Legea offshore pe ordinea de zi în comisiile de specialitate

Comisiile pentru industrii, pentru buget şi cea pentru administraţie de la Camera Deputaţilor se reunesc marţi în şedinţă comună, începând cu ora 12,30, pentru dezbaterea proiectului legii privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore, scrie AGERPRES.

Proiectul de lege, care se află la reexaminare în Parlament la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, trebuia să fie dezbătut în comisii şi adoptat de plenul Camerei încă de săptămâna trecută.

Preşedintele Comisiei pentru industrii, Iulian Iancu, a anunţat marţea trecută că proiectul de lege va fi dezbătut peste o săptămână, decizia fiind luată după o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am vorbit puţin mai înainte cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi pentru că avantajul României, obţinut în cursul lunii iulie, în urma formei finale aprobate de Camera Deputaţilor pentru legea offshore trebuie menţinut, legea nu va fi supusă analizei comisiilor reunite astăzi (marţi, 25 septembrie - n.r.), urmând să cântărim foarte bine toate implicaţiile şi influenţele asupra bugetului de stat şi avantajele pe care trebuie să le conserve statul român", a declarat Iancu.

Proiectul a fost adoptat lunea trecută de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 81 voturi "pentru", nouă ''împotrivă'' (USR) şi 15 abţineri, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Principalele amendamente adoptate în Senat, propuse de PSD, se referă la posibilitatea ca investitorii să-şi deducă banii din investiţia făcută. Astfel, conform celor stabilite la Senat, investitorul poate să-şi deducă maximum 60% din valoarea veniturilor suplimentare.

Proiectul de lege stabileşte unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol şi de abandonare, precum şi a lucrărilor la sonde aferente operaţiunilor petroliere, desfăşurate de titularii de acorduri cu privire la perimetrele petroliere offshore, în conformitate cu prevederile acordurilor încheiate între titulari şi ANRM.

Legea offshore a fost adoptată în sesiunea trecută de Parlament, iar preşedintele Klaus Iohannis a trimis-o spre reexaminare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legea privind energia eoliană offshore a fost promulgată (DOCUMENT)

30 Apr 2024 425

Producție de energie în largul Mării Negre Legea privind energia eoliană offshore, adoptată de Camera Deputaților

09 Apr 2024 566

Proiectul de lege privind energia eoliană offshore, dezbătută în plen de Senatul României

28 Feb 2024 544

Ministrul Virgil Popescu „Legea offshore nu a mai speriat investitorii. De la 1 iulie începem să scădem dependența de gazul rusesc“

13 Jun 2022 1218

Legea offshore, publicată în Monitorul Oficial Extracția gazelor din Marea Neagră poate începe

26 May 2022 1185

Ministrul energiei, Virgil Popescu "România poate începe oficial exploatarea gazelor din Marea Neagră"

25 May 2022 1283

Legea offshore, privind exploatarea gazelor din Marea Neagră, promulgată de preşedintele Iohannis

25 May 2022 1248

Ministrul Energiei despre legea offshore „Odată cu începerea investiţiilor în Marea Neagră, România va deveni independentă energetic“

18 May 2022 1117

Scandal în Parlament! Simion „Nu înţelegem graba cu care legea offshore e dezbătută”

17 May 2022 1483

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1589

Avizarea legii offshore, amânată de Consiliul Economic și Social

27 Apr 2022 1276

Virgil Popescu, după depunerea legii offshore în Parlament „Primele gaze din Marea Neagră vor ieşi în a doua partea a acestui an“

15 Apr 2022 1242

Premierul Nicolae Ciucă „Am depus azi în Parlament, ca lideri ai Coaliției, Legea offshore“

15 Apr 2022 1149

Proiectul legii offshore va fi depus mâine în Parlamentul României

14 Apr 2022 1378

Virgil Popescu spune că Legea offshore va fi modificată în actuala sesiune parlamentară

14 Jan 2022 1235