Preţul mic i-a asigurat un contract cu CN APMC Arelco Power SRL „a luat faţa” altor şase firme (documente)

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, prin licitaţie deschisă, în mai 2014, un contract privind „Cumpărarea de energie electrică”. Procedura a fost una clasică, cu publicarea anunţului de intenţie, a celui de participare, a documentaţiei, solicitarea de clarificări, termene-limită de depunere a ofertelor, evaluarea lor şi raportul procedurii, semnate de comisia de evaluare.
 
Că tot veni vorba despre comisia de evaluare, să spunem că a fost formată din Mihaela Alina Stăetu, director Infrastructură şi preşedinte al comisiei cu drept de vot, şi membrii Aurelia Neagu, şef Sucursală Energetică Port, Aurelia Roşu, contabil-şef Sucursala Energetică Port, Aurelian Liţă, şef Birou Achiziţii Finanţări Interne, Luciana Izabel Mocanu, Serviciul Juridic şi Contencios, Sergiu Cârstocea, Compartimentul Tehnic - SEP, Cristian Stoicescu, Biroul Achiziţii Finanţări Interne. Nu au fost cooptaţi experţi şi nici observatori UCVAP.
 
Au fost înregistraţi în sistem următorii ofertanţi: SC Tinmar Ind SA, SC Repower Furnizare România SRL, SC CEZ Vânzare SA, SC Electrica Furnizare SA, SC Arelco Power SRL, SC E.On Energie România SA, SC GDM Logistics SRL, SC Transformer Energy Supply SRL şi SC Energy Distribution Services SRL. Aceasta din urmă nu a mai depus niciun document în sistem şi, ca atare, comisia de evaluare a decis că nu poate fi considerat ofertant cu ofertă depusă. S-au solicitat clarificări SC CEZ Vânzare SA, SC Electrica Furnizare SA, SC Tinmar Ind SA, SC E.On Energie România SA şi SC GDM Logistics SRL. Nu a fost depusă nicio contestaţie la documentaţia de atribuire.
 
În schimb, au existat oferte respinse în cadrul primei şedinţe de evaluare (de deschidere). Este vorba despre GDM Logistics SRL şi SC Transformer Energy Supply SRL. În scrisoarea de garanţie bancară depusă de GDM Logistics SRL pentru participarea la licitaţie, nu sunt incluse anumite prevederi legislative, aşa cum este precizat în anunţul de participare şi în documentaţia de atribuire. În scrisoarea de garanţie bancară depusă de Transformer Energy Supply SRL pentru participarea la licitaţie, nu sunt, de asemenea, incluse anumite prevederi legislative, aşa cum este precizat în anunţul de participare şi în documentaţia de atribuire. Totodată, în cazul acestei firme, perioada de valabilitate a garanţiei este mai mică decât cea precizată în anunţul de participare şi în documentaţia de atribuire.
 
Ofertele celorlalţi agenţi economici au fost admise de comisia de evaluare. A urmat însă evaluarea propunerilor tehnice şi a propunerilor financiare, în urma cărora toate ofertele au fost admise. Ce a făcut diferenţa? În primul rând, preţurile.

Preţurile introduse în SEAP de ofertanţi au fost: 

SC Tinmar Ind SA - 22.110.520 de lei/MWh
- SC Repower Furnizare România SRL - 170 de lei/MWh
- SC CEZ Vânzare SA - 219 lei/MWh
- SC Electrica Furnizare SA - 210 lei/MWh
- SC Arelco Power SRL - 200 de lei/MWh
- SC E.On Energie România SA - 165,50 de lei/MWh
- SC Tinmar Ind SA a fost atenţionată privind preţul introdus în SEAP.
 
După încheierea rundei de licitaţie, clasamentul afişat în sistem se prezintă astfel:
 
- SC Arelco Power SRL - 151,89 de lei/MWh
- SC Electrica Furnizare SA - 154,14 lei/MWh
- SC Repower Furnizare România SRL – 157 de lei/MWh
- SC E.On Energie România SA - 165,50 de lei/MWh
- SC CEZ Vânzare SA - 168 de lei/MWh
- SC Tinmar Ind SA - 205 lei/MWh.
 
Comisia de evaluare, în urma analizei propunerilor financiare sub aspectul încadrării în valoarea estimată a contractului, al preţului aparent neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat, a constatat că toate ofertele sunt admisibile.
 
Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut aplicat la elementul ofertei care face obiectul procesului repetitiv de ofertare, respectiv „preţul unitar al energiei electrice”. Ca atare, comisia de evaluare a hotărât să declare câştigătoare a contractului având ca obiect „Cumpărare energie electrică” SC Arelco Power SRL Bucureşti, cu propunerea financiară pentru preţul unitar al energiei electrice de 151,89 de lei/MWh, la care se adaugă: tariful injecţie în RET, tariful servicii sistem, tariful OPCOM, tariful extragere din RET, tariful distribuţie înaltă tensiune, tariful distribuţie medie tensiune, contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă şi costul cu certificatele verzi, TVA şi acciza, pentru furnizarea cantităţii de 64.000 MWh.
 
Arelco Power SRL este o firmă din Bucureşti, înfiinţată în 2003, ce furnizează energie electrică în baza Licenței nr. 1014/2011 acordată, pe o perioadă de zece ani, de către ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei). Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2013, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 440.206.895 de lei, un profit de 21.040.220 de lei şi 15 salariaţi. Potrivit Registrului Comerţului, asociatul juridic este Robledo Investments Limited, iar asociat persoană fizică este Marius Robert Neagoe. Administratorul societăţii este Cornelius Daniel Cristian Pop.
 
În secţiunea „Documente”, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, precum şi anunţul de atribuire a contractului şi raportul procedurii de achiziţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reuniune în Portul Constanța a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 456

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 503

Drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate

26 Mar 2024 501

Oportunități de afaceri în portul Constanța Intensificarea parteneriatelor comerciale între România și Austria

13 Mar 2024 680

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța anunță licitație pentru lucrări de foraj orizontal dirijat (DOCUMENT)

01 Mar 2024 761

Licitații Constanța CN APM Constanța investește în servicii de legătorie a documentelor (DOCUMENT)

27 Feb 2024 638

Compania Administrației Porturilor Maritime Constanța a dat în judecată Primăria Năvodari și compania din „sfera sa de interese" a liderului PSD, Ion Dumitrache

23 Feb 2024 920

Licitație organizată de CN APM Constanța pentru lucrări de instalații electrice pe digul de sud (DOCUMENT)

21 Feb 2024 783

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru securitate și detecție la incendii pentru clădirile instituției (DOCUMENT)

14 Feb 2024 661

Justiție Constanța Dosarul dintre CN APM Constanța vs. Envirotech SRL, pe masa magistraților. Soluția instanței

09 Feb 2024 749

Decizii importante luate în prima ședință a Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Naţionale „Administrația Porturilor Maritime” Constanţa din 2024

08 Feb 2024 915

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru achiziția unui sistem de baraj antipoluare (DOCUMENT)

06 Feb 2024 923

Licitație organizată de CN APM Constanța pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în Portul Constanța (DOCUMENT)

06 Feb 2024 886

CN APM Constanța, la judecată cu două firme. Iată despre ce e vorba

28 Jan 2024 952

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța închiriază parcele de teren!

12 Jan 2024 684