Asociația Firmelor Constănțene a crescut numărul de elevi pe care îi îndrumă în Dual

Învățământul profesional în sistem dual este una din soluțiile pentru care firmele membre sau partenere ale Asociației Firmelor Constănțene optează în recrutarea și formarea viitorilor angajați calificați. Deficitul forței calificate de muncă determină firmele să ia în considerare elevii școlilor profesionale pe care îi pot forma în conformitate cu specificul activității lor, în special a celei în care este nevoie de calificări tehnice: mecanici, electricieni, sudori și așa mai departe.

Pentru un proiect de succes, Asociația Firmelor Constănțene reprezintă firma în activitățiile zilnice dezvoltate cu școala, cu elevii, cu părinții, fiind responsabili de dezvoltarea instrumentelor necesare, atât în relația cu firma, cât și în cea cu școala, astfel încât întregul proces de formare să decurgă lin și să își atingă obiectivele.

Asociația Firmelor Constănțene a crescut față de anul trecut numărul de elevi cu care lucrează în sistemul de învățământ profesional-dual pentru firmele pe care le reprezintă, având în formare clase în mai multe localități (electricieni - liceul Energetic Constanța și liceul Hurmuzescu din Medgidia, lăcătuși mecanici - liceul Titulescu din Medgidia, mecanici utilaje grele - liceul I.N.Roman din Constanța).

Copiii înscriși în aceste clase vin cu preponderență din mediul rural și, de multe ori, sunt considerați incapabili să învețe. Ei sunt, de fapt, rezultatul unui sistem cu multe lacune. Chiar și așa, pentru că suntem conectați cu fiecare în parte din acești copii și îi tratăm individual, am avut succes cu mulți din ei, descoperindu-le calitățile și oferindu-le cadrul de a învăța o meserie în funcție de abilitățile lor personale. Doar lucrând individual cu ei se poate obține performanță, iar firma poate să observe evoluția lor de la o perioadă de practică la alta, de la un an la altul. Pe scurt, aici este punctul sensibil pentru care Asociația Firmelor Constănțene aduce un plus de valoare relației dintre firmă și școală!
Vorbim tare despre Dual pentru a sensibiliza părinții, profesorii și autoritățile locale să se documenteze mai bine despre ce înseamnă un proiect de succes în acest sistem și să se implice pentru dezvoltarea lui!” (Ciprian Lepădatu, director AFCT).

 
 
Asociația Firmelor Constănțene este sprijinită în activitatea de promovare și dezvoltare a Dualui de: UGIR România, filiala Constanța, Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea – APAD, Asociația Poligrafia, Școala fără Șomeri, editura XMEDITOR, Asociația Firmelor Bihorene.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 632

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 572

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 838

Asociație de proprietari din Năvodari, amendată de Garda de Mediu Constanța (GALERIE FOTO)

26 Feb 2024 666

La mulți ani, Gheorghe Băișan, vasluian legat de Tulcea prin intermediul învățământului

13 Feb 2024 781

Modificări în actele constitutive ale Asociației Mentalart Club Constanța

13 Feb 2024 538

Profi Rom Food SRL dă în judecată o asociație de proprietari. Dosarul, pe rolul Judecătoriei Constanța

11 Feb 2024 745

Primarul din Constanța, autorizat definitiv să desființeze instalațiile de gaze la un bloc din oraș!

02 Feb 2024 27904

Constanța O asociație din domeniul sportului și-a schimbat denumirea

01 Feb 2024 738

Felicia Ovanesian a schimbat denumirea Asociației „Liga pentru Drepturile Constănțenilor”

30 Jan 2024 957

Știri Constanța Primarul Chițac, o nouă întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari. Ce s-a discutat

12 Dec 2023 1019

Autorizație de la Primăria Constanța pentru Euro Gaz Actual SRL din Năvodari. La ce va deservi

27 Nov 2023 704

Imobiliare Constanța Autorizație de construire pentru o asociație de proprietari. Este vizată instalația de gaze naturale

27 Nov 2023 952

LIVE TEXT Asociația Sine Qua Non sărbătorește Ziua Dobrogei prin lansarea unei cărți de istorie de peste 1.000 de pagini (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2023 877

Remi Mincă, fostul director al AJOFM Constanța, chemat în instanță pentru situația financiară a Asociației de Calificare și Recalificare pentru Tineret

07 Nov 2023 1183