Sănătate Alimente bogate în fibre

Fibrele deţin un rol deosebit de important în ceea ce priveşte păstrarea sănătăţii organismului. Există două tipuri de fibre: solubile şi insolubile. Cele solubile se găsesc în legumele şi fructele moi, iar cele insolubile, în cereale, nuci şi seminţe. Fibrele asigură funcţionarea optimă a tractului digestiv, iar o alimentaţie deficientă în fibre poate duce la constipaţie, la creşterea colesterolului şi a nivelului de zahăr din sânge.
 
De asemenea, fibrele ajută la slăbit, deoarece previn depunerea grăsimilor şi oferă organismului o senzaţie de saţietate, îmbunătăţesc nivelul colesterolului, asigură o digestie optimă, scad nivelul de zahăr din sânge şi previn cancerul de colon. Datorită proprietăţilor sale, contribuie la eliminarea toxinelor şi a metalelor grele din organism, reduc absorbţia caloriilor din corp, grăbesc eliberarea enzimelor pancreatice şi activează producţia acestora.
 
Necesarul zilnic de fibre recomandat de specialişti este de 25 de grame pentru femei şi de 35-40 de grame pentru bărbaţi. Printre alimentele care conţin fibre se numără tărâţele, perele, fructele de pădure, orezul, fasolea şi cerealele integrale. Tărâţele de ovăz sunt bogate în fibre solubile, scad nivelul colesterolului şi sunt recomandate în curele de slăbire, deoarece permit organismului să elimine rapid grăsimile. Broccoli reprezintă o sursă excelentă de fibre, antioxidanţi şi fitonutrienţi, conţine puţine calorii, luptă împotriva cancerului şi întăreşte imunitatea. Dintre legume, fasolea conţine cea mai mare cantitate de fibre solubile şi insolubile. În plus, este o sursă naturală de proteine, lizină, vitamine şi minerale şi reduce riscul bolilor cardiace.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine și minerale

27 Dec 2017 3943

Ciupercile sunt bogate în antioxidanți

09 Aug 2017 1566

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine și minerale

19 Jul 2017 1691

De ce este bine să includem în alimentaţie ardeiul gras

23 May 2017 1895

Consumul de banane este benefic pentru organism

27 Apr 2017 4018

Ciupercile, importante surse de fibre, vitamine şi minerale

05 Apr 2017 1962

Sănătate Fasolea neagră, în topul celor mai bune alimente pentru creier, inimă şi slăbit

07 Sep 2015 1350

Sănătate Fructele oleaginoase ocupă un loc binemeritat în noua piramidă nutriţională

25 Aug 2015 1752

Sănătate Alimente cu o mare putere antioxidantă

12 May 2015 1382

Sănătate Algele marine, surse importante de minerale şi vitamine

07 Apr 2015 2320

Sănătate Căpşunile, surse naturale de antioxidanţi

02 Mar 2015 1271

Roşcova, indicată împotriva greţurilor

15 Dec 2014 1734

Agrişele indiene revitalizează părul

03 Dec 2014 2443

Sănătate Perele, benefice organismului şi sistemului imunitar

11 Nov 2014 1694

Curmalele întăresc sistemul imunitar

06 Nov 2014 1968