ZIUA in judet

Primăria Pantelimon aşteaptă semnarea contractelor de finanţare pentru investiţiile prin PNDL 2

Situată în partea de nord a judeţului, la o distanţă de 60 km de municipiul Constanţa şi la 45 km de oraşul Hârşova, comuna Pantelimon este formată din cinci sate: Pantelimonul de Sus - satul de reşedinţă, Runcu, Pantelimonul de Jos, Nistoreşti şi Călugăreni.
 
După alegerile parţiale din toamna anului trecut, comuna Pantelimon are un nou primar, în persoana lui Costel Armăşescu. Acesta a avertizat încă de la preluarea mandatului că îşi doreşte ca în comună să existe „doar o singură echipa - echipa Pantelimon“. „Viceprimarul comunei rămâne Gheorghe Martinescu şi îmi doresc să fim uniţi, să muncim şi să avem cu toţii acelaşi scop, de a dezvolta comuna Pantelimon“, declara Costel Armăşescu, la acea vreme.
 
şi pentru a demonstra că sunt o echipă, acum, reprezentanţii administraţiei locale aşteaptă cu interes să fie chemaţi la Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractele de finanţare pentru cele şase proiecte ce au fost aprobate a se realiza prin PNDL 2. Concret, primarul Costel Armăşescu susţine că documentaţia suplimentară care a fost solicitată la Bucureşti a fost transmisă în timp util. „Nu au existat întârzieri şi am avut grijă să nu depăşim termenele stabilite. Sperăm că vom obţine banii pentru aceste proiecte, pentru a le putea implementa“, a adăugat primarul comunei Pantelimon.
 
Vă reamintim că Primăria Pantelimon a avut aprobate anul trecut cele mai multe proiecte pe PNDL 2, mai precis şase. Astfel, administraţia locală aşteaptă sumele ce urmează a fi alocate de către Ministerul Dezvoltării pentru: proiecte privind extinderea, prin construirea de grupuri sanitare, a corpurilor mai multor unităţi de învăţământ preuniversitar - şcolile din Pantelimonul de Jos şi Runcu, precum şi grădiniţele din cele două sate, la care se adăugă şi cea din Nistoreşti. De asemenea, primarul Armăşescu speră ca, atunci când vremea va fi favorabilă, să înceapă lucrările şi la proiectul care vizează înfiinţarea unor racorduri de canalizare.
 
De asemenea, pe aceeaşi listă a proiectelor aprobate să se realizeze prin PNDL 2 şi cu fonduri guvernamentale se regăseşte şi cel privind reabilitarea unor drumuri situate în intravilanul localităţilor Nistoreşti şi Călugăreni. De altfel, oportunităţile economice şi turistice ale zonei pot reprezenta premisele unei dezvoltări rurale durabile, favorabile întregii comunităţi a comunei Pantelimon.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă meteo Descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil grindină în județele Constanța și Tulcea

15 Jul 2019 1067

Beat la volan în localitatea Pantelimon. 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat

13 Jul 2019 394

UPDATE Cod portocaliu în Dobrogea. Vijelie, grindină şi frecvente descărcări electrice

23 Jun 2019 1104

Cod portocaliu de vreme severă în județul Constanța. Mai multe localități vizate de atenționarea meteo

22 Jun 2019 14789

Județele Constanța și Tulcea, sub cod portocaliu de vreme severă. Când expiră atenționarea meteo și ce localități sunt vizate

13 Jun 2019 2310

UPDATE. Cod galben de ploi în judeţele Constanţa și Tulcea. Ce localități sunt vizate

13 Jun 2019 4836

UPDATE. Cod galben de vreme severă în județele Constanța și Tulcea. Mai multe localități vizate de atenționarea meteo

06 Jun 2019 4326

Istoria Dobrogei - Geografie - Localități Ulmetum (galerie foto)

06 Jun 2019 1141

UPDATE Codul portocaliu se prelungeşte în judeţul Constanţa

04 Jun 2019 1350

A fost jale în Bucureşti Sute de imobile, curţi, şi locuri publice, inundate (galerie foto)

25 May 2019 2365

Micii rugbyşti de la Victoria Cumpăna, evoluţii apreciate în campionatul AMRB (galerie foto)

08 May 2019 721

Cod portocaliu la graniță cu județul Constanța ANM anunță ploi, vijelii și grindină în mai multe localități din județ

02 May 2019 847

Fotbalul județului Constanța În Liga a 6-a, liderul Seriei Nord, Flacăra Crucea, a făcut scor în deplasare cu Ulmetum Pantelimon

23 Apr 2019 734

Atenție șoferi! Un transport agabaritic va circula pe ruta Tulcea - Drăgănești Olt

12 Apr 2019 1845

Captură în Portul Constanța. Ce au găsit vameșii într-un container sosit din India

04 Apr 2019 526