Banias nu mai are trecere la centru Buhaiev schimbată cu Andreescu

Încercările disperate ale senatorului Mircea Banias de a o păstra pe preşedintele organizaţiei de femei a PDL Constanţa în funcţia de inspector general şcolar al ISJ Constanţa s-au dovedit zadarnice. Surse din PDL Constanţa au declarat că senatorul s-a prezentat înaintea ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu însoţit chiar de Elena Udrea pentru a susţine cauza Elenei Buhaiev. Se pare însă că, memoriile prin care profesorii constănţeni îşi exprimau nemulţumirea vizavi de activitatea Elenei Buhaiev şi-au atins ţinta, în această seară, fostul „general" fiind înlocuită cu Aliss Andreescu care preia astfel conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.Problemele din ISJ Constanţa au ajuns până la urechile preşedintelui Traian Băsescu, mai susţin aceleaşi surse, acest lucru cântărind probabil în luarea deciziei de schimbare a şefului învăţământului constănţean. Totuşi Buhaiev rămâne în inspectorat pe un post de inspector adjunct alături de Cristina Merscic. Există informaţii că Buhaiev care mai are doi ani până la pensionare şi-ar dori însă să se întoarcă pe un post de inspector de specialitate, însă această decizie rămîne în pixul noului inspector general şcolar. Elena Buhaiev al cărei mandat a expirat la data de 31 august a.c. era destul de speriată de ipoteza pierderii postului de la inspectorat, declarând zilele acestea că „în România, totul este posibil iar soţul meu nu a navigat cu Preşedintele". Aluzia a fost cât se poate de clară la adresa Alissei Andreescu, al cărei soţ, ofiţer maritim ar fi navigat alături de Traian Băsescu pe vreme în care acesta era comandant de cursă lungă. Surse politice reiterează totuşi ideea că o fărâmă de adevăr există în scenariul Buhaevei, de vreme ce familia Andreescu a participat la o recepţie dată de şeful statului la vila de protocol din Neptun cu ocazia Zilei Sfintei Maria (n.r. 15 august). Aliss Andreescu a ocupat postul de profesor la catedra de ştiinţe socio-umane a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân" iar recent a fost repusă în funcţia de inspector şcolar de specialitate prin sentinţa Tribunalului Constanţa.

Vom reveni.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

aurelia

12 Sep, 2010 17:52

Nu cred ca numele doamnei udrea ar trebui implicat in astfel de articole care nu fac cinste nici celor care le scriu, dar nici persoanelor mentionate.

Asterix

09 Sep, 2010 10:04

Ce era de demonstrat,a fost demonstrat :PDL-ul de Constanţa,după ce a instalat la conducerea deconcentratelor un grup de nepricepuţi,nici nu este în stare să-i ţină pe post....Frumos ! Aşa s-au născut masochismul şi ipotenţa politică !

daniel funeriu

08 Sep, 2010 21:25

dupa cum se intelege, nici elena udrea nu mai are trecere la centru

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 399

Investiția s-a ridicat la 1,5 milioane de euro Grădinița Zig-Zag din Ovidiu, județul Constanța, modernizată prin programul România Eficientă (GALERIE + VIDEO)

22 Apr 2024 660

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 619

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 389

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 563

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 764

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 635

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 758

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 720

Teste de antrenament în vederea pregătirii pentru examenele naționale, puse la dispoziție de ISJ Constanța

03 Apr 2024 848

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 894

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1612

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 453

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 778

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 516