3 retete cu cirese si de ce sunt bune ciresele pentru organism

ssa40019.jpgCiresele sunt adevarate comori rubinii pe timp de vara. Nu doar ca sunt extrem de gustoase, insa au si o sumedenie de beneficii pentru corpul uman. Pentru ca am intrat in luna lui Ciresar, va prezentam cateva informatii utile despre aceste fructe savuroase, plus niste retete delicioase cu cirese.

In urma studiilor, cercetatorii au confirmat ca ciresele amare (Prunus cerasus) ofera beneficii pacientilor care sufera de afectiuni autoimune neurodegenerative si cele legate de tesutul conjunctiv, in mod particular pentru artrita reumatoida si diabet. Studiile arata ca ciresele reduc durerea si inflamatiile si ofera protectie impotriva cancerului. Aceste efecte sunt cauzate de fitochimicalele continute de cirese, numite antocianini.

Beneficiile cireselor se pastreaza in forma congelata, proaspata, conservata sau in sucuri. Antocianinii se regasesc atat in ciresele dulci, cat si in cele amare, insa cele amare au concentratii mai mari. Coaja cireselor contine cele mai mari cantitati de antioxidanti, foarte importanti pentru efectele benefice asupra organismului. Ciresele amare sunt bogate in vitamina C si sunt o sursa de potasiu, magneziu, fier, acid folic si fibre.

Ciresele sunt benefice mai ales in reducerea riscului de cancer la colon. In studiile pe animale a rezultat reducerea marimii tumorilor in cancerul la colon, acelasi efect il are si asupra cancerului la san.

Acum, iata cateva retete delicioase cu cirese:

Minitarte cu cirese


Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure


Tiramisu cu cirese



Sa le savurati cu placere!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pepenele roșu, alimentul cel mai bogat în licopen. Beneficii extraordinare pentru sănătate

25 Mar 2022 1870

Sucul din aceste fructe întărește imunitatea și tratează constipația. Iată cum se prepară

08 Dec 2021 2651

Strugurii, utili în tratarea astmului

07 Apr 2021 2359

Rodia, super-fructul cu multiple beneficii

06 Feb 2021 2680

Pentru o piele fină, consumă alimente cu antioxidanti

22 Dec 2020 3044

Ciocolata, de mare ajutor în detoxifierea organismului

13 Nov 2020 3322

Rodia, mai bogată în antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde!

25 Aug 2020 2769

Afinele, recomandate în alimentația zilnică

10 Aug 2020 2845

Piersicile și efectul lor anti-îmbătrânire

23 Jul 2020 4559

Alimentul care este mai bogat în atioxidanți decât legumele și fructele

23 May 2020 2715

Ce boli vindecă ouălele

24 Apr 2020 2170

Cât de sănătoasă este mazărea

02 Apr 2020 2449

Efectele nebănuite ale consumului de pere asupra organismului

11 Feb 2020 1792

Țelina, o legumă cu efecte uimitoare

08 Feb 2020 1641

Cât de sănătoasă este mazărea

05 Feb 2020 1459