ANAF scoate la licitație bunuri ale Actaeon Invest SA. Firma, în proces cu Consiliul Județean Constanța

 
Direcția Generală de Finanțe Publice Constanța vinde mai multe imobile aparținând firme Actaeon Invest SA, prin licitație.
 
Conform anunțului ANAF, licitația are loc pe 31 ianuarie 2024, ora 13.30, la sediul de pe bulevardul Tomi snr, 312A, Constanța.
 
Este vorba de următoarele bunuri:
 


Pentru participarea la licitație, ofertanții depun, cu cel puțin o zi înainte de data licitației oferta de cumpărare și alte documente necesare, așa cum reiese din anunțul atașat în secțiunea „Documente”.
 
Firma Actaeon Invest SA are și un proces pe rolul instanței cu CJC. Reamintim că la dată recentă, dosarul care vizează contractul pentru modernizarea sediului Serviciului de Medicină Legală Constanța, deschis de compania Actaeon Invest SA, în contradictoriu cu UAT Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța, a fost amânat de judecătorii de la Tribunal. Următoarea înfățișare a fost stabilită pentru data de 2 aprilie 2024, de la ora 11.00.
 
Dosarul are indicativul 8192/118/2020* și se află în atenția completului CFond 11 al Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Daniela Călin. În cauză, compania Actaeon Invest, în calitate de reclamant, a dat în judecată Unitatea Teritorial Administrativă Județul Constanța și, respectiv, Consiliul Județean Constanța, fiind vorba despre „pretenții Achiziții publice / anulare act“.Cazul se află în atenția judecătorilor de la finele anului 2020, dar, până în prezent, nu a fost luată o primă decizie în proces.
 
Vă reamintim, în iunie 2019, Consiliul Județean Constanța a atribuit prin procedură simplificată servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Amenajări interioare/exterioare, consolidare si modernizare imobil D+P+1E - pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța din str. Ștefan cel Mare nr.133”. Valoarea totală a achiziției (fără TVA) a fost de 3.951.347,11 lei.

 
Brașovenii de la Actaeon Invest au pierdut în 2021 și contractul de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, reziliat de Consiliul Județean Constanța în luna iunie, după ce, lucrările de reabilitare au fost stopate în faza de proiectare, din cauza deficiențelor dar și al refuzului câștigătorului licitației de a mai continua derularea proiectului. Societatea din Brașov a cerut Consiliului Județean o nouă evaluare financiară, însă administrația județeană a refuzat Consiliul Județean Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța o acțiune prin care solicită despăgubiri proiectantului și executantului lucrărilor de reabilitare a clădirii MINAC. Contractul are o valoare de 13 milioane de lei și era co-finanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
 

Ulterior, Consiliul Județean Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța o acțiune prin care solicită despăgubiri proiectantului și executantului lucrărilor de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie.
 
Despre Actaeon Invest SA

 
Potrivit termene.ro, Actaeon Invest SA a fost înființată în 2016, iar în 2018 și-a schimbat sediul social, din județul Brașov, în București.

 
Firma are sediul social în București, pe bulevardul Energeticienilor, nr. 9E și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 

Acțiunile firmei sunt deținute de mai multe persoane fizice, grupate într-o Listă de acționari, iar administratorul societății este Cezar Iulian Vlădoianu, al cărui mandat este valabil până în 2026, acesta având puteri nelimitate.
 

În 2022, firma a declarat cinci angajați, profit peste 14.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 1,3 milioane de lei.

 
Potrivit termene.ro, Actaeon Invest SA figurează cu opt achiziții directe (Comuna Valu lui Traian și Universitatea Ovidius Constanța autorități contractante) și șase contracte publice (Comuna Tuzla, UM 02542 Focșani, Consiliul Județean Constanța și Compania Națională de Investiții printre autoritățile contractante).
 

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1754

Procesul legat de modernizarea sediului Serviciului de Medicină Legală Constanța, amânat

09 Jan 2024 719

Afaceriștii de la Actaeon Invest, la judecată cu Consiliul Județean, pentru Serviciul de Medicină Legală. Ce s-a întâmplat la Tribunal

09 Oct 2023 905

ZIUA LIVE. Vicepreședintele CJC, Petre Enciu vorbește despre proiectele cu finanțare europeană inițiate de echipa administrației județene

07 Sep 2021 2027

Consiliul Judeţean Constanţa a reziliat și contractul cu proiectantul sediului Serviciului de Medicină Legală. Decizii de ultimă oră!

27 Aug 2021 2608

După ce a reziliat contractul de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, Consiliul Județean Constanța se îndreaptă și în instanță împotriva proiectantului

22 Jun 2021 1596

Președintele CJC i-a dat în judecată pe afaceriștii care ar fi trebuit să reabiliteze Muzeul de Istorie Constanța

21 Jun 2021 1898

Reabilitarea Muzeului de Istorie, pe masa judecătorilor? Ce s-a întâmplat în procesul deschis de compania Actaeon Invest Consiliului Județean Constanța

16 Jun 2021 1654

Compania care urma să reabiliteze Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a dat în judecată CJC, după rezilierea contractului!

05 Jun 2021 1479

Reabilitarea MINAC în aer! Petre Enciu (CJC) - „Avem de-a face cu firmă neserioasă, care proiectează probleme, în loc de proiecte tehnice”

11 May 2021 3788

Speranțe pentru Constanța veche? Cine reabilitează Muzeul de Istorie Constanța și pentru ce sumă. Anevoiosul drum spre renaștere

24 Aug 2020 2308

Licitația pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, aproape de final. O singură ofertă a fost depusă

27 Jul 2020 1806

Pavilionul A din cazarma 609 Constanţa, reparat de firma care a semnat şi contractul pentru reabilitarea Cetăţii Carsium (document)

06 May 2020 4613

Reabilitează şi Cetatea Carsium Ce afacerişti vor contractul de peste 13 milioane de lei pentru restaurarea Muzeului de Istorie

27 Feb 2020 2260

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie rămâne anulată. A expirat termenul pentru contestaţii. Când se reia procedura

21 Nov 2019 2328