Constanța Primarul Vergil Chițac a primit vizita unei delegații a Federației Române de Rugby

  • Temele de discuţie au vizat soluţiile pentru sprijinirea rugby-ului de performanţă la nivelul municipiului.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit astăzi o delegație a Federației Române de Rugby, condusă de președintele Alin Petrache.

Cu această ocazie, s-au discutat, prioritar, soluțiile de sprijinire a rugby-ului de performanță în municipiul Constanța.
 
După cum se arată într-un comunicat al Primăriei Constanţa, președintele FRR a evidențiat că „orașul Constanța reprezintă unul dintre pilonii rugby-ului românesc, având o bază piramidală eficientă (rețea școlară funcțională, cluburi sportive de juniori și seniori, pregătire de calitate, selecție riguroasă, resursă umană de valoare etc.) care favorizează performanța și care alimentează în mod constant echipele naționale".

Delegația FRR a evidențiat existența unui management local deosebit de performant și apreciat la nivel național, care trebuie susținut în continuare, mai ales că Asociația CS Tomitanii din Constanța reprezintă un proiect unic la nivel național în domeniu, pregătind sportivi pe toate palierele de vârstă și performanță (copii, juniori mici, juniori mari, seniori).

​La întâlnire a fost prezent şi Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii.
 

Sportul ca activitate și sportul de performanță beneficiază de atenția prioritară a Primăriei municipiului Constanța. Primarul municipiului Vergil Chițac a transmis întreaga disponibilitate a instituției de a sprijini și pe mai departe acest domeniu sportiv, la nivelul municipiului Constanța. În ultimii ani, Primăria Constanța a sprijinit cu sume substanțiale acest domeniu (finanțarea domeniului cu suma de 10.700.000 lei în ultimii 5 ani / perioada 2016-2021, dintre care 7.400.000 lei pentru sprijinirea activității Asociației Club Sportiv Tomitanii - seniori și 3.300.000 lei pentru sprijinirea activității Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia - juniori), se arată în comunicat.

 
Vergil Chițac a subliniat că este nevoie de soluții care să reorienteze copiii spre sport, mai ales în actuala situație epidemiologică determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Principalul beneficiu al consolidării efortului instituțional în domeniu va fi educarea pentru sport pe termen lung a tinerelor generații din municipiu. În acest sens, Primăria are în vedere totodată, în regim prioritar, și soluții pentru dezvoltarea infrastructurii bazelor sportive și a infrastructurii sportive în general la nivelul municipiului. Sunt proiecte în curs pentru modernizarea infrastructurii Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța, iar proiectele mari existente, precum construirea Sălii Polivalente, trebuie dublate de proiecte de construire și modernizare a întregii infrastructuri sportive (terenuri de sport, săli de sport, bazine de înot etc.), cu finanțare hibridă - locală și centrală, publică și privată etc., se mai menţionează în comunicat.

 
Delegația FRR a evidențiat totodată oportunitatea înființării unui club sportiv municipal în Constanța, din care rugby-ul ar putea face parte ca secție sportivă autonomă.
 
Federația Română de Rugby va desfășura și în continuare, pe raza municipiului Constanța, proiecte de promovare a rugby-ului, a sportului în general, cu participarea elevilor și tinerilor din școli și din cluburile de specialitate, pe durata sezonului (turnee pe plajă, evenimente locale sportive cu implicarea CS Tomitanii etc) și în afara acestuia.
 

Primăria municipiului Constanța și Federația Română de Rugby își vor consolida, în perioada următoare, relația de cooperare, cu obiectivul de a sprijini și mai mult, în municipiul Constanța, educația sportivă în general și rugby-ul de performanță în particular, conform comunicatului Primăriei Constanţa.


Sursa foto: Primăria Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Ce măsuri se aplică în Constanța începând de mâine

10 Apr 2021 1646

„Pretențiile“ lui Chițac de la Mazăre! Euro și dolari. Sumele defalcate pe dosare

10 Apr 2021 1347

Dosarul Retrocedărilor U.A.T. Municipiul Constanța a intentat acțiune civilă pentru recuperarea prejudiciului

06 Apr 2021 950

Șapte cauze au fost înregistrate pe rolul Tribunalului. Primăria Constanța vrea să recupereze în civil prejudiciile din dosarul Retrocedărilor

06 Apr 2021 383

Bursele de merit au crescut „bizar” cu 50%. Vergil Chițac va trimite auditul primăriei în școlile din Constanța din cauza numărului de burse

27 Mar 2021 1422

Nemulţumiri la Constanţa Memoriu „pentru ca municipiul să nu rămână fără singura pistă de atletism!”

24 Mar 2021 3649

Comandamentul Litoral 2021, la pas prin stațiunea Mamaia. Ce nereguli au descoperit

23 Mar 2021 717

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe strada Corneliu Coposu din Palazu Mare îi cer primarului Chițac să nu autorizeze construcția unui bloc în cartier

23 Mar 2021 2701

Primarul Vergil Chițac a aflat de ce este scăzută natalitatea în Constanța

22 Mar 2021 801

Sondaj de opinie Ați renunța să circulați vinerea, în Constanța, cu mașina personală, pentru a crea un mediu mai curat?

22 Mar 2021 818

Vergil Chițac despe binomul CET-RADET „Nu mai putem continua așa“

21 Mar 2021 1688

„Vinerea Verde” Vergil Chițac și angajații Primăriei au ales astăzi mijloace de transport alternativ

19 Mar 2021 1438

Chițac a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Ce măsuri anti-Covid se vor aplica în Constanța

18 Mar 2021 2260

Primăria Constanța, condusă de Vergil Chițac, ar putea primi azi 50 de milioane de euro

17 Mar 2021 2487

13 martie 2020 – A trecut un an de când Vergil Chițac, actual primar al Constanței, a trecut prin infecția COVID-19

13 Mar 2021 993