Marian Becheanu, de la ITM Constanța, despre incidentul de la Petromidia „E foarte probabil să facem o expertiză tehnică care să răspundă la întrebarea care a fost cauza evenimentului” (VIDEO)Ieri, 21 iunie 2023, a avut loc o explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari, în urma căreia a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, la fața locului au fost deplasate 9 autospeciale de stingere, 5 ambulanțe SMURD, 3 ambulanțe SAJ și 2 autoscări. În sprijin au venit alte 5 autospeciale de la Călărași, Ialomița și Tulcea. Ea a precizat că incendiul a izbucnit la instalația de hidrocracat.
 
Conform celor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
 
Amintim că doi pompieri au fost răniți în timpul incendiului. Este vorba despre un subofițer din cadrul ISU Dobrogea ce a suferit un traumatism la unul dintre membrele inferioare și a fost transportat la spital cu o ambulanță SAJ Constanța. De asemenea, un pompier din cadrul combinatului Petromidia a acuzat dureri la membrele inferioare, dar a refuzat transportul la spital. 
 
Ce a spus Marian Becheanu despre incidentul de la Petromidia
 
Marian Becheanu, inspector șef – adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, a declarat, în contextul celor petrecute la Rafinăria Petromidia următoarele:
 
„Evenimentul produs la Midia intră în categoria incidentelor periculoase. În situația aceasta se va face o anchetă. Un inspector este deja desemnat în sensul acesta. E foarte probabil să facem și o expertiză tehnică care să răspundă la întrebarea care a fost cauza evenimentului, iar pe cale de consecință, după expertiză vor fi trase concluzii, vor fi stabilite măsuri și dacă este cazul de responsabilități ale unor persoane vor fi luate măsuri în acest sens.”
 
Citește și:

LIVE VIDEO Explozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

Doi pompieri răniți în timpul incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Unul dintre aceștia, transportat la spital (GALERIE FOTO)

Oficial de la ISU Dobrogea Mai multe echipaje de pompieri intervin la incendiul de la Petromidia (VIDEO)


 

 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul Casei de Cultură Constanța, decedat într-un accident rutier! Mergea la o înmormântare

20 Jan 2024 13396

Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia

02 Jan 2024 812

RETROSPECTIVĂ 2023! Incendii violente în județul Constanța! Elevi evacuați de la o școală din Constanța și Planul Roșu de Intervenție activat la Rafinăria Petromidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Dec 2023 1207

Schimbare în conducerea Rompetrol Rafinare! Cine a fost numit la conducerea companiei

25 Sep 2023 1238

Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore

01 Sep 2023 853

Explozia din Crevedia, în atenția specialiștilor de la INSEMEX Petroșani! Ce tragedii au investigat la Constanța

28 Aug 2023 1273

Doi ani de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum s-a produs tragedia care a curmat vieți

02 Jul 2023 1228

Anchetă după explozia urmată de incendiu de la Petromidia! Specialiștii INSEMEX Petroșani cercetează cauza deflagrației

27 Jun 2023 1103

Consiliul Local Constanța, chemat să aprobe încetarea asocierii pe 25 de ani parafată în mandatul primarului Gheorghe Mihăeși (DOCUMENT)

27 Jun 2023 4424

UPDATE. Intervenție de urgență pe strada Traian din Constanța!

26 Jun 2023 1612

Rompetrol Rafinare, informații de ultim moment despre incendiul de la Rafinăria Midia Năvodari!

22 Jun 2023 1476

Ce spune ISU Dobrogea despre incendiul de la Petromidia (VIDEO)

22 Jun 2023 1291

Eroii zilei! Ei sunt pompierii care au intervenit la stingerea incendiului de la rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 4329

UPDATE Garda de Mediu Constanța, despre explozia urmată de un incendiu de pe platforma Rompetrol Rafinare

21 Jun 2023 1602

Imagini impresionante surprinse la scurt timp după explozia urmată de incendiu de la Rafinăria Petromidia Năvodari (VIDEO)

21 Jun 2023 2130