Angel Tîlvăr, întâlnire cu ambasadorul Regatului Maroc. Despre ce au vorbit


Angel Tîlvăr. Foto cu rol ilustrativ.
  • Ambii oficiali au apreciat că, în actualul context de securitate, aprofundarea relațiilor de cooperare în domeniul apărării este benefică ambelor state, putând contribui la stabilitatea și securitatea regională. 

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit miercuri, 6 septembrie, vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Maroc, E.S. Hassan Abouyoub.

Pe durata vizitei, a avut loc un schimb de opinii cu privire la dialogul politico-militar, în abordarea reperelor semnificative ale agendelor de securitate ale celor două țări. Pe acest fond, discuțiile s-au concentrat pe cooperarea bilaterală, abordarea situației de securitate în zona Mării Negre și a celei de pe continentul african, precum și pe eforturile celor două țări de a contribui la asigurarea și menținerea stabilității la nivel regional și internațional.

De asemenea, întâlnirea a avut şi rolul de a pregăti vizita oficială a ministrului apărării naționale în Regatul Maroc, preconizată în viitorul apropiat, ocazie cu care se va semna Acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc privind cooperarea în domeniul militar.

Ambii oficiali au apreciat că, în actualul context de securitate, aprofundarea relațiilor de cooperare în domeniul apărării este benefică ambelor state, putând contribui la stabilitatea și securitatea regională. 

Citește și:

MApNO nouă misiune umanitară de transport aerian

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Națională a României - „ Românii își prețuiesc militarii și își pun încrederea în ei“

30 Nov 2023 494

Ministrul Apărării „Schimbarea la nivelul funcţiei de şef al Statului Major al Apărării reprezintă unul dintre cele mai importante momente din Armata României“

30 Nov 2023 369

MApN Întâlnire la nivel de miniștri în cadrul procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), la Ankara

22 Nov 2023 397

MapN Perspective de dezvoltare a cooperării în plan bilateral, discutate în cadrul întrevederii ministrului Tilvăr cu președintele Senatului Republicii Cehe

21 Nov 2023 513

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr la Bruxelles „Este important să rămânem focalizați pe Regiunea Mării Negre”

14 Nov 2023 565

MApN Reuniunea Consiliului de Afaceri Externe, la Bruxelles. Ce se va discuta

13 Nov 2023 511

România cumpără 54 de tancuri americane Abrams. Anunțul lui Angel Tîlvăr

10 Nov 2023 447

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Contribuția Macedoniei de Nord cu trupe la Brigada Mulținațională Sud-Est demonstrează unitatea și solidaritatea aliată”

09 Nov 2023 516

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr îi omagiază pe soldații români căzuți în războaie cu ocazia ”Zilei Armatei Române” (VIDEO)

25 Oct 2023 649

MApN Semnarea Acordului-cadru între Guvernul României și Guvernul Turciei pentru cooperarea în domeniul militar

06 Oct 2023 710

Vizita ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, în Turcia

05 Oct 2023 685

Ministrul Angel Tîlvăr, întrevedere cu ministrul britanic pentru forțele armate

04 Oct 2023 558

Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu Președintele Comitetului Militar NATO pentru a discuta despre securitatea în regiunea Mării Negre

03 Oct 2023 661

MApN Misiune umanitară executată de Forțele Aeriene Române

02 Oct 2023 605

Participarea ministrului apărării naționale la Forumul de Securitate de la Varșovia

02 Oct 2023 542