Stiri calde

UPDATE. Condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor, Cristian Borcea s-a predat în această dimineață la Poliție. Se întoarce în spatele gratiilor

Fostul finanțator al echipei de fotbal Dinamo București, Cristian Borcea se întoarce în spatele gratiilor după ce magistrații l-au condamnat defitnitiv la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor unor terenuri din Mamaia. Potrivit observator.tv, Cristian Borcea s-a predat, în această dimineaţă, la IPJ Ilfov.

Cristian Borcea a fost eliberat din penitenciar la începutul lunii iulie 2018. 

Reamintim că, noaptea trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a dat sentința definitivă în Dosarul Retrocedărilor. 

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare cu executare.

În primă instanţă, Cristian Borcea fusese achitat, iar Radu Mazăre fusese condamnat la 4 ani de închisoare, însă cu suspendare.

Decizia luată de completul de la Înalta Curte este definitivă.

În dosar, DNA a susţinut că există un prejudiciu de 114 milioane de euro. 

UPDATE. 

Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost încarcerat, vineri dimineaţa, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al acestei unităţi de detenţie, Gabriela Livadariu.

Ea a precizat că timp de 21 de zile Borcea se află într-o perioadă de carantină în care se fac informările despre obligaţii, drepturi, responsabilităţi şi programul zilnic.

"Se fac analizele medicale, evaluări psihologice şi educaţionale, iar la sfârşitul celor 21 de zile se analizează în comisia de stabilire a regimului de executare (a pedepsei n.r.)", a afirmat Livadariu. Ea a adăugat că, în funcţie de acest regim, poate fi transferat în alt penitenciar profilat pe regimul respectiv.


Cristian Borcea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. 

AGERPRES 

Sursa foto: RomaniaTV

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Municipalitatea caută avocaţi cu experienţă! Stelian Ion întreabă Primăria Constanţa despre demersurile efectuate în Dosarul Retrocedărilor

07 Dec 2019 1374

Proces împortant! Azi s-ar putea decide rejudecarea dosarului Retrocedărilor din Constanța!

05 Dec 2019 1122

Negru pe alb Judecătorii Curţii Supreme au arătat clar ce terenuri se întorc la stat ori în domeniul UAT Constanţa

05 Dec 2019 4309

Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu

28 Nov 2019 1783

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Povestea terenului ajuns în stăpânirea familiei Mazăre!

22 Nov 2019 1525

Cale extraordinară de atac Cristian Borcea, inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, nemulțumit de pedeapsă (document)

20 Nov 2019 353

Retrocedările din Constanța, explicate de judecători Cazul Cocăneanu. Atribuiri în plus de terenuri în valoare de peste două milioane de dolari

18 Nov 2019 1635

Cum au fost subevaluate terenurile din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În rolul principal, evaluatorul agreat de Primăria Constanţa

11 Nov 2019 1572

Radu Mazăre a ajuns la Înalta Curte! Contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanța

08 Nov 2019 640

Inculpaţii au tergiversat intenţionat judecata De ce a mărit Înalta Curte pedepsele în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa!

07 Nov 2019 1048

Cristian Borcea, condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, află azi dacă părăsește închisoarea

06 Nov 2019 2945

Liber la rejudecare, în Dosarul Retrocedărilor

04 Nov 2019 584

Motivare în Dosarul Retrocedărilor „La nivelul municipiului a fost constituită o grupare infracțională, care a funcționat ca o veritabilă organizație de tip mafiot“

30 Oct 2019 1351

Cine solicită şi cine analizează cererea de rejudecare a Dosarului Retrocedărilor din Constanţa

11 Oct 2019 688

În complet intră un nou judecător! Radu Mazăre contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

10 Oct 2019 943