Sport

Gladiatorii din Tomis, învinşi Ce a făcut diferenţa în duelul dintre BC Athletic Constanţa şi CSM Phoenix Galaţi

Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa a pierdut meciul de pe teren propriu cu CSM Phoenix Galaţi, contând pentru etapa a patra a Grupei Galbene din Liga Naţională, iar cei din tabăra Gladiatorilor din Tomis convin că diferenţa a fost făcută de eficienţa oaspeţilor.
 
Phoenix Galaţi s-a impus cu 79-62, conducând şi la pauză (39-27). În ciuda faptului că a câştigat două sferturi, primul şi cel de-al treilea (15-10, 22-13), BC Athletic s-a recunoscut învinsă, oaspeţii adjudecându-şi la diferenţă mai mare sferturile doi şi patru (29-12, 27-13). În sfertul trei, Gladiatorii s-au apropiat la trei puncte de adversari. „Apoi, cred că am căzut puţin şi fizic. Ritmul cu două meciuri pe săptămână s-a văzut la noi. A fost o săptămână grea. Bine, nu avem nicio scuză, dar am avut câţiva accidentaţi, pe care abia am reuşit să-i recuperăm pentru meci. Sunt mulţumit de două sferturi, primul şi al treilea. În schimb, în sfertul patru s-a văzut oboseala şi plusul de experienţă al adversarilor. Au prins o zi bună de «afară», noi în schimb am avut o zi execrabilă de la trei puncte. Am marcat ceva, dar nu ne-am comparat cu ei. Cred că acolo s-a făcut diferenţa. Mergem însă mai departe. Proiectul nostru se bazează mult pe tineri. Astăzi (n.r. sâmbătă) au jucat, s-au ridicat la nivelul adversarilor cât au putut. Sper ca de aici înainte să creştem de la meci la meci“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al BC Athletic.
 

„Am ratat foarte mult“

 
Autor a zece puncte în disputa cu echipa gălăţeană, Dani Mâinea a subliniat şi el ziua bună pe care au avut-o adversarii în ce priveşte aruncările de la distanţă şi semidistanţă. „Am mers pe premisa că trebuie să fim foarte concentraţi şi să câştigăm, dar nu am reuşit victoria. Nu prea ne-au intrat coşurile, am ratat foarte mult. Pe când lor, şi de la semidistanţă, şi de la trei puncte, le-au intrat cam toate aruncările. Aceasta a fost diferenţa dintre cele două echipe. Probabil că dacă, până în sfertul al treilea, ne intrau măcar jumătate din ce am ratat, eram acolo cu ei. Am încercat să jucăm cât mai agresiv şi să câştigăm mingile. Erau importante per final şi trebuia să le câştigăm. Ne confruntăm cu adversari foarte puternici. E alt nivel, se fluieră diferit faţă de cum am fost noi obişnuiţi noi până acum. Trebuie să ne adaptăm“, a precizat baschetbalistul de la BC Athletic.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment BC Athletic Constanța a câștigat două sferturi, dar a cedat în partida cu CSM Phoenix Galați (galerie foto)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

BC Athletic Constanţa, trei turnee câştigate din patru la Cupa României de baschet 3X3 (galerie foto)

18 Feb 2019 405

BC Athletic Constanța a câștigat și al doilea turneu al Cupei României 3X3

16 Feb 2019 476

UPDATE. Debut la BC Athletic Constanţa Cezar Bărăgău s-a alăturat lotului Gladiatorilor din Tomis, completând echipa de 3x3 (galerie foto)

15 Feb 2019 884

Imagini de la eveniment BC Athletic Constanța a câștigat două sferturi, dar a cedat în partida cu CSM Phoenix Galați (galerie foto)

09 Feb 2019 525

Show de baschet la Constanţa BC Athletic - CSM Phoenix Galaţi, al patrulea meci al Gladiatorilor din Tomis în Grupa Galbenă

07 Feb 2019 382

BC Athletic Constanța, eliminată din Cupa României de Dinamo Știința București

06 Feb 2019 444

BC Athletic Constanţa a cedat pe terenul echipei CSO Voluntari

03 Feb 2019 402

Phoenix Ştiinţa şi BC Athletic Constanţa au sâmbătă meciuri în Liga Naţională

02 Feb 2019 810

BC Athletic, o nouă întâlnire cu Dinamo Alexandru Olteanu - „Faţă de prima confruntare, am jucat mai bine, măcar jumătate de meci“ (galerie foto)

01 Feb 2019 428

Imagini de la eveniment BC Athletic Constanța a pierdut primul meci cu Dinamo Știința București din Cupa Românei (galerie foto)

30 Jan 2019 504

BC Athletic Constanţa şi Dinamo Ştiinţa Bucureşti se duelează din nou în Arena Gladiatorilor. De data aceasta, în Cupa României

30 Jan 2019 421

Eșec pentru BC Athletic Constanța în fieful Stelei București

26 Jan 2019 465

Meciuri în deplasare, sâmbătă, pentru BC Athletic şi Phoenix Ştiinţa Constanţa în Liga Naţională

26 Jan 2019 309

BC Athletic i-a luat pulsul lui Dinamo. Lupta continuă Alexandru Olteanu - „Ne-am prezentat onorabil. Am văzut că nu sunt de neatins“

21 Jan 2019 611

Imagini de la eveniment BC Athletic Constanța a cedat în disputa cu Dinamo Știința București. În sfertul trei, gazdele s-au apropiat la trei puncte (galerie foto + video)

19 Jan 2019 619