George Vişan - „Toate măsurile PSD sunt menite să inducă o dinamică de business mai ales în zona clasei de mijloc”

George Vişan a intrat în PSD în anul 2003, iar în 2007 a fost ales preşedintele TSD Constanţa. În 2009 a fost numit director coordonator al Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie. A fost şi director al Direcţiei Comerciale din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa în perioada 2012 - 2015. La alegerile locale din 2016 a fost ales consilier local pe lista PSD Constanţa.
 
Aţi activat mulţi ani în mediul privat, dar şi în zona publică. Renunţaţi la o poziţie de top management pentru a candida. De ce?
 
George Vişan: Parlamentul României are nevoie de oameni bine pregătiţi, dar mai ales cu experienţă, pentru a amenda legile existente şi pentru a iniţia altele noi. Vreau să reducem birocraţia, dar şi să actualizăm cadrul legislativ din domeniul economic. Trebuie să simplificăm pachetul de raportări obligatorii şi modul în care se administrează afacerile. Toate măsurile Partidului Social Democrat sunt menite să inducă o dinamică de business mai ales în zona clasei de mijloc, printr-o susţinere reală oferită tinerilor antreprenori, start-up-urilor şi firmelor cu impact regional care îşi plătesc cu greu taxele.
 
Care vor fi ţintele Partidului Social Democrat Constanţa pe plan politic, economic şi social pentru perioada 2016 - 2020? 
 
George Vişan: România are nevoie de un sistem de educaţie performant, care să pregătească forţa de muncă şi viitorii antreprenori de succes, pentru că numai aşa vom avea o dezvoltare sănătoasă a economiei româneşti. Pentru constănţeni, turismul vine, de cele mai multe ori, pe primul loc în statisticile oficiale şi de aceea susţinem măsurile de stimulare a actorilor economici din acest sector, încurajarea investiţiilor din domeniu şi crearea de noi locuri de muncă bine plătite.
 
Din poziţia de director comercial al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, am promovat la nivel regional şi internaţional interesele comunităţii portuare şi am ajutat la atragerea de noi volume de marfă. Dezvoltarea portuară este proporţională cu evoluţia pe orizontală a comunităţii economice locale. Trebuie să ne folosim potenţialul geostrategic şi descoperirile recente de zăcăminte de petrol şi gaze din bazinul românesc al Mării Negre pentru a transforma Portul Constanta într-un hub energetic. Lucrăm deja la un proiect de lege care să promoveze forţa de muncă locală prin impunerea specialiştilor români în cadrul proiectelor internaţionale din domeniu.
 
Cu suportul administraţiei publice locale, am creat o platformă de dialog pluridisciplinar între universitate şi mediul de afaceri. Vrem ca oferta educaţională să răspundă nevoilor pieţei forţei de muncă, actuale şi viitoare.
 
Acesta poate fi un obiectiv dificil de atins. Mulţi tineri aleg să plece din ţară…
 

George Vişan: Vreau să păstrăm în ţară cât mai mulţi dintre tinerii profesionişti. Voi lupta pentru revenirea tinerilor plecaţi din România prin subvenţionarea chiriei, garantarea unui fond de investiţii, scutirea de impozit pentru o anumită perioadă. Am studiat în străinătate şi ştiu cât de greu este să te integrezi printre străini.
 
Prin programul PRIMUL SALARIU, vom garanta un venit de încadrare de 2.500 de lei brut în primii trei ani de muncă şi vom subvenţiona cu 50% din cheltuielile angajatorului pentru tinerii cu studii superioare, licenţiaţi. Partidul Social Democrat intenţionează să aloce 60 de milioane de euro pentru granturi menite să îi ajute pe tinerii proveniţi din familiile sărace sau din centrele de plasament să îşi înfiinţeze o afacere. Firmele acestor tineri vor beneficia de statutul de unităţi protejate autorizate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 George Vișan, candidat PSD pentru Camera Deputaților-„ În județul Constanța putem dezvolta măcar trei parcuri industriale”

27 Nov 2020 482

Social-democratul constănțean George Vișan este noul președinte al Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților

14 Oct 2020 2344

Trei parlamentari de Constanța fac parte din Comisia de anchetă privind achizițiile pe perioada stării de urgență

04 Jul 2020 2109

Un proiect de lege pentru salvarea turismului a fost depus în Parlament. Printre inițiatori, un deputat de la Constanța

16 Jun 2020 1488

Perspectiva ratingului României rămâne negativă  Deputatul PSD, George Vișan, despre ministrul finanțelor “Fractură de logică glazurată cu ipocrizie fără scrupule”

12 Jun 2020 1274

Deputatul George Vișan, interpelare pe tema măsurilor pentru repatrierea marinarilor români blocați în toată lumea

21 May 2020 2081

George Vișan (PSD) “Cu câteva zile înainte de ridicarea stării de ugență, Guvernul nu a prezentat un plan de relansare economică”

14 May 2020 1721

George Vișan (PSD) “Industria HoReCa trăiește o adevărată dramă, așa cum întreagă societate o trăiește. Este lockdown.”

08 May 2020 1756

George Vișan (PSD) “Repornirea economiei nu se poate realiza decât prin solidaritate, protecție socială și inițiative concrete pentru mediul privat”

28 Apr 2020 2223

George Vișan, deputat PSD - „Dragi liberali, nu mai expuneți populația Constanței la riscuri fără un dialog deschis cu toți factorii de decizie la nivel local”

24 Mar 2020 2092

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, în audienţă la parlamentarii PSD

22 Feb 2020 1342

De la creştere economică la austeritate Deputatul George Vişan (PSD) - „România este în agonie!“

27 Jan 2020 786

George Vişan (PSD) - „Jocul politic al liberalilor care fac din dublarea alocaţiilor o imensă nedreptate societăţii!“

16 Jan 2020 986

George Vişan (PSD) - „Nu sunt de acord cu o reformare internă gen formă fără fond. Cel mai greu este la firul ierbii!“

29 Nov 2019 1002

Alegeri prezidențiale 2019 Primarul Decebal Făgădău și parlamentarul George Vișan au fost la vot

10 Nov 2019 1087