Apa este viaţă Elevii constănţeni, invitaţi la un concurs organizat de RAJA şi ISJ

În fiecare an, ţările din toată lumea îşi reunesc eforturile pentru a aminti oamenilor acestei planete importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993, pentru prima dată, ca Zi Mondială a Apei, iar de atunci, Organizaţia Naţiunilor Unite stabileşte anual o temă ce evidenţiază probleme specifice referitoare la apa potabilă, în jurul căreia se desfăşoară acţiunile programate. Prin tema de anul acesta, „Apa şi energia”, se trage un semnal de alarmă asupra creşterii consumului de apă şi de energie, componente de bază ale vieţii, creşterii economice şi progresului uman. Totodată, se evidenţiază interdependenţa celor două resurse: producţia de energie şi distribuţia acesteia necesită utilizarea resurselor de apă, şi vice versa, aproximativ 8% din producţia de energie globală este utilizată pentru pomparea, tratarea şi transportul apei către consumatori, iar la final, pentru epurarea ei.
 
Ca în fiecare an, SC RAJA SA Constanţa sărbătoreşte ziua de 22 martie alături de copiii constănţeni având ca principal obiectiv conştientizarea generaţiei asupra rolului apei pentru viitorul omenirii şi promovarea valenţelor educative în spiritul responsabilităţii faţă de mediu şi resursele sale. În cadrul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei de anul acesta, SC RAJA SA împreună cu Inspectoratul şcolar Judeţean Constanţa organizează, în perioada februarie – martie, Concursul de pictură, desen şi grafică „Apa este viaţă!”. Acesta se adresează tuturor elevilor claselor I-IV din şcolile constănţene, care vor putea expune, prin culoare, percepţia lor asupra apei şi a viitorului acesteia. Desenele copiilor, în format A4 sau A3, vor fi înscrise în concurs de către îndrumătorii de proiect din cadrul fiecărei şcoli participante până la data de 10 martie 2014, respectând regula de cele mai bune zece desene pentru fiecare unitate de învăţământ. O comisie de jurizare, formată din reprezentanţi ai SC RAJA SA şi ai corpului didactic, ISJ, specializaţi în arte vizuale, va evalua toate lucrările primite şi va decide câştigătorii, urmărind încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar şi calitate artistică. Cele mai apreciate lucrări vor fi expuse la Palatul Copiilor din Constanţa, în perioada 15 -23 martie 2014, dar şi în cadrul unei galerii foto pe site-ul www.rajac.ro. Vineri, 21 martie, în sala de festivităţi a Palatului Copiilor din Constanţa, vor fi premiate cele mai bune lucrări, câştigătorii fiind recompensaţi cu premii atractive.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 386

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 614

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 560

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 760

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 630

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 756

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 720

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 893

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1609

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 451

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 777

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 516

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 647

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1088

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 637