ZIUA in judet

Primăria Pantelimon aşteaptă semnarea contractelor de finanţare pentru investiţiile prin PNDL 2

Situată în partea de nord a judeţului, la o distanţă de 60 km de municipiul Constanţa şi la 45 km de oraşul Hârşova, comuna Pantelimon este formată din cinci sate: Pantelimonul de Sus - satul de reşedinţă, Runcu, Pantelimonul de Jos, Nistoreşti şi Călugăreni.
 
După alegerile parţiale din toamna anului trecut, comuna Pantelimon are un nou primar, în persoana lui Costel Armăşescu. Acesta a avertizat încă de la preluarea mandatului că îşi doreşte ca în comună să existe „doar o singură echipa - echipa Pantelimon“. „Viceprimarul comunei rămâne Gheorghe Martinescu şi îmi doresc să fim uniţi, să muncim şi să avem cu toţii acelaşi scop, de a dezvolta comuna Pantelimon“, declara Costel Armăşescu, la acea vreme.
 
şi pentru a demonstra că sunt o echipă, acum, reprezentanţii administraţiei locale aşteaptă cu interes să fie chemaţi la Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractele de finanţare pentru cele şase proiecte ce au fost aprobate a se realiza prin PNDL 2. Concret, primarul Costel Armăşescu susţine că documentaţia suplimentară care a fost solicitată la Bucureşti a fost transmisă în timp util. „Nu au existat întârzieri şi am avut grijă să nu depăşim termenele stabilite. Sperăm că vom obţine banii pentru aceste proiecte, pentru a le putea implementa“, a adăugat primarul comunei Pantelimon.
 
Vă reamintim că Primăria Pantelimon a avut aprobate anul trecut cele mai multe proiecte pe PNDL 2, mai precis şase. Astfel, administraţia locală aşteaptă sumele ce urmează a fi alocate de către Ministerul Dezvoltării pentru: proiecte privind extinderea, prin construirea de grupuri sanitare, a corpurilor mai multor unităţi de învăţământ preuniversitar - şcolile din Pantelimonul de Jos şi Runcu, precum şi grădiniţele din cele două sate, la care se adăugă şi cea din Nistoreşti. De asemenea, primarul Armăşescu speră ca, atunci când vremea va fi favorabilă, să înceapă lucrările şi la proiectul care vizează înfiinţarea unor racorduri de canalizare.
 
De asemenea, pe aceeaşi listă a proiectelor aprobate să se realizeze prin PNDL 2 şi cu fonduri guvernamentale se regăseşte şi cel privind reabilitarea unor drumuri situate în intravilanul localităţilor Nistoreşti şi Călugăreni. De altfel, oportunităţile economice şi turistice ale zonei pot reprezenta premisele unei dezvoltări rurale durabile, favorabile întregii comunităţi a comunei Pantelimon.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cod galben de ceaţă în judeţul Constanţa

01 Feb 2019 477

Circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 800 Bucureşti – Constanţa, între staţiile Obor şi Pantelimon

26 Jan 2019 1169

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de intensificări ale vântului. Când expiră atenționarea meteo

15 Jan 2019 1705

Preoţi şi biserici la sat Parohia Mireasa, judeţul Constanţa (galerie foto)

12 Jan 2019 2029

Extinderea reţelei de iluminat public, înfiinţarea unui after school, drumuri reabilitate Proiecte implementate anul trecut de Primăria Pantelimon

09 Jan 2019 569

Moş Crăciun va ajunge, încărcat cu daruri, la elevii din comuna Pantelimon şi satele Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni

19 Dec 2018 469

Atenţie şoferi. Cum se circulă pe drumurile din ţară

10 Dec 2018 366

Concert de zile mari Centenarul Marii Uniri, marcat de Primăria şi Consiliul Pantelimon

01 Dec 2018 630

UPDATE ANM. Cod galben de ceață în județele Constanța și Tulcea

25 Nov 2018 668

UPDATE. Județele Constanța şi Tulcea, sub cod galben de ceață. Ce spun meteorologii

25 Nov 2018 601

Primarul Costel Armăşescu, la bilanţ „Vom face din Pantelimon o comună europeană. Doar împreună putem reuşi!“

16 Nov 2018 1050

În derby-ul din Liga a 6-a al comunei Viişoara, AS a suflat de patru ori şi a stins Flacăra

13 Nov 2018 643

Exercițiul internațional Eu-ModEx 2018Premieră în lumea medicală militară din România!

17 Oct 2018 696

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, verifică în teren participarea militarilor la exercițiul „SEISM 2018”

14 Oct 2018 487

Trafic îngreunat pe DN3 din cauza unui accident rutier. Trei autoturisme implicate

14 Oct 2018 520