Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, interpelat pe tema stadiului realizării proiectului spitalului regional de la Constanţa (document)


De ani buni, constănţenii aşteaptă construirea şi darea în folosinţă a mult-promisului spital regional în judeţul Constanţa. Fostele guverne PSD au făcut multiple promisiuni legate de acest proiect şi, mai mult decât atât, au fost prezentate, rând pe rând, opiniei publice, mai multe variante de lucru, în vederea materializării acestei unităţi medicale deosebit de importante pentru judeţul nostru.


De pildă, fostul guvern PSD a venit iniţial cu varianta construirii spitalului regional Constanţa cu ajutorul accesării fondurilor europene, varianta în privinţa căreia foştii guvernanţi s-au răzgândit rapid. Ulterior, atât foştii guvernanţi PSD, cât şi reprezentanţii conducerii PSD Constanţa au anunţat public că spitalul regional va fi construit printr-un parteneriat public-privat cu Guvernul turc, argumentând ca doar aşa se poate "face mai repede".


Dar nici această variantă nu a rămas viabilă pentru multa vreme, deoarece fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că a găsit cea mai bună soluţie pentru construirea acestui spital regional în Constanţa, anume prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale.


Ținând cont de toate aceste aspecte controversate, deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă s-a adresat de mai multe ori fostului ministru al Sănătăţii pentru a cere lămuriri cu privire la această situaţie, însă prin adresele de răspuns din 2018, respectiv 2019, primite de la ministerul Sănătăţii nu a primit un răspuns concludent.


Huţucă afirmă că şi în momentul de faţă situaţia a rămas tot una incertă, având în vedere că nu se ştie nici până acum dacă reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au pus la dispoziţie terenul necesar pentru iniţierea acestui proiect sau dacă există sau nu un studiu de fezabilitate pentru acesta.


„De asemenea, nu am aflat dacă s-a ajuns sau nu la faza de proiectare pentru spitalul regional Constanţa sau a rămas totul doar la stadiul de promisiune. Având în vedere această situaţie total ambiguă, vă rog, să-mi precizaţi, printr-un răspuns concret şi foarte transparent, care este efectiv stadiul realizării proiectului pentru spitalul regional Constanţa, proiect despre care fostul ministru al Sănătăţii mi-a comunicat că a fost aprobat printr-un Memorandum în data de 14 noiembrie 2018”, scrie deputatul PNL Bogdan Huţucă în interpelarea adresată noului ministru al Sănătăţii, Victor Sebastian Costache (vezi secţiunea “Documente”).

 

Citeşte şi:

Premierul Dăncilă a anunţat cine şi cum va face Spitalul Regional Constanţa. Mai mare decât cel judeţean. Câte paturi va avea

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)



Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)
 
Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 394

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 400

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1175

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 844

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 774

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6903

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 780

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 724

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 971

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 670

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 1070

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1716

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 1045

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 1032

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1180