Ministrul apărării naționale, videoconferință cu militarii din teatrele de operaţii

  • Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu au avut duminică o videoconferință cu militarii din teatrele de operaţii şi misiuni externe.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au discutat duminică, 25 octombrie, prin sistemul de videoconferinţă, cu militarii români din teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo, Bosnia și Herţegovina, din Polonia,Mali și cu marinarii de pe fregata “Regina Maria” (care se va integra în gruparea navală permanentă SNMG-2, Standing NATO Maritime Group) cu prilejul Zilei Armatei României.

Comandanţii detaşamentelor din teatrele de operaţii au raportat conducerii ministerului modalităţile concrete de executare a misiunilor, aspecte referitoare la situaţia de securitate din zonele unde sunt dislocaţi, precum şi informații despre starea de sănătate a trupelor.

“Militarii Armatei României continuă tradițiile și poartă cu mândrie drapelul tricolor în teatrele de operații din afara teritoriului national. Vă îndepliniți, astfel, cu profesionalism și dăruire toate misiunile încredințate, alături de aliați și parteneri”, le-a transmis ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, militarilor aflaţi în misiuni în afara graniţelor ţării.


“Ne bazăm, în construcția apărării noastre, pe apartenența la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană, dar și pe Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, care este astăzi mai solid ca niciodată. Însă, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înșine, pe instituțiile sistemului național de apărare și securitate. Dragi militari, Ziua Armatei României constituie, pentru toți românii, ocazia de a vă arăta prețuirea noastră, de a vă mulțumi pentru modul în care îndepliniți misiunile, pentru devotamentul și profesionalismul dumneavoastră”, a concluzionat ministrul Ciucă.

De asemenea, generalul-locotenent Daniel Petrescu a mulțumit militarilor pentru modul în care își fac datoria faţă de ţară, departe de familii: „Vă mulțumesc pentru efort și dedicare. Vă urez succes în îndeplinirea cu onoare și demnitate a misiunilor încredințate. La mulți ani de Ziua Armatei României!”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Institutul Cantacuzino anunță că va dubla capacitatea de producție pentru suplimentul Orostim-HV

02 Dec 2020 547

Polonia Parcela de onoare a eroilor români din Primul Război Mondial, restaurată

30 Nov 2020 529

Editorial Ziua României, sărbătorită online în acest an

30 Nov 2020 1317

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii privind Statutul rezerviştilor voluntari

28 Nov 2020 1224

MApN Șeful Statului Major al Apărării, infectat cu coronavirus

26 Nov 2020 1199

Sediul MApN, luminat în portocaliu de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor

25 Nov 2020 467

Spitalul Militar din Constanța, desemnat drept unul din centrele de depozitare pentru vaccinul anti Covid

24 Nov 2020 964

MApN Reuniunea Comitetului Executiv Româno-American. Ce probleme au fost abordate

24 Nov 2020 519

MapN Ceremonia de încheiere a misiunii Forţelor Aeriene Române în Mali, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (LIVE)

24 Nov 2020 578

Campania de vaccinare anti COVID-19 Unde vor fi depozitate vaccinurile. Pe listă și Constanța

23 Nov 2020 952

MApN consultă piața legat de introducerea în țară a unor produse militare. O parte din acestea vor fi livrate în Constanța

23 Nov 2020 1740

Civil din Corbu, proprietar pe o parte din terenul unității militare de la Capu Midia. Ce hotărâre a luat Tribunalul Constanța

21 Nov 2020 843

15 persoane infectate cu COVID-19, aflate în stare gravă, transportate de Forţele Aeriene

19 Nov 2020 1269

Bilete de tratament balnear și de recuperare pentru pensionarii militari

18 Nov 2020 1285

Mai multe spitale militare din țară extind capacitățile de preluare a pacienților COVID-19

12 Nov 2020 656