Asociația Firmelor Constănțene a crescut numărul de elevi pe care îi îndrumă în Dual

Învățământul profesional în sistem dual este una din soluțiile pentru care firmele membre sau partenere ale Asociației Firmelor Constănțene optează în recrutarea și formarea viitorilor angajați calificați. Deficitul forței calificate de muncă determină firmele să ia în considerare elevii școlilor profesionale pe care îi pot forma în conformitate cu specificul activității lor, în special a celei în care este nevoie de calificări tehnice: mecanici, electricieni, sudori și așa mai departe.

Pentru un proiect de succes, Asociația Firmelor Constănțene reprezintă firma în activitățiile zilnice dezvoltate cu școala, cu elevii, cu părinții, fiind responsabili de dezvoltarea instrumentelor necesare, atât în relația cu firma, cât și în cea cu școala, astfel încât întregul proces de formare să decurgă lin și să își atingă obiectivele.

Asociația Firmelor Constănțene a crescut față de anul trecut numărul de elevi cu care lucrează în sistemul de învățământ profesional-dual pentru firmele pe care le reprezintă, având în formare clase în mai multe localități (electricieni - liceul Energetic Constanța și liceul Hurmuzescu din Medgidia, lăcătuși mecanici - liceul Titulescu din Medgidia, mecanici utilaje grele - liceul I.N.Roman din Constanța).

Copiii înscriși în aceste clase vin cu preponderență din mediul rural și, de multe ori, sunt considerați incapabili să învețe. Ei sunt, de fapt, rezultatul unui sistem cu multe lacune. Chiar și așa, pentru că suntem conectați cu fiecare în parte din acești copii și îi tratăm individual, am avut succes cu mulți din ei, descoperindu-le calitățile și oferindu-le cadrul de a învăța o meserie în funcție de abilitățile lor personale. Doar lucrând individual cu ei se poate obține performanță, iar firma poate să observe evoluția lor de la o perioadă de practică la alta, de la un an la altul. Pe scurt, aici este punctul sensibil pentru care Asociația Firmelor Constănțene aduce un plus de valoare relației dintre firmă și școală!
Vorbim tare despre Dual pentru a sensibiliza părinții, profesorii și autoritățile locale să se documenteze mai bine despre ce înseamnă un proiect de succes în acest sistem și să se implice pentru dezvoltarea lui!” (Ciprian Lepădatu, director AFCT).

 
 
Asociația Firmelor Constănțene este sprijinită în activitatea de promovare și dezvoltare a Dualui de: UGIR România, filiala Constanța, Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea – APAD, Asociația Poligrafia, Școala fără Șomeri, editura XMEDITOR, Asociația Firmelor Bihorene.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Victorie uriașă în instanță pentru Consiliul Județean Constanța! Miza, aproape un sfert de milion de euro

01 Sep 2022 3013

Din aberațiile ședințelor în format videoconferință. CJC a alocat aproape 1.5 milioane de lei unei Asociații al cărui secretar este chiar un consilier județean PNL (DOCUMENTE)

23 Jun 2022 2725

Primarul din Constanța, autorizat să desființeze instalațiile de gaze pentru mai multe apartamente dintr-un bloc din oraș!

16 Apr 2022 19724

ZIUA LIVE Roberto Tortora, președintele asociației RESTO

01 Apr 2022 889

Eficientizarea energetică și reabilitarea blocurilor, la Tulcea. Primăria Municipiului face un apel către toate asociațiile de proprietari

19 Mar 2022 1062

UPDATE Uniunea Democrată Tătară cu sediul în județul Constanța a cerut, dar nu a primit statut de utilitate publică (DOCUMENTE)

10 Mar 2022 3179

LIVE TEXT Reprezentanții localurilor din Portul Tomis sunt revoltați! „Vrem să ne continuăm activitatea” (VIDEO)

24 Feb 2022 4543

Terasele din Portul Tomis s-au alăturat Asociației Patronale RESTO. Pe ce firme funcționează acestea

11 Feb 2022 2107

Corina Martin, mandat de zece ani ca președinte Soarta Asociaţiei Litoral - Delta Dunării va fi decisă azi, la Tribunalul Constanța

13 Dec 2021 1466

Asociația Mai Mult Verde Județul Constanța și alte 11 județe dunărene vor beneficia de ghiduri de colectare separată

26 Nov 2021 904

Asociația soțului Virginei Uzun a semnat cu o firmă din București un contract de 1,5 milioane de lei

10 Jun 2021 3466

Declarații de avere Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței (documente)

25 May 2021 3628

5 aprilie 1904 – Este înființat Automobil Clubului Român. Astăzi se sărbătorește Ziua Automobilistului

05 Apr 2021 1051

Psiholog Daniela Ghițoiu, președintele Asociației TEAM „Izolarea va lăsa urme foarte adânci în multe familii și părinții vor căuta soluții de susținere a copiilor”

03 Apr 2021 3510

Fostul președinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Trei Stejari” Babadag, condamnat

23 Mar 2021 2299