Specialiştii au stabilit cinci alimente care alungă stresul pentru totdeauna

Stresul este o mare problemă cu care se confruntă actuala societate, iar în încercarea reducerii acestuia oamenii apelează la diverse metode, cum ar fi cursurile de yoga şi dansul, neştiind că soluţia se găseşte în consumul anumitor alimente, printre care afinele şi portocalele.
 
Portocalele nu sunt doar o gustare sănătoasă şi delicioasă, ci sunt foarte bogate şi în vitamina C. S-a descoperit faptul că vitamina C reduce stresul, iar tensiunea arterială revine la valorile normale după un moment mai tensionat al zilei.
Concentrate în antioxidanţi, afinele atacă direct stresul, acţiunea acestora asupra creierului fiind de trei ori mai puternică decât a unei doze de cofeină. La fel ca portocalele, acestea sunt bogate în vitamina C, ajutând la reducerea acumulării stresului şi posibilelor răceli.
O legumă ce poate fi inclusă cu succes în orice dietă şi care ajută la reducerea stresului este sparanghelul. Acesta este bogat în acid folic şi ajută la stimularea stării de spirit.
Pe de altă parte, pentru a diminua tensiunea arterială este recomandat un consum adecvat de potasiu, acesta regăsindu-se în avocado. Grăsimile nesaturate şi potasiul din avocado ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la îndepărtarea stresului.
Serotonina şi melatonina, responsabile pentru reglementarea stării de spirit şi de sănătate, se găsesc în sushi. De asemenea, orezul în rulouri oferă raportul ideal de proteine - carbohidraţi, organismul simţindu-se plin de energie.
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Broccoli conține un complex de vitamine și minerale

29 Apr 2022 1959

Kiwi, fructul plin de vitamine și fibre necesare organismului

11 May 2021 3061

Ceapa roșie și beneficiile sale uimitoare

08 May 2021 3151

Coaja roșiei conţine cea mai mare cantitate de licopen

23 Apr 2021 3806

Efect pozitiv mai puțin cunoscut al consumului de banane

09 Apr 2021 2312

Ridichile, efect vitaminizant și detoxifiant asupra organismului

08 Apr 2021 2376

​Rodia conține mai mulți antioxidanți decât vinul roșu. De ce e bine să o consumi

27 Mar 2021 3266

Roșia, numeroase beneficii asupra sănătății

24 Mar 2021 2467

Sfecla, tratament pentru numeroase afecțiuni

18 Mar 2021 1749

Sfecla roșie, nelipsită dintr-un stil de viață sănătos

18 Sep 2020 2971

Roșia, bogată în potasiu și calciu. Ce boli poate preveni consumul de roșii

09 Sep 2020 3225

Piersicile și efectul lor anti-îmbătrânire

23 Jul 2020 4538

Sucul delicios care îți oferă cantitatea zilnică recomandată de vitamina C. Ce conține

30 Apr 2020 2235

Țelina, o legumă cu efecte uimitoare

08 Feb 2020 1626

Kiwi, alimentul minune plin de nutrienți, vitamine și minerale

04 Feb 2020 2055