„Spiritul contează!“ HC Dobrogea Sud Constanța a câștigat opt dintre cele zece meciuri jucate până acum în acest sezon


 
  • Singurele înfrângeri ale „delfinilor“ sunt cu Orlen Wisla Plock, în turul doi preliminar al European League, și cu Dinamo, în Liga Națională.
  • Joi, 14 octombrie, HCDS dispută o nouă partidă, întâlnind, la Constanța, CSA Steaua București.
  • Meciul HCDS - Steaua se va desfășura cu doar 50% din capacitatea Sălii Sporturilor.
 
Succesul echipei masculine de handbal HC Dobrogea Sud cu Minaur Baia Mare, 26-22 pe litoral, în campionat, este al optulea al echipei de pe litoral în zece meciuri disputate până acum în sezonul de față.
 
Singurele înfrângeri ale „delfinilor“ sunt cu Orlen Wisla Plock, în turul doi preliminar al European League, și cu Dinamo, în Liga Națională, partide jucate în deplasare. Joi, 14 octombrie, HCDS (locul 5, cu 12 puncte) dispută o nouă partidă, întâlnind, în etapa a patra de campionat, la Constanța, de la ora 18.00, CSA Steaua București (locul 2, cu 15 puncte în cinci meciuri - punctaj maxim). La finalul partidei cu Minaur, George Buricea, antrenor secund la HCDS, a declarat, potrivit site-ului oficial al clubului: „Așa vor fi toate meciurile, foarte grele. Trebuie să intri cu atitudine din primul minut dacă vrei să câștigi. Iar băieții s-au bătut și au câștigat. Eu zic că suntem pe plus, în grafic cu obiectivele interne. Asta e cel mai important“. „Tot timpul meciurile cu Minaur au fost disputate. Vreau să îi felicit pe băieți pentru că s-au luptat până în ultimele minute. Mă bucur că spectatorii prezenți, zic eu că în număr destul de mare în condițiile date, au gustat un spectacol handbalistic foarte frumos“, a spus și Ionuț Stănescu, președintele clubului, conform aceleiași surse.  
 
„Suntem la bine și la greu“
 
După cum a precizat gruparea de pe litoral, meciul HCDS - Steaua se va desfășura cu doar 50% din capacitatea sălii, iar acces au doar persoanele vaccinate (minimum 10 zile de la încheierea schemei de vaccinare) și cele trecute prin boală (minimum 15 și maximum 180 de zile de la infectarea cu Covid-19). Minorii nu trebuie să prezinte niciun fel de dovadă pentru a avea acces la meci. „E foarte greu acum. Sunt anumite restricții, trebuie să te vaccinezi ca să poți intra la meci. E greu, dar venim pentru că noi iubim echipa asta. Și suntem la bine și la greu. Ne facem programul în funcție de meciurile echipei! Sper numai să nu fie mai rău, să închidă de tot sala. Ajunge că, mai mult de un an, nu am putut să venim la meciuri!“, a precizat Monica Mihăilescu, suporter înfocat al echipei constănțene.
 
„A devenit o pasiune“
 
„Vrem să venim la toate meciurile, suntem dornici să încurajăm echipa. Sezonul a început destul de bine. Am câștigat Supercupa și până la meciul din campionat cu Dinamo eram neînvinși. Cu Dinamo se vede ce diferență este, au adus jucători de la Barcelona, de la Vardar, a venit antrenorul Barcelonei, Xavi Pascual, au un buget foarte mare. Să fim realiști, să te bați cu Dinamo acum este greu. Cred că va termina neînvinsă campionatul. Dar suntem și noi acolo, pe locurile 2-3. Spiritul contează! Tot timpul vom fi aici cu băieții, și la bine și la rău!“, a menționat un alt fan, Florin Marin, citat de site-ul oficial al HCDS. „Am ajuns la un meci cu Steaua și de atunci a devenit o pasiune. Vin la sală meci de meci și, când se poate, merg și în deplasări“, a spus și Șerban Rusu.
 
PRECIZĂRI
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud. Sursa foto: Daniel Ivan

 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud a învins Minaur Baia Mare la Constanţa. La pauză, au condus oaspeţii

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Ne dorim să fie şase victorii din şase“ Handbaliştii de la CS Medgidia întâlnesc ultima clasată, CSM Alexandria DivA

21 Oct 2021 784

Leon Raso va lipsi şase luni HC Dobrogea Sud Constanţa, egal cu CSM Bacău. „Deplasare grea, aşa cum ne aşteptam“

18 Oct 2021 1412

Handbal CS Medgidia a câştigat partida cu HC Dobrogea Sud DivA Constanţa

16 Oct 2021 1892

Succesul contra Stelei Victoria cu numărul 100 pentru antrenorul Djordje Cirkovic pe banca HC Dobrogea Sud Constanța

16 Oct 2021 1202

A cincea victorie în şase meciuri HC Dobrogea Sud Constanţa i-a administrat Stelei prima înfrângere stagională

14 Oct 2021 1804

Poarta HC Dobrogea Sud Constanța a rămas pe mâini bune. Daniel Vasile - înger păzitor, Gabriel Preda - surpriza de pe bancă

14 Oct 2021 1975

„A fost un derby adevărat“ HC Dobrogea Sud a trecut de Minaur Baia Mare, iar acum așteaptă meciul cu viceliderul CSA Steaua

12 Oct 2021 1539

Handbal CS Medgidia, pe locul doi în clasament, dar la egalitate de puncte cu liderul ierarhiei (galerie foto)

11 Oct 2021 1829

HC Dobrogea Sud a învins Minaur Baia Mare la Constanţa. La pauză, au condus oaspeţii

10 Oct 2021 1597

Pentru HC Dobrogea Sud, urmează meciul cu Minaur Baia Mare. Duel la Constanța, în weekend

07 Oct 2021 1597

Handbal CS Medgidia şi HC Dobrogea Sud Constanţa DivA sunt pe podium în campionat

04 Oct 2021 1969

Campioana își ia revanșa Dinamo București – HC Dobrogea Sud 30-22

03 Oct 2021 1130

HC Dobrogea Sud, de la -11 la +6 cu Orlen Wisla Plock Ionuț Nistor - „Ne-am dorit victoria și, gol cu gol, să construim calificarea“

30 Sep 2021 1477

HC Dobrogea Sud Constanţa, victorie de palmares cu Orlen Wisla Plock

28 Sep 2021 1719

HC Dobrogea Sud întâlnește marți la Constanța Orlen Wisla Plock. „Vom încerca o calificare miraculoasă în grupe!“

28 Sep 2021 1326