Este oficial! Fundaţia Fantasio, fondată de CJC și Consiliul Local Constanța, a intrat în faliment!

 
 
 
  • Fundaţia Fantasio a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 48/25.02.2005, şi cea a Consiliului Local Municipal Constanța nr. 123/07.04.2005. Preşedinte al Consiliului Director era Radu Mazăre, primarul Constanţei de atunci al Constanței.
  • De altfel, potrivit datelor consemnate în anii anteriori la Registrul Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ a avut ca asociaţi/fondatori Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa.
  • Din Consiliul Director au mai făcut parte, de-a lungul timpului, Maria Magiru, atunci consilier judeţean şi directorul Muzeului de Artă Populară, Răsvan Cernat, Vasile Gherghilescu, fost director al Teatrului de Copii şi Tineret Constanţa, regretata Doina Păuleanu, fost director al Muzeului de Artă.
  • Au mai făcut parte Ion Ţiţoiu, Constantin Papadopol, Doina Voivozeanu, director al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Theodor T. Burada”, Eduard Bădilă, fost şef Serviciu Cultură, Protocol, Organizare Evenimente în cadrul Consiliului Judeţean, dar și Petrică Munteanu, fost consilier judeţean şi fost director al Direcţiei Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa.
 
 
Fundaţia Fantasio a intrat în faliment! Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, în dosarul 8904/118/2022. 
 
Totodată, instanța a desemnat în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă Tomis IPURL și a fixat termen de judecată la data de 21.11.2023.
 
Judecător sindic este Daniela Calin, de la Tribunalul Constanța.
 
Fundaţia Fantasio a intrat în insolvență prin Hotărârea intermediară nr. 11.04.2023 a Tribunalului Constanța, la cererea Unității Administrativ Teritoriale a Județului Constanța.
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 7195/27.04.2023, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța la data de 28.12.2022, creditoarea U.A.T. Județul Constanța a solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea Fundația Fantasio.
 
În motivarea cererii s-a precizat că, împotriva debitoarei, creditoarea (U.A.T. Județul Constanța) detine o creanță certă, lichidă și exigibilă, a cărei scadență a fost depașită de mai mult de 60 de zile.
 

Tot potrivit BPI, la termenul de judecată din data de 28.03.2023, creditorul Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța a solicitat deschiderea procedurii insolvenței împotriva aceleiași debitoare (Fundația Fantasio), invocand existența unei creanțe certe, lichide și exigibile în cuantum total, la data de 08.02.2023, de 37.597.544,53 lei.
 
În contextul celor mai sus precizate, după analiza documentelor depuse, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de creditoarele UAT Județul Constanța, cu sediul în Constanța, bd. Tomis nr. 51 și Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța, cu sediul în Constanta, str. Srg. Nicole Grindeanu, nr. 66, în contradictoriu cu debitoarea Fundatia Fantasio.

 
Ca atare, tribunalul a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarea Fundația Fantasio, cu ultimul sediu cunoscut în Constanta, bd. Tomis nr. 51.
 
Totodată, instanța a desemnat provizoriu, pe practicianul în insolvență Tomis IPURL
 
Așa cum arătam și mai sus, recent, Tribunalul Constanța a dispus intrarea în procedura generală a falimentului a Fundaţiei Fantasio și a desemnat în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă Tomis IPURL.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 21 noiembrie 2023.
 
Radu Mazăre, fostul preşedinte al Consiliului Director
 
Fundaţia Fantasio a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 48/25.02.2005, şi cea a Consiliului Local Municipal Constanța nr. 123/07.04.2005.
 
Preşedinte al Consiliului Director era Radu Mazăre, primarul Constanţei de atunci al Constanței.
 
De altfel, potrivit datelor consemnate în anii anteriori la Registrul Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ a avut ca asociaţi/fondatori Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa.
 
Din Consiliul Director au mai făcut parte, de-a lungul timpului, Maria Magiru, atunci consilier judeţean şi directorul Muzeului de Artă Populară, Răsvan Cernat, Vasile Gherghilescu, fost director al Teatrului de Copii şi Tineret Constanţa, regretata Doina Păuleanu, fost director al Muzeului de Artă.
 
Au mai făcut parte Ion Ţiţoiu, Constantin Papadopol, Doina Voivozeanu, director al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Theodor T. Burada”, Eduard Bădilă, fost şef Serviciu Cultură, Protocol, Organizare Evenimente în cadrul Consiliului Judeţean, dar și Petrică Munteanu, fost consilier judeţean şi fost director al Direcţiei Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa.
 
După înființare, Fundația Fantasio a administrat Pavilionul Expozițional Constanța până la începutul anului 2015, când, în urma unei decizii a Curții de Conturi din 2014, a fost nevoită să renunțe la acesta.
 
Ulterior, Primăria Constanța, dar și Consiliul Județean Constanța au deschis mai multe procese în instanță pentru recuperarea mai multor sume de bani de la Fundația Fantasio.
 
Fundația Fantasio a fost vizată și de un dosar penal, alături de fostul președinte CJC, Nicușor Constantinescu, cauza fiind instrumentată de procurorii DNA.
 
În dosar, Fundația Fantasio a fost achitată, însă fostul șef al CJC a primit 6 ani și 8 luni închisoare.
 
Prescripție
Pedeapsă micșorată pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC, în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“!


 
În prezent, Fundația Fantasio, Nicușor Constantinescu, dar și Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, apar ca pârâți în dosarul 17254/212/2022 , aceștia fiind acționați în instanță de Municipiul Constanta prin Primar (reclamant).
 
Cu privire la această cauză, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Constanța a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că „dosarul are ca obiect acțiune în răspundere civilă delictuală în contradictoriu cu persoanele responsabile de conducerea ilicită a Fundației Fantasio, raportat la prejudiciul adus Municipiului Constanța prin Primar în calitate de membru fondator, precum și orice alte demersuri pe care le considerați necesare în vederea recuperării aportului inițial adus la constituirea Fundației Fantasio, respectiv suma de 50.000 lei. (Decizia Curtii de Conturi nr. 23/2019)“.
 
Proces cu Mazăre și Nicușor, la Judecătoria Constanța! S-a desființat completul de judecată

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Reţetă de succes pentru Fundaţia Fantasio - „cultură“ pe bani publici à la Consiliul Judeţean (documente)
 
Se cere insolvența Nordis Management SRL! Judecătorii au stabilit primul termen
 
Insolvențe Constanța!
Dosarul Adivin 95 SRL, „supermarketul familiei tale“, amânat pentru luna octombrie 2023

 
Soti Cable Neptun SRL, pe care funcţiona Neptun TV Constanţa, scoate la vânzare mai multe bunuri!
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul deschis de Primarul Constanței fostului edil Radu Mazăre legat de Fundația Fantasio se va desfășura la Judecătorie, a decis Curtea de Apel

15 May 2024 636

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 605

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 797

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 789

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1591

Fundaţia Fantasio, din Constanța, în faliment! Dosarul, amânat pentru la anul

10 Dec 2023 1000

Proces cu Mazăre și Nicușor, la Judecătoria Constanța! S-a desființat completul de judecată

14 Sep 2023 1342

Foști conducători ai Constanței Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, așteptați la Judecătoria Constanța

11 Sep 2023 12696

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, dați în judecată de municipalitate, pentru Fundația Fantasio! Ce s-a întâmplat azi la proces

09 May 2023 4039

Municipiul Constanța prin Primar, la judecată cu Mazăre și Nicușor. „Care este fapta ilicită atribuită fiecărui pârât“ – întreabă instanța

22 Feb 2023 1732

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, chemați la judecată de Municipiul Constanța prin Primar! Ce au decis judecătorii

14 Dec 2022 10011

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de Primăria Constanța. Când începe procesul

08 Nov 2022 5358

Primăria Constanța, atac direct, în instanță, la Mazăre și Nicușor! Ce sumă cere municipalitatea

16 Jul 2022 3355

Procesul lui Nicuşor Constantinescu, de la Galați, amânat pentru luna viitoare

29 Jan 2021 1981

Raport Curtea de Conturi. Pavilionul Expoziţional şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, vaci de muls pentru nişte privaţi, în dauna Consiliului Judeţean Constanţa (document)

25 Sep 2019 4881