FC Viitorul şi Academia. Gică Hagi aduce clarificări „De la invidie s-a trecut la răutate. Cât venin există în unii!“

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul şi acţionarul majoritar al FC Viitorul SA, a infirmat zvonurile şi speculaţiile conform cărora structurile sale fotbalistice, Academia Hagi şi FC Viitorul, au probleme serioase şi că el ar urma să plece.
 
Dimpotrivă, spune Hagi, proiectul său va continua, având obiective clare pe următorii cinci ani. „Regele“ a mai arătat că desfiinţarea echipei secunde a FC Viitorul, care juca în Liga a 3-a, nu e decât o măsură de eficientizare a muncii cu tinerii şi copiii de la Academie. În ce priveşte fotbaliştii experimentaţi care au fost transferaţi la FC Viitorul după cucerirea titlului de campioană, Hagi a recunoscut că randamentul lor nu e cel aşteptat, iar în continuare nu vor mai avea spaţiu de exprimare, dându-se credit tinerilor.
 
„Ştiţi care sunt obiectivele noastre, ştiţi ce muncă am făcut, dar, din păcate, unii le neglijează, voind să ne strice ce am făcut noi bun până în momentul de faţă. După ce am ieşit campioni, 99% din ce am văzut în această vară a fost să se murdărească acest proiect de succes şi să se ascundă acest succes. Prin diferite moduri şi interese. Dar uleiul iese la suprafaţă. Cei mai buni jucători de la primele trei echipe ale României sunt de la noi, dar Academia Hagi asta face. Produce jucători şi-i dă, să joace la un nivel mai bun. Acesta a fost obiectivul din prima zi de când am înfiinţat Academia. Şi vom face acelaşi lucru şi în continuare. Steaua mi-a semnat nişte jucători şi cred că din tot ce sunt eu, că e proiectul meu, mi-a luat un deget. Cel mic! Mai am încă 30 de jucători. Aţi ajuns să spuneţi că desfiinţez... O diversiune mai mare... Faliment... Păi cum să fie faliment, când la licenţă la Federaţie suntem primii sau printre primii? Am încercat să plătim salariile, taxele la stat şi să facem lucrurile bine. În continuare, în următorii cinci ani ai proiectului, baza rămâne Academia, care trebuie să producă jucători foarte buni, competitivi. Nu-i aşa cum au scris unii ziarişti. Pe ce loc vom fi cu echipa de seniori nu ştiu. Vom merge pe linia noastră, să dăm şansă jucătorilor tinerilor, aşa cum am făcut şi la Salzburg“, a spus Gică Hagi.

 «Hagi pleacă, Hagi abandonează, Hagi se duce...»“ 

Regele a ţinut să clarifice lucrurile, „ca să nu se mai creeze o diversiune incredibilă la nivel naţional sau în lume, că aş părăsi proiectul, că vom da faliment, că suntem în colaps la Academie şi la FC Viitorul...“. „Păi dacă la mine e colaps, la celelalte ce e? La echipa mare a României şi la celelalte loturi naţionale ce e? Vom continua proiectul, vom încerca să-l ducem în continuare. Sigur, la un moment dat (că e azi, mâine, peste un an sau doi) mă voi gândi şi la mine, la o provocare, dar am mai spus asta, nu e o noutate. O ştiaţi, dar încercaţi să o speculaţi cum vreţi voi acum, în defavoarea noastră. «Hagi pleacă, Hagi abandonează, Hagi se duce...». Ca să transmiteţi la jucători acest lucru. Avem un proiect de dezvoltare - perfecţionare pe următorii cinci ani, în care vrem să devenim şi mai buni. Strategia noastră a fost fantastică şi de un succes incredibil, culminând cu miracolul din sezonul trecut. E o minune 100%, pentru că nici noi nu aşteptam, începând cu mine, primul responsabil din acest proiect. Am devenit campionii României cu doi ani mai devreme, cu un buget de play-out, foarte mic. Un proiect mare se face în zece ani“, a arătat Gică Hagi.

De ce a fost desfiinţată FC Viitorul II 

Cu câteva zile înaintea începerii Ligii a 3-a, FC Viitorul II a fost desfiinţată, iar „Regele“ a explicat ce a stat la baza acestei decizii. „Între Academie şi echipa mare era echipa secundă, la care am renunţat, în urma unor motive foarte întemeiate, clare. N-am făcut nimic extraordinar, ci am vrut să ne reorganizăm, cu o strategie foarte limpede pe viitor. Nu e de costuri, e pentru a face calitate mai mare, pentru a ne concentra foarte tare pe jucător, să-l antrenăm foarte bine. Totul e legat de planificare. Am redus un lucru, ca să fie mai simplu, mai direct pentru noi ca obiectiv, ca Academia să producă jucători pentru echipa mare direct, fără să mai treacă prin Liga 2-a şi a 3-a. La vârsta lui mică, jucătorul a început să joace foarte multe competiţii şi nu mai dă randament. Erau bulversaţi, confuzi, iar noi, la un moment dat, neglijam performanţa, dovadă că, în sezonul trecut, nu am câştigat campionatele. Jucătorii pe care-i avem trebuie să joace cât mai limpezi”, a completat Hagi.

„N-a ieşit aşa cum îmi doream, îmi pare rău“ 

După ce FC Viitorul a câştigat campionatul, urmând să evolueze astfel în preliminariile Ligii Campionilor, Hagi a spus că echipa s-a obligat foarte tare şi, pentru că e datoare să reprezinte bine România în Europa, are nevoie de experienţă în echipă. Astfel au ajuns la formaţia de pe litoral fotbalişti rutinaţi, care însă nu au adus plusul sperat.
 
„În această vară, decizia mea a fost să aduc mai multă experienţă. Din păcate, nu ne-a ieşit. Decizie bună, proastă, eu am luat-o, eu sunt primul responsabil. N-a ieşit aşa cum îmi doream, îmi pare rău. Ca oameni, sunt incredibili, dar ca randament au dat mult mai puţin faţă de ce mă aşteptam. Câteodată eşti inspirat, câteodată mai puţin. Nu am ce să le reproşez, decât un singur lucru, că nu ne-a ieşit. Tot ce am gândit nu a ieşit cum trebuia. Jucătorul de experienţă trebuie să-mi dea un randament foarte bun pe termen scurt. Evoluţia lor nu a fost cea aşteptată şi cred că au văzut şi ei. De acum încolo, voi da prioritate celor mai tineri sau foarte tineri. N-am ce să fac, au şi ei şansa lor. Apoi vom vedea. Noi vorbim mereu cu jucătorul, încercăm să ajungem la un numitor comun. Avem nişte obligaţii. Dacă ajungem împreună la concluzia că e mai bine într-un fel, atunci… Dar e clar că nu vor mai avea spaţiu. Decizia e luată în favoarea celor tineri. Şi nu ştiu cât vor accepta ei să stea să nu joace“, a punctat Hagi.

„Vă rog frumos, nu vă luaţi de copii!“

„Regele“ a declarat că e dezamăgit foarte tare de modul în care a fost tratată FC Viitorul după ce a ieşit campioană. „Înainte, era multă invidie în ţară, aşa a zis Mircea Lucescu. Eu spun că de la invidie s-a trecut la răutate. Sper să mă înşel, dar, din ce văd eu, e multă răutate. Invidia e copil mic pe lângă ce răutate există. Cât venin există în unii să încerci să dărâmi, când se încearcă să se facă ceva bun, să strici imediat şi să-l faci că e murdar. Sau că nu-i bun. Să ne acoperiţi toată munca de opt - zece ani. E incredibil, fantastic ce am putut realiza noi cu bani puţini! Cu limite, dar am încercat să facem, să dăm un sens. Iar sensul e unul singur: timp, tineri, talent, proiect! Pentru România, pentru viitor. România are nevoie de acest lucru. Sunt dezamăgit foarte tare. De mine nu-i problemă, eu le duc, v-am mai spus, dar vă rog frumos, nu vă luaţi de copii! Îi pierdem, îi îndepărtăm. Asta nu e educaţie. În loc să vadă un mediu pozitiv, văd numai răutăţi şi jigniri. Cum sunt făcuţi copiii…“, a spus Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3051

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 815

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1369

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1685

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2031

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2329

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6100

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2219

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2897

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2642

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11158

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2138

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1750

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2125

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1896