Ministrul Apărării Naționale Angel Tîlvăr a fost prezent la festivitatea de absolvire de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I“ din București (VIDEO)

Sursă foto: facebook.com/ mapn.ro
  • Angel Tîlvăr a participat la festivitatea de absolvire de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I“ din București.
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat joi, 27 iulie 2023, la festivitatea de absolvire și înaintare în primul grad de ofițer a promoției 2023 „General Constantin Christescu - 100“ de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I“ din București.
 
În cuvântul său, ministrul apărării naționale a mulțumit corpului profesoral pentru calitatea înaltă a învățământului asigurată studenților Academiei Tehnice Militare:
 

„Aveți toate motivele să fiți mândri de rezultatele strădaniei dumneavoastră, iar eu am toate motivele să vă felicit pentru munca depusă. Alături de părinți și familii, ați contribuit direct la succesul fiecăruia dintre absolvenții acestei promoții. Ați reușit să consolidați poziția și renumele Academiei Tehnice Militare în angrenajul universitar național și international. “

 
Ministrul Tîlvăr a transmis felicitări tinerilor absolvenți pentru efortul susținut de-a lungul celor patru ani de studii și le-a urat succes în activitatea viitoare ca tineri ofițeri-ingineri:
 

„Prin promovarea examenelor de licență și înălțarea la gradul de sublocotenent, încheiați astăzi studiile superioare. Sunteți, de acum, ofițeri activi și ingineri. Vom avea nevoie de întreaga dumneavoastră expertiză, de competențele și abilitățile pe care le-ați probat ca studenți, de capacitatea dumneavoastră de adaptare la nou și la complex și, mai ales, de ambiția de a rămâne cei mai buni. Veți avea în sarcină gestionarea patrimoniului tehnologic de ultimă generație al Armatei României, în care investim resurse importante.
 
Din 2017 derulăm cel mai amplu și mai ambițios program de dotare cu tehnică modernă din istoria Armatei. Dar niciun echipament, oricât de sofisticat ar fi, nu poate performa fără oameni performanți. Armata României, pe care ne-o dorim capabilă și mai puternică, are nevoie nu doar de tehnologie nouă, dar și de generații de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați profesioniști cât mai bine pregătite și motivate pentru provocările viitorului mediu de securitate.
 
Acordăm maximă prioritate identificării măsurilor prin care să creștem gradul de motivare al personalului Armatei României, fie că vorbim de partea financiară, fie de condițiile de echipare și de muncă. Avem nevoie de aceste măsuri pentru a îmbunătăți retenția personalului și, în acest context, nu putem ocoli faptul că mulți dintre dumneavoastră, tinerii ingineri, sunteți asaltați de oferte și tentații din alte domenii decât cel militar. În același timp, avem nevoie să creștem și atractivitatea profesiei de militar, în toate dimensiunile sale, pentru tinerii care au potențialul de a urma o carieră în armată.“
 

Informații suplimentare
 
Promoția 2023 este formată din 269 de viitori ingineri (187 de băieți și 82 de fete), pregătiți pentru întreg Sistemul de Apărare și Securitate Națională, astfel: 188 pentru MApN, 33 pentru MAI, patru pentru SIE, patru pentru SPP, 30 pentru SRI și 10 pentru STS. Dintre aceștia, 263 au promovat examenul de licență din sesiunea iulie 2023 și au primit primul grad de ofițer în cadrul ceremoniei de joi, 27 iulie 2023.
 


Citește și:
 
A doua sesiune de admitere în învățământul postliceal militar! Cum se face înscrierea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 553

Ministrul Apărării Naționale, Tilvăr va fi prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 473

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 464

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Postura NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre rămâne vitală”

05 Apr 2024 483

MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac

22 Feb 2024 729

Ministrul Apărării Naționale, întrevedere cu un fost secretar de stat SUA „Proiectul de modernizare a Bazei 57 „Mihail Kogălniceanu” vizează consolidarea infrastructurii aeriene“

16 Feb 2024 789

Angel Tîlvăr Capabilităţi militare produse în România înseamnă locuri de muncă pentru români

25 Jan 2024 752

Premierul Marcel Ciolacu, la sediul MAPN Condiţiile de muncă și de viață ale militarilor și nevoile de înzestrare ale Armatei, printre subiectele discutate

24 Jan 2024 716

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tilvăr la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina „România va continua sprijinul multidimensional pentru Ucraina”

23 Jan 2024 727

MApN Videoconferința ministrului apărării naţionale cu omologul ucrainean. Dezbatere strategică online

16 Jan 2024 624

Ministrul apărării naționale a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

12 Jan 2024 643

Angel Tîlvăr „România depune, alături de aliați, toate eforturile pentru o navigație sigură în Marea Neagră.”

11 Jan 2024 603

Ministrul Apărării „România a devenit al 15-lea membru al celui mai puternic grup naval de lovire al Alianței (STRIKFORNATO)“

11 Jan 2024 665

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu ambasadorul Japoniei la București

09 Jan 2024 674

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Componenta de apărare cibernetică a cooperării militare dintre România si Luxemburg trebuie aprofundată!”

08 Jan 2024 830