Dacian Cioloş - "Regionalizarea nu va fi decisă de Guvern în acest mandat"

Astăzi, premierul Dacian Cioloș, la deschiderea Forumului Administrației Publice Locale, de la Palatul Parlamentului, a făcut o serie de precizări importante.

„Nu o să decidem noi regionalizarea în acest mandat, până la sfârșitul anului, dar cred că e important să folosim această perioadă și să relansăm această dezbatere în așa fel încât după alegerile parlamentare să putem intra în linie dreaptă - în funcție sigur de obiectivele pe care și le va asuma și viitorul Guvern - cu această temă. Dar este o temă la care în anii următori va trebui să găsim un răspuns, pentru că este din ce în ce mai clar că această abordare a regiunilor de dezvoltare care înseamnă de fapt o asociere a județelor și unde, din păcate, eu cel puțin ce pot să observ este că în general județele vin cu abordarea județeană, încercând să obțină maximum pentru județul respectiv, în aceste discuții de forme de asociere ale județelor pentru proiecte de dezvoltare regională, pe când noi ar trebui să avem o abordare integrată de dezvoltare a unor regiuni, o dezvoltare coerentă, pornind de la realitățile din teren și nu doar de la prioritățile politice ale unui președinte de consiliu județean sau altul'', a afirmat, potrivit Agerpres, premierul Dacian Cioloș.

De asemenea, conform lui Cioloş, această temă ar trebui pusă în dezbatere.   arătat că Guvernul vrea să continue și procesul de descentralizare. Totodată, a spus că: „Vrem să lucrăm și la continuarea procesului de descentralizare cu acele funcții pentru a căror furnizare de către autoritățile publice locale se pot obține beneficii suplimentare pentru cetățeni. (...) Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (...) lucrează la finalizarea analizei ultimelor domenii, sectoare, pe care le putem propune pentru descentralizare, cum ar fi agricultura, cultura, turismul, educația, tineretul și sportul", a mai spus Dacian Cioloș.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plângere la Parchetul General depusă de Dacian Cioloș împotriva lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

11 Mar 2024 543

Dacian Cioloș Ministrul Agriculturii nu a mai ajuns cu cererile fermierilor „la masa discuţiilor" de la Bruxelles

23 Jan 2024 771

Dacian Cioloş „Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea flexibilizării poziţiei Austriei pe Schengen"

10 Dec 2023 908

Dacian Cioloş- „Este de datoria Guvernului şi a preşedintelui să nu rateze încă o dată şansa aderării la Schengen“

12 Jul 2023 920

UPDATE Europarlamentarul Dacian Cioloș, prezent la Constanța! Ce concluzii a tras din „Caravana România Europeană” (FOTO)

30 Mar 2023 1722

Anul politic 2022. Demisii răsunătoare din Guvern, destrămarea opoziției și ratarea aderării la Schengen

07 Jan 2023 1691

Deputatul Cristina Rizea va gestiona filiala de la malul mării a formațiunii REPER

03 Aug 2022 1984

ZIUA LIVE Remus Negoi. „Contrar zvonurilor, noi suntem pe trendul de creștere și în poziția în care știm ce avem de făcut“ (VIDEO)

14 Jul 2022 1525

UPDATE A început votul. Alegerile pentru președenția USR. Sunt anunțați șase candidați

06 Jul 2022 1164

Cererea de înfiinţare a partidului REPER a fost depusă şi înregistrată la Tribunalul București. Dacian Cioloș este unul dintre fondatori

02 Jun 2022 1392

Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR. "Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens"

07 Feb 2022 1488

Surse Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR

07 Feb 2022 2843

Dacian Cioloş „Nu i-am auzit pe Iohannis şi Ciucă să spună cum se pregăteşte România în contextul riscului de conflic armat”

25 Jan 2022 1674

Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu reprezentanții USR Au fost prezentate oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ teritoriale

11 Jan 2022 3161

Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

15 Dec 2021 1793