GastroArt Servirea bomboanelor (sfat din 1931)



În loc de dulceață se poate servi bomboane.


Bomboanele de obicei fondate se pun în bombonieră, se ia tava se așterne un șervețel pe ea și punem atâtea pahare cu apă câte persoane avem.


Se așează bomboniera pe tavă și servim la fiecare persoană în parte, întâi bomboanele apoi apa sau bomboanele împreună cu paharul cu apă.


Se strâng aapoi de la fiecare persoană paharele pe tavă tot în ordinea în care a fost servite bomboanele.


Din „Caiet pentru gospodarie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea).


Am păstrat ortografia originală.


Sursă text și foto: Gastro Art

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 998

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1701

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1939

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1879

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1828

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1780

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1750

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1556

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1554

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1545

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1536

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1437

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1659

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1688

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1480