Infracțiuni de corupțieProcurorii DNA fac mai multe percheziţii la Constanţa. Este vizat Inspectoratul Şcolar (UPDATE/document)

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada august-octombrie 2014.

Azi, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiile Brăila și Constanța, din care patru la instituții publice de interes local.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, se arată în comunicatul DNA.

UPDATE, ora 9.19

Percheziţiile se desfăşoară la inspectorale şcolare din Brăila şi Constanţa.

UPDATE, ora 9.24

Până la acest moment, reprezentanţii ISJ nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere cu privire la percheziţiile DNA.

UPDATE, ora 10.07

Potrivit România TV în cazul celor două inspectorate ar fi vorba despre cazuri de mită dată în cadrul unor examene.


UPDATE, ora 10.09

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că patru dintre percheziţii au loc la inspectoratele şcolare judeţene Brăila şi Constanţa, precum şi la două licee din Brăila.

UPDATE, ora 10.18

Agerpres transmite, potrivit unor surse, că percheziții au loc la liceele din Brăila, "Nicolae Iorga" și "Panait Istrati", iar acuzațiile ar fi de mită.


UPDATE, ora 10.13

România TV, transmite că mai multe persoane din conducerea ISJ Constanţa ar fi luat mită de la elevi, dar şi de la profesorii care au susţinut examenul de titularizare pentru a-i ajuta pe aceştia din urmă să promoveze testările.

Mai multe documente au fost ridicate de procurori de la ISJ Constanţa, urmează să vedem dacă se va decide reţinerea persoanelor implicate în acest caz.

UPDATE, ora 12.07

Şeful ISJ Brăila a fost ridicat de procurori şi dus la audieri, transmite România TV.

În secţiunea Documente de mai sus veţi găsi comunicatul DNA cu privire la percheziţiile din municipiile Brăila şi Constanţa.

UPDATE, ora 13.41

Inspectorul general Răducu Popescu a declarat că procuorii DNA au venit în această dimineaţă la sediul ISJ Constanţa de unde au ridicat mai multe documente privind cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Acesta a spus că acţiunea de dimineaţă a fost mai degrabă un control decât o descindere.

„ISJ Constanţa nu are treabă cu acest dosar. Organele de anchetă au solicitat nişte înscrisuri cu privire la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. ISJ nu este implicat, noi doar am pus la dispoziţie acele înscrisuri", a declarat Răducu Popescu.

 



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 7434

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 929

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 1583

Dragoș Iorga - surse DNA Constanța, percheziție la un director din Ministerul Investițiilor! Iată câți bani au fost găsiți

27 Oct 2023 1903

UPDATE - Dosarul ar fi instrumentat de DNA Acțiune la Primăria Limanu! Anchetatorii au ridicat documente

08 Aug 2023 2905

Atribuirea nelegală a unor locuințe din patrimoniul municipiului Constanța Infracțiuni asimilate celor de corupție cercetate de procurorii DNA la Administrația Fondului Imobiliar SRL, în mandatul de director al lui Stere Hira!

13 Apr 2023 5582

Oficial de la DNA Constanța Percheziții la sediile unor instituții publice din municipiu. Iată motivul

12 Apr 2023 1703

DNA intră tare în transportul de călători din județul Constanța! (VIDEO)

07 Apr 2022 9536

Oficial de la DNA! Percheziții după atribuirea presupus nelegală a unor rute de transport călători pe raza județului Constanța

06 Apr 2022 1808

UPDATE. Surse DNA Constanța face azi 20 de percheziții! Este vizată Autoritatea Rutieră Română (FOTO+VIDEO)

06 Apr 2022 6037

Ancheta nu s-a terminat Anticorupția, cu cereri la instanță, în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia (DOCUMENT)

14 Feb 2022 2967

Retrospectiva perchezițiilor DNA la Primăria Constanța. Prima, în 2005. Ultima, zilele trecute (GALERIE FOTO)

29 Dec 2021 2549

Continuă ancheta la Primăria Constanța! Cazul, instrumentat de DNA Constanța

28 Dec 2021 3385

Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Cine este „Ari“. S-au cerut măsuri preventive mai ușoare!

24 Dec 2021 3446

Oficial, în dosarul falselor vaccinări Mai multe persoane, reținute în urma perchezițiilor de la Constanța. „Lista neagră” a DNA!

22 Dec 2021 3075