GastroArt Sos pentru fripturi reci (rețetă interbelică)


Luăm mere acre, le curățăm, le tăiem bucăți, le fierbem în puțin vin alb, apoi, trecute prin sită, le lăsăm să se răcească, îi adăugăm hrean ras și opărit, zeamă de portocale, zahăr frecat pe coajă de portocală și puțin vin alb, așa ca sosul să rămână tot gros.




Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet.




Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.




Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).




Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.





În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.



Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro




Citește și:  

GastroArt Borș de sfeclă (rețetă din 1931)


GastroArt Prepararea macaroanelor cu brânză (rețetă din 1931)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 1035

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 451

„O culegere de texte despre gastronomie” Despre „Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricărui om interesat de fenomenul culinar

04 Mar 2024 649

Evenimente în Constanța Adina Potop, artă abstractă la mic dejun

19 Jun 2023 2220

Gastronomia, vinul românesc, animalele de fermă și mersul pe jos, sărbătorite pe 02 octombrie. Evenimentele zilei

02 Oct 2022 989

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1929

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1870

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1817

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1770

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1738

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1539

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1534

5 locuri de vizitat într-o vacanță în Zakynthos!

08 Jul 2022 1682

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1426

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1469