri ocolitoare şi, desigur, criza financiară generată de perioadă în care Şantierul Naval de la Mangalia şi-a încetat activitatea, timp în care bugetul local a fost văduvit de sume importante”, povesteşte deputatul PMP.
 
Robert Turcescu spune că va încerca să ducă aceste mesaje în zona de decizie politică de la nivel central, prin luări de poziţie de la tribuna Parlamentului, dar şi prin organizarea unor dezbateri la Bucureşti despre soarta litoralului românesc.
 
Vă reamintim că, în această săptămână, deputatul PMP Robert Turcescu a susţinut o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor în cadrul căreia a supus atenţiei o problemă cu care se confruntă în prezent judeţul Constanţa.
Deputatul a susţinut că, încă din noiembrie 2010, Guvernul României a aprobat, prin Hotărârea numărul 1145, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire Mangalia”. Acesta presupune realizarea unei infrastructuri rutiere proiectate pentru a trece prin partea de nord a municipiului Mangalia, pe o lungime de 7,9 km, cu două benzi de circulaţie, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 27 de milioane de euro.
 
„Din 2010 şi până în prezent, Primăria Mangalia a făcut numeroase demersuri către Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, CNADNR, Senat, Camera Deputaţilor, prim-ministru, ministrul Finanţelor, însă nu a reuşit să obţină fondurile necesare pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Mangalia. Sunt 8 ani şi vorbim de un proiect cu o importanţă vitală, atât pentru dezvoltarea municipiului Mangalia, cât şi a staţiunilor din aria sa administrativă - Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus şi Saturn -, în care există peste 120 de unităţi de cazare care pot găzdui peste 50.000 de turişti. Sunt 8 ani plini de promisiuni, de guverne formate din diverse partide, dar în care acest proiect a rămas blocat din lipsa fondurilor. Mi se pare absolut strigător la cer şi de aici, de la tribuna Camerei Deputaţilor, le cer instituţiilor abilitate să aloce urgent fonduri pentru construcţia variantei ocolitoare a municipiului Mangalia. Tăiaţi din pomenile electorale pe care cu siguranţă le pregătiţi şi alocaţi bani pentru acest proiect de importanţă majoră!”, a mai precizat parlamentarul PMP.

Citeşte şi:
 
Declaraţie politică a deputatului Robert Turcescu despre „Varianta de ocolire Mangalia“ şi criza agentului termic de la Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Până la data de 24 martie 2024 APIA primește cereri de plată pentru bunăstarea animalelor

28 Feb 2024 559

O nouă televiziune apare în România! Ce vedete vor apărea pe post

17 Jan 2024 942

APIA, în grevă, din decembrie. În activitatea instituției nu vor fi blocaje

14 Dec 2023 895

Robert Turcescu, fost parlamentar de Constanţa, coordonator la „Evenimentul Zilei“

20 Jan 2021 2143

Care sunt parlamentarii de la Constanța care nu se vor mai regăsi în viitorul legislativ?

21 Dec 2020 4757

Robert Turcescu (PMP) “Guvernul trebuie să discute și despre situația artiștilor români, să revină pe scenă și să-și plătească facturile”

20 May 2020 2952

Robert Turcescu, despre consecințele plafonării prețurilor la medicamente „Îmi repugnă specula, însă faptul că am putea muri, cu mai mulți bani în buget, mă revoltă și mai tare!”

02 Apr 2020 2793

Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu cere plafonarea salariilor și a pensiilor speciale plătite din bugetul de stat!

20 Mar 2020 3592

Deputatul Robert Turcescu îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să renunţe la ideea anticipatelor

11 Mar 2020 2467

Jazz-ul românesc este în doliu. A murit Garbis Dedeian. Relația pe care o avea cu Harry Tavitian (video)

14 Jan 2020 4416

Turcescu (PMP) - „Precampania electorală, un concurs de împânzit cu panouri oraşele şi satele, dar nimic... memorabil!“

02 Oct 2019 1653

Guvernul Dăncilă, sub semnul întrebării. Cum vor vota la moţiune parlamentarii de Constanţa!

25 Sep 2019 1970

Fără număr de la Ministerul Culturii Turcescu (PMP) - „Asociaţia condusă de Cumpănaşu a luat pe nişte broşurici despre Anul Centenar un milion de lei!“ (document)

12 Sep 2019 2057

Rovana Plumb, expresia puterii politice de la Bucureşti Robert Turcescu (PMP) - „A ajuns comisar european. Europo, te-ai scos!“

10 Sep 2019 2390

Robert Turcescu (PMP) - „Orice zi în plus cu Viorica, Arafat, miliţieni, procurori şi judecători lipsiţi de discernământ înseamnă crimă cu premeditare!“

29 Jul 2019 2454