GastroArt Iahnie de fasole (rețetă din 1931)



Se ia fasolea, se curăță și se pune la fiert pe mașină. În acest timp se tae ceapa și se prăjește, Se pune și puțin bulion. Fasolea trebuie schimbată în altă apă când a dat în fiert, pentru că prima apă comține multe săruri anume sulf.

Dupăce am schimbat apa, punem ceapa prăjită și o luăm numai atunci când este fiartă, dar să nu fie boabele sfârămate.

Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

Sursa foto și text: GastroArt

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 998

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1701

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1939

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1879

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1828

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1780

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1750

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1556

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1554

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1545

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1536

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1437

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1659

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1688

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1480