Politic

UPDATE - Oficial, de la Parchetul General Senatorul Vergil Chițac - „Am primit clasarea dosarului in rem“ (galerie foto)


•    „Am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici și europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea“, a afirmat Vergil Chițac.

Senatorul Vergil Chițac a anunțat prin intermediul Facebook că a primit clasarea dosarului in rem, fiind vorba despre cauza ce privea acuzele de „zădărnicire a combaterii bolilor“. Potrivit documentelor făcute publice de senator, procurorii au dispus clasarea „întrucât din probele administrate în cauză rezultă că fapta nu există“.

Iată anunțul oficial postat în urmă cu scurt timp pe Facebook de către Vergil Chițac:

„Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului in rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăției mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială. În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro și am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici și europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea.
Vreau să mulțumesc acelora care m-au susținut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine și pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanța puternică.
Aveți încredere!“

UPDATE:

În urmă cu scurt timp, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis comunicatul oficial cu privire la acest dosar:

Biroul de informare şi relaţii publice, urmare a comunicatului de presă din data de 16 martie 2020, este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor (art.352 Cod penal), faptă presupus comisă de către o persoană care are calitatea de senator în Parlamentul României.
În temeiul actelor și probelor administrate în timpul cercetărilor s-a stabilit că senatorul nu a încălcat nicio normă privitoare la prevenirea sau combaterea bolii COVID-19, anunțând autoritățile competente când a manifestat simptome specifice noului coronavirus și supunându-se tuturor procedurilor medicale stabilite de către autoritățile medicale.
Având în vedere studiile științifice invocate în actele normative emise cu privire la noul coronavirus, din care rezultă că simptomele bolii se manifestă într-un interval de maxim 14 zile de la contractarea virusului COVID-19, este exclusă contaminarea senatorului în perioada în care s-a aflat la Bruxelles (17 – 19 februarie 2020), întrucât trecuseră 19 zile de la revenirea în țară și până la apariția simptomelor bolii (09 martie 2020).
La data de 19 februarie 2020 nu exista nicio interdicție sau obligație cu privire la persoanele revenite în România dintr-o țară membră a Uniunii Europene, în contextul existenței epidemiei generate de noul coronavirus.
Din ancheta epidemiologică efectuată de către Direcția de Sănătate Publică  rezultă că nu poate fi stabilită sursa infectării acestuia cu noul coronavirus.
Prin urmare nu poate fi reținută niciuna dintre variantele normative incriminate de art.352 Cod penal (intenție pentru alin.1 și culpă pentru alin.2), întrucât acesta nu a realizat vreo activitate de nerespectare a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, care să aibă ca urmare răspândirea bolii COVID-19.
Totodată, a fost dispusă clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor (art.352 Cod penal), în ceea ce privește o persoană care are calitatea de consilier parlamentar.Cercetările au stabilit  că aceasta nu a încălcat nicio normă privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, iar fapta de a nu transmite de îndată o informație privitoare la o posibilă contaminare nu are niciun fel de relevanță penală în economia cazului de față.
În aceeași cauză penală, procurorii au dispus clasarea cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor (art.352 Cod penal), faptă presupus comisă de către angajații Direcției de Sănătate Publică, în legătură cu transportul senatorului, a membrilor familiei și unui angajat al biroului senatorial la spital în ziua de 13 martie 2020, întrucât nu a fost încălcată nicio normă sau măsură statuată în acte normative primare sau secundare, privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase. Din investigațiile epidemiologice nu a rezultat că transportul în condițiile precizate mai sus a avut ca urmare răspândirea bolii COVID-19.


Sursa foto: Facebook.com – Vergil Chițac

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Forumul minorităților din Dobrogea. Este oficial. PNL Constanța și UDTTMR, protocol pentru alegerile locale

31 Jul 2020 747

#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale

30 Jul 2020 779

#ConstantaAltfel Vergil Chițac explică de ce candidează pentru a doua oară pentru Primăria Constanța!

25 Jul 2020 2241

Candidații dreptei, de la Constanța, au propria versiune despre cum ar trebui folosiți banii negociați la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis

24 Jul 2020 1737

Senatorul Vergil Chițac – „Singurul obiectiv pe care îl avem este acela de a detrona PSD de la butoanele primăriei“

24 Jul 2020 2506

Senatorul Chiţac, declarații despre discuțiile cu alte partide pe marginea alegerilor locale

23 Jul 2020 1793

#ConstantaAltfel Raport de activitate al Asociației conduse de senatorul Chițac, de la înfiițare și până în prezent

20 Jul 2020 1941

Candidatul USR-PLUS pentru primăria Constanța, Stelian Ion, mesaj dur pentru liberali „În 2020, candidatura lui Chițac este un risc inacceptabil!”

20 Jul 2020 2160

Bogdan Huțucă (PNL), invitație către liderii USR Constanța. „Este timpul să punem Constanța în primul rând”

19 Jul 2020 1901

Vergil Chițac, despre alianța partidelor de dreapta, pentru Primăria Constanța „Sunt sigur că în septembrie Constanța va redeveni cu adevărat puternică”

16 Jul 2020 2164

CNCD a decis amendarea Asociației “Constanța Altfel”, pentru faptul că l-a jignit în spațiul public pe președintele PMP Constanța (documente)

05 Jun 2020 2729

Vergil Chițac - „Mulțumesc tuturor acelora care m-au sprijinit în această perioadă extrem de delicată”

25 Mar 2020 967

Senatorul Vergil Chițac, depistat cu COVID-19, face parte din două comisii. Cine sunt colegii lui

18 Mar 2020 2053

Dublă anchetă în cazul senatorului PNL Vergil Chițac. Dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor și transportul la spital fără izoletă

17 Mar 2020 2661

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion, aflat în izolare la domiciliu și luat în evidență de DSP, dar netestat pentru COVID-19, cere amânarea alegerilor locale

17 Mar 2020 3771