Dacian Cioloș a cerut ministrului de Finanțe să explice câteva principii legate de buget

 
Astăzi, premierul Dacian Cioloș a declarat la Senat că i-a solicitat ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, să prezinte joi după ședința de Guvern, „câteva elemente și principii legate de buget”. De asemenea, a acesta a spus că există ca săptămâna viitoare Executivul să adopte proiectul și să îl supună consultării publice.
 
„Ca să evităm tot felul de suspiciuni și de interpretări, i-am cerut doamnei ministru de Finanțe să explice câteva elemente și principii legate de buget, (...) pornind și de la faptul că încă nu este adoptat bugetul. Săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, avem intenția să îl adoptăm și atunci o să îl supunem și consultării publice. Discutăm despre conținut săptămâna viitoare, după ce e adoptat. Mâine (joi — n.r.), după ședința de Guvern, doamna ministru o să vină cu câteva principii pe care ne bazăm în structurarea bugetului. Nu vreau să intru acum în detalii, însă, așa cum am spus la instalarea Guvernului, Guvernul va lucra aproape cu Parlamentul, pentru că avem nevoie de votul Parlamentului și atunci este firesc să avem explicații chiar și în faza aceasta de draft. Deci e încă vorba despre un proiect care nu e adoptat de Guvern”, a spus astăzi Dacian Cioloș, notează agerpres.ro.
 
Conform premierului în realizarea proiectului bugetului pe anul 2016, se va ține cont de modificările Codului fiscal, aprobate de către Parlament.
 
„Am spus public că avem intenția să construim bugetul în așa fel încât să ținem cont de ceea ce a decis Parlamentul deja atât în ce privește Codul fiscal, cât și măririle salariale, dar să și facem anumite rearanjări ale bugetului atât în interiorul ministerelor, pentru a putea prioritiza proiectele pe care Guvernul și le propune în programul de guvernare și în planul de acțiuni sectoriale cu care o să venim în Parlament odată cu bugetul, și, în același timp, să punem accentul pe câteva priorități legate de investiții, de educație și de sănătate”, a continuat premierul Cioloș, conform aceleiași sure. 



Sursa foto: Facebook - Dacian Cioloș

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plângere la Parchetul General depusă de Dacian Cioloș împotriva lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

11 Mar 2024 531

Dacian Cioloș Ministrul Agriculturii nu a mai ajuns cu cererile fermierilor „la masa discuţiilor" de la Bruxelles

23 Jan 2024 765

Dacian Cioloş „Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea flexibilizării poziţiei Austriei pe Schengen"

10 Dec 2023 898

Dacian Cioloş- „Este de datoria Guvernului şi a preşedintelui să nu rateze încă o dată şansa aderării la Schengen“

12 Jul 2023 914

UPDATE Europarlamentarul Dacian Cioloș, prezent la Constanța! Ce concluzii a tras din „Caravana România Europeană” (FOTO)

30 Mar 2023 1668

Anul politic 2022. Demisii răsunătoare din Guvern, destrămarea opoziției și ratarea aderării la Schengen

07 Jan 2023 1685

Deputatul Cristina Rizea va gestiona filiala de la malul mării a formațiunii REPER

03 Aug 2022 1978

ZIUA LIVE Remus Negoi. „Contrar zvonurilor, noi suntem pe trendul de creștere și în poziția în care știm ce avem de făcut“ (VIDEO)

14 Jul 2022 1521

UPDATE A început votul. Alegerile pentru președenția USR. Sunt anunțați șase candidați

06 Jul 2022 1145

Cererea de înfiinţare a partidului REPER a fost depusă şi înregistrată la Tribunalul București. Dacian Cioloș este unul dintre fondatori

02 Jun 2022 1387

Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR. "Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens"

07 Feb 2022 1487

Surse Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR

07 Feb 2022 2835

Dacian Cioloş „Nu i-am auzit pe Iohannis şi Ciucă să spună cum se pregăteşte România în contextul riscului de conflic armat”

25 Jan 2022 1670

Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu reprezentanții USR Au fost prezentate oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ teritoriale

11 Jan 2022 3153

Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

15 Dec 2021 1789