Cum ne facem că facem treaba bine şi Dorel are mereu de lucru Pasarela din Mamaia şi reabilitarea a II-a (galerie foto)

La începutul primăverii, cotidianul ZIUA de Constanţa semnala starea critică în care se afla pasarela din staţiunea Mamaia, obiectiv realizat din bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (80%) şi din bugetul local (20%). Valoarea investiţiei s-a ridicat la aproximativ 4,6 milioane de lei.

Mai exact, în această primăvară, la nici măcar un an de la inaugurare, bara de protecţie a pasarelei a început să ruginească, iar accesul pe acest obiectiv se făcea, în primele zile ale lunii aprilie, prin apă. Acest aspect a fost cauzat de modificarea nivelului mării, urmare a unor fenomene meteo la care constructorii pasarelei se pare că nu s-au gândit. La momentul respectiv, Primăria Constanţa a completat spaţiul rămas liber între pasarelă şi ţărm cu saci de nisip şi nişte scânduri. Între timp, sacii de nisip de sub scânduri, aşezaţi de o echipă celebră de Doreli, s-au deplasat sub presiunea apei. Ieri, însă, surpriză: mai mulţi muncitori, alţii decât cei pe care i-am văzut pe aici, lucrau de zor refacerea accesului pe pasarelă. Aceştia au montat structuri de oţel, pe care ulterior au aşezat scânduri pentru podeaua de circulaţie.

„Este vorba despre refacerea accesului pe pasarelă, iar lucrarea este realizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral”, ne-a explicat Ionel Pilat, directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa. La rândul său, purtătorul de cuvânt al ABADL, Cristian Anton, a precizat că se lucrează la un tronson de acces, care va uni pasarela cu plajă. „Din cauza erodării plajelor se face o nouă cale de acces pe această pasarelă. Lucrarea va fi gata în cel mai scurt timp. Cât priveşte valoarea investiţiei, aceasta va fi calculată la sfârşitul lucrărilor”, ne-a spus Cătălin Anton, căruia am fost nevoiţi să-i repetăm întrebarea de două ori.
Numai că nimeni nu ştie de ce o lucrare finanţată de Primăria Constanţa şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este acum executată, în completare cu bani de la ABADL.
Poate o veni George Papari, actualul director general al acestei instituţii, să explice mai clar despre ce este vorba.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

eu

03 Jul, 2013 06:22

cum bai sa construiesti pasarela mai scunda decat trebuie? de rasul curcilor!

Articole asemanatoare

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1535

Primarul din Constanța, obligat să emită certificatul de urbanism pentru investiția Le Rose del Lago, din Mamaia, de lângă pasarela pietonală! (MINUTA)

10 Apr 2024 6268

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 879

Constanța Primăria face demersuri pentru a construi pasarela pietonală peste liniile de cale ferată în zona Liceului Lucian Blaga (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 708

Le Rose del Lago, din Mamaia, subiect de proces! House 3000 Real Estate Investment SRL îi cheamă în judecată pe primarul Constanței și Fulvia Antonela Dinescu

07 Feb 2024 2214

Constanța Vederea apartamentelor din complexul turistic din zona Cazino Mamaia, direct pe pasarela pietonală! Iată cui aparține construcția „minune” (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jan 2024 7686

Tânăr din Slatina, în vârstă de 16 ani, căzut de pe pasarela de traversare peste liniile de cale ferată

03 Oct 2023 972

Documentația pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia va fi elaborată de un proiectant din București (DOCUMENT)

22 Jun 2023 1325

Fotoreportaj Cum arată Pasarela maritimă din Mamaia la debutul sezonului estival (FOTO+VIDEO)

06 Jun 2023 4778

Cât vor achita turiștii și constănțenii în sezon pentru un loc de parcare în Stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța

04 May 2023 4357

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 3175

„Din ciclul Strategia Națională de Omorât Românii“ Pasarelă pentru pietoni, fără scară, cu stâlp de susţinere fix pe banda întâi a centurii Capitalei (FOTO)

17 Jan 2023 1227

UPDATE Autocar cu cetățeni greci implicat într-un grav accident rutier în Pasajul Unirii din București. Mai multe victime, încarcerate

23 Dec 2022 1557

Pasarela maritimă din Mamaia va fi reabilitată! Ce precizări face city-managerul Felicia Ovanesian (GALERIE FOTO)

06 Dec 2022 2302

„Toți în Giulești!“. Banner în Mamaia, pe pasarelă! Fanii Farului se mobilizează pentru meciul cu Rapid (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Oct 2022 3049