A fost adoptată OUG privind detaliile ajutorului oferit ucrainenilor care intră în România (VIDEO)



Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă!


Aceasta face referire la faptul că statul român poate oferi sprijin şi asistenţă umanitară cetăţenilor străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din Ucraina. Cheltuielile necesare acestui sprijin vor fi suportate de la bugetul de stat.


"Având în vedere concluziile task-force-ului organizat la nivelul Guvernului, având în vedere necesitatea asigurării unor condiţii adecvate pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România şi care nu solicită o formă de protecţie conform legii privind azilul în România, având în vedere necesitatea unei reglementări uniforme care să instituie norme clare referitoare la asigurarea finanţării acţiunilor de gestionare a crizelor şi reacţie rapidă, am stabilit prin ordonanţă de urgenţă faptul că cetăţenii străini sau străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit legii privind azilul în România beneficiază în cadrul taberelor temporare de cazare şi asistenţă umanitar sau în alte locuri de cazare stabilite stabilite de Comitetele Judeţene sau Comitetului municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă de asigurarea următoarelor utilităţi de primă necesitate pe perioada staţionării temporare: hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală, asistenţă medicală primară şi tratament corespunzător, asistenţă medicală de urgenţă, dreptul de a fi inclus în programele naţionale de sănătate publică”, a transmis Lucian Bodea, duminică seară, 27 februarie, la finalul şedinţei de Guvern


Amintim că, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de astăzi, 27 februarie 2022, Hotărârea numărul 10 prin care România acordă Ucrainei, cu titlu gratuit, alimente și produse de necesitate. 


Copiii cetăţeni străini care ajung în România neînsoţiţi de părinţi sau de un reprezentant legal vor beneficia de protecţie specială.
 

"Valoarea maximă a costurilor aferente cazării în alte locaţii stabilite de Comitetele Judeţene sau Comitetului municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va aproba printr-o hotărâre a Guvernului”, a transmis Bode.

Cetăţenii vor fi cazaţi maxim 72 de ore în taberele temporare.




Sursa video: Guvernul României 

Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL şi-a desemnat echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare. Lucian Bode – şef de campanie

20 Nov 2023 1086

Secretarul general al PNL spune că partidul ar putea ajunge la un scor de 25%!

19 Sep 2023 727

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru! (VIDEO)

12 Jun 2023 1371

Aproximativ 23.500 de lucrători MAI vor acționa zilnic în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

30 May 2023 1147

Directorul general al Jandermeriei Naționale Franceze, decorat de Președintele României

26 May 2023 799

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării a decis. Teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu este un plagiat

24 May 2023 745

Președintele ANSVSA, prezent la inaugurarea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova)

23 May 2023 1401

MAIDirector general al Jandarmeriei Naționale Franceze vizitează România

12 May 2023 778

MAI Peste 130 de persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, depistate la festivalurile de pe litoral din minivacanța de 1 mai

02 May 2023 1596

Serviciul Antidrog al BCCO Constanța a primit azi Placheta de onoare a Poliției Române (VIDEO)

24 Mar 2023 3175

MAI Acord între România și Republica Moldova pentru control coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Albița – Leușeni (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 1070

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunț important ce îl vizează pe ministrul de Interne, Lucian Bode (VIDEO)

09 Feb 2023 1342

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, respinsă

08 Feb 2023 1032

Reacția ministrului Bode, după ce UBB a decis că a plagiat în teza de doctorat. „Este uluitor! Voi merge în instanță” (DOCUMENT)

11 Jan 2023 1207

Lucian Bode „25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la Schengen“

15 Dec 2022 1262