IPJ ArgeșReținută de polițiști

Nr. 156 din 04 martie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținută de polițiști
 
 
În ziua de 03 martie a.c., în jurul orei 16:15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați, de către agentul de pază al unui hypermarket, cu privire la faptul că ar fi surprins o femeie, care a trecut de casele de marcat cu produse alimentare și de igienă, fără să le achite.
La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, care au identificat persoana în cauză, o femeie de 44 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș, cu antecedente penale, pe care au condus-o la sediul poliției, pentru audieri.
Din cercetări s-a stabilit faptul că femeia ar fi trecut de casele de marcat cu produse în valoare de aproximativ 1.300 de lei, fără să le achite.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de furt, cercetările fiind continuatet sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
După administrarea probatoriului, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 

Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 1209 persoane, au fost verificate 846 de autoturisme și au fost efectuate 383 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 471 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 98.000 de lei, dintre care 374 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 59 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 42 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 39 de permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Pitești
 
 
În ziua de 03 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.105 lei, și au aplicat măsura complementară de reținere a 7 permise de conducere și de retragere a unui certificat de înmatriculare.
Poliţiştii Biroului Rutier Pitești vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemple:
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 03 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 38 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Maternității din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 03 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 29 de ani, din Dârmănești,  care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65 B,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 136 de km/h (cu 66 mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 03 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 44 de ani, din Pitești,  care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65 B, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 131 de km/h (cu 61 mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Sancționat pentru conducere agresivă
 
 
În ziua de 03 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Pitești, care, în timpul deplasării pe str. Calea Drăgășani de pe raza localității de domiciliu, a adoptat un comportament agresiv, prin derapaje controlate.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 660 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.845 de lei, fiind retrase două certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier
 
 
În ziua de 03 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni și Secțiilor de Poliție Rurală Călinești și Leordeni au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
 În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 106 persoane, au fost verificate 74 de autovehicule și au fost testate, cu aparatele din dotare, 38 de persoane.
Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.840 de lei, dintre care 38 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 2 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 03 martie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 61 de ani, din Boteni, care conducea un autoturism pe D.N. 73 D, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
       
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 03 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr, de 20 de ani, din Câmpulung,  care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 73, pe raza localității Stâlpeni,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.480 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 03 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un tânăr, de 19 ani, din Pitești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 73, pe raza localității Mioveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 136 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție

23 Apr 2024 277

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 273

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 308

IPJ ArgeșReținut de polițiștii de investigații criminale piteșteni

12 Apr 2024 334

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

03 Apr 2024 355

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce ar fi încercat să incendieze un autoturism

29 Mar 2024 355

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 377

IPJ ArgeșReținut de polițiști

19 Mar 2024 357

În județul Argeș Profesor, arestat pentru agresiune sexuală. O agresase pe minoră chiar în incinta liceului

19 Mar 2024 523

IPJ Argeș Reținere a 9 permise de conducere și de retragere a unui certificat de înmatriculare

18 Mar 2024 444

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Pitești

08 Mar 2024 378

IPJ ArgeșDepistat în flagrant delict și reținut de polițiști

05 Mar 2024 388

IPJ ArgeșIdentificat și reținut de polițiști pentru furt

27 Feb 2024 359

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier

23 Feb 2024 491

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 454