DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)




Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pe o durată de 24 ore a doi  inculpați , cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și  deținere de droguri de  risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Din probele administrate în cauză a rezultat că, pe parcursul anului 2024  unul dintre inculpați, a inițiat și dezvoltat o cultură indoor de canabis,  destinată comercializării, iar cel de al doilea a procurat și deținut, în vederea vânzării, peste 650 grame canabis.

De asemenea, s-a reținut faptul că, ambii inculpați, au deținut, fără drept,  diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină) și de risc(canabis), în vederea consumului propriu.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la locuințele acestora au fost identificate și ridicate  o cultură indoor formată din 12 plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, cu  o masă netă verde de 10,1 kilograme, peste 1 kilogram de canabis, diferite cantități de cocaină și de rezină de canabis,  aparatură în stare de funcționare și diverse substanțe destinate întreținerii culturii de canabis, cântare electronice, mai multe obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.  
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.                 
                       
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 698

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 680

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 2096

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 597

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1525

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1644

Percheziții în județul Argeș după ce un grup infracțional organizat a indus în eroare operatorii unor case de amanet din Constanța și din alte județe

31 Jan 2024 696

Percheziții la Constanța și București! Vizat, un suspect de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii asupra bărbatului (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 1067

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Unul dintre aceștia a început activitatea infracțională în prima zi după ce a fost eliberat din închisoare (GALERIE FOTO)

23 Jan 2024 819

Percheziții la Constanța la persoane bănuite de trafic de droguri! Mai mulți suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 1376

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 3568

Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

09 Oct 2023 1330

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

08 Oct 2023 1291

Zeci de percheziții în Constanța pentru trafic de minori și proxenetism

03 Oct 2023 1305

Percheziții DIICOT Arestare la Tribunalul Constanța!

21 Sep 2023 1424