USR Constanța s-a alăturat proiectului Young European Survey (YES!)

În continuarea proiectelor „Fără Penali în Funcții Publice” și „Oameni Noi”, USR a decis să se alăture celor opt organizații europene în proiectul YES!, ca să ofere tinerilor europeni oportunitatea de a construi o Uniune Europeană capabilă să se adapteze și să înfrunte provocările actuale, având în vedere atitudinile sfidătoare asupra instituțiilor europene.

Uniunea Salvați România a lansat împreună cu opt organizații de tineret europene proiectul Young Europeans Survey (YES!) în pregătirea alegerilor europarlamentare. (https://www.yestoeurope.org/) 

YES! este un sondaj destinat tinerilor, ce se va desfășura în paralel în opt state membre ale Uniunii Europene: Belgia, Spania, Franța, România, Olanda, Austria, Slovacia și Ungaria.
Alături de USR sunt implicate în proiect opt organizații de tineret: JAM (La République En Marche!, Franța), Jovenes Ciudadanos (Ciudadanos, Spania), TizenX, (Momentum, Ungaria), Jong VLD (Open VLD, Belgia), Jeunes MR (Mouvement Réformateur, Belgia), Junos (Neos, Austria), Jonge Democraten (D66, Olanda) și Mladí Progresívci (Progresívne Slovensko, Slovacia).
 
USR și partenerii săi vor să le ofere tinerilor europeni o voce în construirea unei Uniuni Europene care să se ridice la înălțimea visurilor și așteptărilor lor. 

Începând cu 12 octombrie, „Ziua Erasmus”, şi până pe 2 noiembrie, tinerii celor opt țări vor fi rugați să răspundă la câteva întrebări. Aceste răspunsuri vor fi începutul unui dialog ce va oferi o viziune pragmatică și realistă a stării actuale a Uniunii Europene. Membrii USR și ai organizațiilor partenere vor interacționa direct cu tinerii, dar chestionarul va fi disponibil și online - https://lesjam.typeform.com/to/MBlRGy.
 
Sondajul, care depășește frontierele naționale, va ajuta la schițarea de proiecte pentru a sprijinii activitățile partidelor reformiste din Uniunea Europeană. 

În weekendul care a trecut, membrii USR din Arad, Timiș, Cluj, Brașov, Mehedinți, Călărași, Constanța, Vaslui vor ieși în stradă pentru a completa primele chestionare YES!.
 
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Ovidiu cumpără mobilier specific și materiale didactice (DOCUMENT)

27 Apr 2024 462

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 465

Abordarea integrată și personalizată, soluție pentru incluziunea cu succes a populației de etnie romă

26 Apr 2024 297

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 375

Oficial de la Ministerul Muncii Anunțul mult așteptat de pensionari! Se va întâmpla înaintea sărbătorilor pascale

25 Apr 2024 393

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 464

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 344

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 314

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 493

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 687

„Ziua Porților Deschise”, la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea

23 Apr 2024 629

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 553

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 473

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 420

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 257