GastroArt Taci și înghiți și prepară (rețetă din 1931)



Ca să facem taci și închiți ne trebuie următoarele cantități:




Se face din mămăliguța pripită dar în loc de apă se pune ½ kg. Lapte, ¼ lapte, 100 g. unt. 100 gr. smântână, 3 gr. sare și două ouă.




După ce se ferbe laptele cu mălaiu punem untul și smântâna.




Le mestecăm și dupăce s-a fiert le răsturnăm într-o farfurie.




Apoi facem două găuri în care se pun oule. O punem la cuptor și după ce s-a rumenit o mâncăm.




Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.





Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.








În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.









Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.








Sursa foto și text:  GastroArt.ro




Citește și:


 GastroArt O istorie a esteticii culinare în România. Prima parte


Pastrama newyorkeză era afumată românește

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 1178

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 507

„O culegere de texte despre gastronomie” Despre „Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricărui om interesat de fenomenul culinar

04 Mar 2024 679

Evenimente în Constanța Adina Potop, artă abstractă la mic dejun

19 Jun 2023 2260

Gastronomia, vinul românesc, animalele de fermă și mersul pe jos, sărbătorite pe 02 octombrie. Evenimentele zilei

02 Oct 2022 1004

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1952

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1890

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1838

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1793

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1764

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1571

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1558

5 locuri de vizitat într-o vacanță în Zakynthos!

08 Jul 2022 1710

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1450

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1494