Politic

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, interpelat pe tema stadiului realizării proiectului spitalului regional de la Constanţa (document)


De ani buni, constănţenii aşteaptă construirea şi darea în folosinţă a mult-promisului spital regional în judeţul Constanţa. Fostele guverne PSD au făcut multiple promisiuni legate de acest proiect şi, mai mult decât atât, au fost prezentate, rând pe rând, opiniei publice, mai multe variante de lucru, în vederea materializării acestei unităţi medicale deosebit de importante pentru judeţul nostru.


De pildă, fostul guvern PSD a venit iniţial cu varianta construirii spitalului regional Constanţa cu ajutorul accesării fondurilor europene, varianta în privinţa căreia foştii guvernanţi s-au răzgândit rapid. Ulterior, atât foştii guvernanţi PSD, cât şi reprezentanţii conducerii PSD Constanţa au anunţat public că spitalul regional va fi construit printr-un parteneriat public-privat cu Guvernul turc, argumentând ca doar aşa se poate "face mai repede".


Dar nici această variantă nu a rămas viabilă pentru multa vreme, deoarece fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că a găsit cea mai bună soluţie pentru construirea acestui spital regional în Constanţa, anume prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale.


Ținând cont de toate aceste aspecte controversate, deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă s-a adresat de mai multe ori fostului ministru al Sănătăţii pentru a cere lămuriri cu privire la această situaţie, însă prin adresele de răspuns din 2018, respectiv 2019, primite de la ministerul Sănătăţii nu a primit un răspuns concludent.


Huţucă afirmă că şi în momentul de faţă situaţia a rămas tot una incertă, având în vedere că nu se ştie nici până acum dacă reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au pus la dispoziţie terenul necesar pentru iniţierea acestui proiect sau dacă există sau nu un studiu de fezabilitate pentru acesta.


„De asemenea, nu am aflat dacă s-a ajuns sau nu la faza de proiectare pentru spitalul regional Constanţa sau a rămas totul doar la stadiul de promisiune. Având în vedere această situaţie total ambiguă, vă rog, să-mi precizaţi, printr-un răspuns concret şi foarte transparent, care este efectiv stadiul realizării proiectului pentru spitalul regional Constanţa, proiect despre care fostul ministru al Sănătăţii mi-a comunicat că a fost aprobat printr-un Memorandum în data de 14 noiembrie 2018”, scrie deputatul PNL Bogdan Huţucă în interpelarea adresată noului ministru al Sănătăţii, Victor Sebastian Costache (vezi secţiunea “Documente”).

 

Citeşte şi:

Premierul Dăncilă a anunţat cine şi cum va face Spitalul Regional Constanţa. Mai mare decât cel judeţean. Câte paturi va avea

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)
 
Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Muhscină a demisionat din PNL Constanța. Candidează independent pentru conducerea Consiliului Județean (galerie foto și video)

03 Aug 2020 2322

#alegerilocale2020 Forumul minorităților din Dobrogea. Este oficial. PNL Constanța și UDTTMR, protocol pentru alegerile locale

31 Jul 2020 781

#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale

30 Jul 2020 812

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, despre purtarea măștii de protecție “Gest de teribilism care pune în pericol nu doar sănătatea, ci și economia”

30 Jul 2020 2152

Senatorul Vergil Chițac – „Singurul obiectiv pe care îl avem este acela de a detrona PSD de la butoanele primăriei“

24 Jul 2020 2538

Bogdan Huțucă (PNL) „La Constanța, după 20 de ani, ne aflăm în fața unei oportunități uriașe, aceea de a trimite PSD-ul în opoziție, pentru mult timp”

21 Jul 2020 1954

Decizii importante în tabăra liberalilor Biroul Politic Județean al PNL Constanța validează săptămâna aceasta candidații pentru primăriile din județ

21 Jul 2020 2495

Candidatul USR-PLUS pentru primăria Constanța, Stelian Ion, mesaj dur pentru liberali „În 2020, candidatura lui Chițac este un risc inacceptabil!”

20 Jul 2020 2174

Bogdan Huțucă (PNL), invitație către liderii USR Constanța. „Este timpul să punem Constanța în primul rând”

19 Jul 2020 1914

Readuce PNL ordinea în județul Constanța? Bogdan Huțucă - Sunt încrezător că proiectul „Constanța 2030” poate fi piatra de temelie pentru colaborarea PNL și USR, la Constanța

18 Jul 2020 3528

Bogdan Huțucă, președintele PNL despre polul de dreapta la Constanța “Există formule de colaborare. USR își retrage candidatul, depune listă de consilieri iar proiectele lor se regăsesc în CLM”

13 Jul 2020 3579

Interviu cu Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „România a traversat o perioadă extrem de tumultuoasă“

10 Jul 2020 3003

Primăriile din județ riscă să rămână fără finanțare Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța- “Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație”!

08 Jul 2020 2335

Deputatul Bogdan Huțucă Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație

06 Jul 2020 2042

Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă despre parteneriatul de dreapta

06 Jul 2020 2019