Enzimele şi rolul lor în organismul uman


Adepţii dietelor bazate pe „alimente vii”, crude, neprelucrate termic, sunt cei care beneficiază cel mai bine de aportul de enzime. Acestea sunt substanţele care garantează absorbţia corectă a vitaminelor şi nutrienţilor din hrană, determinând cele mai importante procese fizice, metabolice şi regeneratoare, precum digestia, detoxifierea şi chiar imunitatea. Funcţionarea oricărui organism viu depinde de cantitatea de enzime din corp.
Astfel, în cazul în care aportul de enzime este scăzut, coprul este mult mai predispus la dezvoltarea afecţiunilor, cel mai comun exemplu fiind apariţia răcelililor frecvente.
În organismul uman există trei tipuri de enzime: metabolice, digestive şi alimentare, obţinute din aceste alimente vii. Alimentele îşi pierd aceste proprietăţi când sunt preparate termic la o temperatură mai înaltă de 47 de grade. Enzimele pot fi preluate foarte uşor din măsline, miere, varză, struguri, smochine, curmale, banane, avocado, papaya, kiwi, mango sau nuci, toate în stare natuală. Numărul de enzime este în continuă scădere odată cu înaintarea în vârstă. S-a demonstrat că o persoană care are 70 de ani are de 30 de ori mai puţine enzime decât o persoană de 30 de ani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sucul de morcovi este un antidot eficient pentru epuizarea nervoasă

26 May 2022 1653

#ConstanțaEsteBine Ziua 90 – 30 martie 2022 Astăzi sărbătoresc minidozele

30 Mar 2022 1392

centrulnatura.ro Dieta sănătoasă cu buget mic

22 Sep 2021 2472

De este recomandat să consume ananas persoanele de vârsta a treia

02 Mar 2021 3126

Efectele nebănuite ale plantei aloe vera asupra organismului

29 May 2020 2202

Țelina, o legumă cu efecte uimitoare

08 Feb 2020 1652

Perele ajută sistemul imunitar datorită conținutului bogat de antioxidanți

14 Sep 2019 913

În fructele coapte de cătină conținutul de vitamina C depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspăt

10 May 2019 4614

Atât para în sine, cât și sucul de pară sunt adevărate medicamente naturiste pentru organism

21 Sep 2018 1837

Perele ajută la menținerea sănătății ochilor

05 Jun 2018 1203

Hreanul conține de 2 ori mai multă vitamina C decât lămâia

16 May 2018 1868

Sucul de cătină, plin de vitamine și aminoacizi. De ce să consumi cătină

18 Apr 2018 1998

Hreanul este folosit și ca medicament. Este i un condiment valoros

03 Apr 2018 1394

Fructul de cătină conține de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele

02 Apr 2018 3081

Semințele de cătină sunt bogate în acizi grași nesaturați

05 Mar 2018 11263