Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

  • Pe ordinea de zi sunt și mai multe proiecte, printre care și cel cu nr.51/15.02.2024 privind aprobarea achiziției serviciilor de consultanță, asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Unității Administrativ-Teritoriale Județul Constanța și ale Consiliului Județean Constanța, reprezentant legal prin Președintele Consiliului Județean Constanța
  • Amintim, faptul că în dosarul 4119/118/2021, în care SC Actaeon Invest SA, în calitate de reclamant, a chemat în judecată Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța
  • Obiectul dosarului îl reprezintă un litigiu privind achizițiile publice, iar acesta a fost deschis la data de 2 iunie 2021, la câteva zile după ce Consiliul Județean Constanța a anunțat rezilierea contractului încheiat cu firma respectivă pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța
  • Valoarea contractului era de 13 milioane de lei fără TVA, iar acesta fusese adjudecat de asocierea Actaeon Invest SA (lider de asociere) - Research Consorzio Stabile SC ARL - Princer SA


 
Ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța este programată miercuri, 21 februarie 2024, de la ora 10:00.

Aceasta va avea loc în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ și se va desfășura în format hibrid.

Pe ordinea de zi sunt și mai multe proiecte, printre care și cel cu nr.51/15.02.2024 privind aprobarea achiziției serviciilor de consultanță, asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Unității Administrativ-Teritoriale Județul Constanța și ale Consiliului Județean Constanța, reprezentant legal prin Președintele Consiliului Județean Constanța,vezi secțiunea „documente”.

Dosarele pentru care UAT județul Constanța vrea să contracteze servicii de reprezentare juridică sunt dosarul civil nr. 5340/118/2021 având ca obiect anulare decizie de reziliere a contractului nr. 20385/29.07.2020 - „Servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului si executie lucrari aferent Proiectului Reabilitarea Muzeului de Istorie Nationale și Arheologie Constanța" Reclamant: SC Actaeon Invest SA, în calitate de lider at Asocierii SC Actaeon Invest SA — Research Consorzio Stabile Consortile ARL — Specialist Smart Group SRL — Princer SA Heath, pârât UAT Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța, pentru care costurile estimate sunt de 17.500 lei plus TVA (fond +cale de atac) și litigiul având ca obiect recuperare penalități de întârziere aferente contractului nr.28442/14.10.2019 „Servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări aferente proiectului  - Antreprenor: SC Actaeon Invest SA, în calitate de lider al Asocierii SC Actaeon Invest SA — Research Consorzio Stabile Consortile ARL — Specialist Smart Group SRL — Princer SA. Costurile estimate pentru etapa arbitrajului, respectiv etapa acțiunii în anulare sunt de 23.000 lei plus TVA.

 
Contract rezilitat de CJC

 
Amintim, faptul că în dosarul 4119/118/2021, în care SC Actaeon Invest SA, în calitate de reclamant, a chemat în judecată Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța.
 

Obiectul dosarului îl reprezintă un litigiu privind achizițiile publice, iar acesta a fost deschis la data de 2 iunie 2021, la câteva zile după ce Consiliul Județean Constanța a anunțat rezilierea contractului încheiat cu firma respectivă pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
 
Valoarea contractului era de 13 milioane de lei fără TVA, iar acesta fusese adjudecat de asocierea Actaeon Invest SA (lider de asociere) - Research Consorzio Stabile SC ARL - Princer SA.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Se reaprinde conflictul dintre Mihai Lupu și Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului. Revocarea mandatelor și eliberarea sediului din Piața Ovidiu (DOCUMENTE)

Compania care urma să reabiliteze Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a dat în judecată CJC, după rezilierea contractului!
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1335

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 740

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 680

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 698

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 450

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2077

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 839

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 683

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1476

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 788

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 784

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 887

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 848

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2765

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1330