GastroArt ȘNIȚEL/ȘCHINTZEL (REȚETĂ DIN 1931)



Mai preferabil ar fi carnea de vițel, rinichii sau creer. Se tae în bucăți groase ca degetul, se bat și se dă cu sare, se dau prin făină apoi prin ou bătut și prin pesmet și le prăjim în grăsime încinsă. Se servește cu muștar sau altă garnitură. Cu cartofi pai dați cu sare după ce s-au prăjit.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

Sursă text și foto: GastroArt

Citește și:

GastroArt: Prepararea și servirea ceaiului (sfaturi din 1931)

GastroArt: Taci și înghiți și prepară (rețetă din 1931)




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 992

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1695

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1934

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1876

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1823

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1776

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1743

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1548

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1543

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1538

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1527

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1429

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1650

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1680

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1472