Un pescar a disparut in Dunare dupa ce a furat doua tone de grau

Accident naval la Cernavoda

Luni seara, un impingator unguresc a izbit in plin o barca a unor pescari din Cernavoda pe care au scufundat-o * In momentul accidentului in barca se aflau patru oameni, dintre care unul a fost inghitit de valuri, iar ceilalti au fost salvati de nava maghiara * Cei patru localnici furasera circa doua tone de grau din convoiul de barje, care trebuia sa ajunga in portul Constanta

In dupa-amiaza zilei de luni, chiar in apropiere de podul de la Cernavoda, la mila 300, pe Dunare, a avut loc un grav accident naval. Dupa efectuarea verificarilor de catre politistii de frontiera, impingatorul "Eniko", sub pavilion Ungaria, se intorcea la convoiul de barje, alcatuit din sapte unitati, care se afla in rada portului din localitate si pe care trebuia sa-l duca in portul Constanta. Chiar in momentul in care a ajuns intr-una din partile laterale ale uneia din barje, in cale i-a aparut o barca in care se aflau patru persoane. In ciuda eforturilor timonierului de a evita coliziunea cu barca, aceasta a fost izbita in plin si s-a scufundat in doar cateva secunde. Proprietarul ambarcatiunii, Gica Nitel, in varsta de 45 de ani, tatal a patru copii, a fost inghitit de valuri, iar ceilalti trei, respectiv Mihai Nistor, in varsta de 20 de ani, Stefan Gula, in varsta de 18 ani, si Gheorghe Panait, de 21 de ani, au fost salvati de membrii echipajului navei maghiare, de pe care au sarit dupa aceea in apa, fiind recuperati ulterior de salupa capitaniei. Imediat, politistii de la Transporturi si ofiterii Capitaniei Zonale Cernavoda au demarat o ancheta pentru a se stabili cauzele care au condus la producerea accidentului. Aprofundand cercetarile, autoritatile au aflat ca pescarii se aflau de fapt prin zona pentru a fura grau din barjele unguresti, aceasta explicand si cauza scufundarii atat de rapide a ambarcatiunii localnicilor. Se pare ca, in momentul coliziunii, in barca se aflau circa doua tone de grau, fapt constatat si de politisti, care au gasit pe una din barje urme ale celor care au fost aruncati de pe barca in Dunare de lovitura impingatorului. Politistii au mai gasit, de asemenea, si prelatele cu care era acoperit graul, taiate. Lucratorii Capitaniei Tulcea au continuat cautarea celui disparut pana la lasarea noptii, dupa scurt timp fiind nevoiti sa abandoneze din cauza intunericului si a timpului nefavorabil. Ieri dimineata, o salupa a capitaniei a pornit din nou in cautarea celui disparut. Surse din cadrul capitaniei zonale ne-au declarat ca vina apartine in totalitate celor din barca, autoritatile portuare avand in sarcina doar siguranta navigatiei. Aceleasi surse ne-au mai declarat ca prin portul Cernavoda se fura, ca si din celelalte porturi romanesti, absolut de toate, inclusiv cereale si fier vechi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Ispitele Americii Latine. Cadeții nu cedează!

30 Apr 2024 592

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 1173

Salina Marea Neagră SRL, demersuri către APM Constanța pentru investiția de pe strada Dobrilă Eugeniu (DOCUMENT)

04 Feb 2024 1349

Jean Bart și legăturile cu Dobrogea ale scriitorului atras de mare

27 Nov 2023 847

Farul Constanța Marcel Abăluță și cel mai important gol al său ca „marinar“. „Au fost două trăiri diametral opuse“ (GALERIE FOTO)

16 Nov 2023 1912

ARSVOM Operațiune de salvare pe mare în apropierea portului Sulina (VIDEO)

06 Sep 2023 1016

Vlad Neagu, fost căpitan la Farul Constanța, s-a alăturat Kinder Constanța, în staff-ul tehnic

10 Aug 2023 2479

UPDATE Vergil Chițac propune consilierilor vânzarea unui teren în centrul Constanței. Misteriosul cumpărător, legături cu fiul edilului (DOCUMENTE + GALERIE FOTO)

29 Jun 2023 8175

Tragedie la Baza Militară Mihail Kogălniceanu! Un soldat a decedat. Cum s-a întâmplat?

14 Feb 2023 3499

UPDATE. Nava a ajuns în Portul Constanța Misiune încheiată cu succes în Marea Ionică de nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Oct 2022 1239

Trei lucrători de la Căpitănia Portului Cernavodă, premiați pentru salvarea unei persoane aflate în pericol de înec (GALERIE FOTO)

14 Oct 2022 5211

Meci demonstrativ la Iași, cu Horia Tecău, Andrei Pavel, Horia Brenciu și Cornel Ilie. „O experiență cu totul nouă. Mi-a plăcut!“ (GALERIE FOTO)

14 Jul 2022 1478

Eroul căpitan Horia Agarici, comemorat la Constanța. Mai multe avioane din dotarea Bazei 86 Aeriană survolează municipiul Constanța

17 Jun 2022 1424

Undă verde de la Mediu pentru reabilitarea Casei „Căpitan T. Stănescu”, din centrul vechi al Constanței

15 Apr 2022 1517

Misiune încheiată cu succes pentru un ofițer din cadrul IJJ Constanța. A participat la Misiunea Uniunii Europene de Monitorizare în Georgia

03 Apr 2022 1528